COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 254
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 065
  • София
Защо има толкова голяма разлика в смъртността при мъжете и жените?
Нещо с допълнителна защита от Х хромозомата при жените го обясняваха. Тъй де- жените са с по-добра имунна система. Оцеляването на човечеството не зависи особено от това дали половината мъже ще измрем и дори дали всички над 40 ще измрем ...

# 4 066
Само за дезинфекцията да кажа, че не само не е препоръчително, но и е опасно да се прекалява с чистенето с хлор. Изпаренията могат да предизвикат натравяне, задух и кашлица. Това може да бъде истинска отрова, хора, внимавайте. Особено на възрастните да кажете. Аз инструктирах бабата, тя скоро ми се похвали, че имала цяла бутилка и щяла да си мине пода Scream

# 4 067
Не всички са виновни, че са се заразили или са попаднали някъде където е имало болен.

Никой не е виновен. Никой не се е заразил умишлено, нито пък заразява умишлено. Но когато си имаш работа със силно заразна болест, каквато се твърди, че е КВ19, и когато нямаш силна здравна система, която да може да поеме много болни, усилията трябва да са съсредоточени върху превенцията. Превенцията е пълна карантина навсякъде и това е мярка, която одобрявам.
Само че, както много правилно каза Дяволо, докато се прави "на парче", ефект няма да има. Така няма да се отървем и до догодина.

# 4 068
https://trafficnews.bg/zdrave/lekarstvo-protiv-grip-efektivno-pr … ronavirus-172488/

За това лекарство се говореше и знаеше още февруари. Прикачвам скрийншот от телефона ми на един туийт от 20-ти февруари... Лекарство за COVID-19 явно има и е имало!

# 4 069
red_balloon противоречиш си в мненията. Първо казваш, че според научни лабораторни изследвания, този вирус се разпространява във въздуха, ама зарази само 0.0001% от населението в Китай. Как стана това? Обяснете ми, моля.

Въбще не си противореча.
Първо - пак Ви се привиждат цифри! 0.008% казах, а не 0.0001% (разликата е 80 пъти) - и това е официална статистика, не го "казвам аз".
Обяснявам, щом все още не сте разбрала:
Огнището им е под карантина вече втори месец, викат всеки от блока един по един да му донесат храна, излизането е абсолютно забранено - няма аптека, няма банка, няма магазин. Подават ти торбата с храна отдалече, закачена на дълга пръчка. Задължиха всички да носят маски - ако кихнеш с маска заразните аерозоли няма да висят във въздуха. Желязна дисциплина.
Процентите в Италия са съвсем различни, при положение, че те отдавна казаха, че тестват само тежките случаи.

# 4 070
За Италия или друго място?
За Китай имаше теории преди една две седмици, че е заради пушенето, тъй като в Китай се мръщели на жените пушачки и мъжете пушат значително повече.

# 4 071
Не знам дали тук е мястото да питам но имам направление от личната за профилактичен преглед при специалист.Очевидно няма как да отида в следващите 2 седмици но ще има ли някакво удължаване за тях някой виждал ли е инфо по въпросът? Благодаря

# 4 072
  • Шумен
В цялата история ме притесняват изявленията на Гешев. Досега безрезервно вярвах в добрите намерения и реалната заплаха. Сега обаче все по-често той се появява на екран.

Аа, времето ще покаже - това е прекрасна възможност за всякакви простотии, маскирани зад загриженост. Какъв полицейски час, какви 5 лв. ? В повечето населени места няма хора през деня по улиците , камо ли като се стъмни. В София може и да е по-различно, но София не е България. Като цяло хората пазят все по-стирктно себе си,  а така пазят и останалите.

# 4 073
  • Bulgaria
За Китай имаше теории преди една две седмици, че е заради пушенето, тъй като в Китай се мръщели на жените пушачки и мъжете пушат значително повече.

И в двете държави има сериозна разлика в пола. Ако в Китай го отдават на пушенето, в Италия на какво? Може наистина да има нещо вярно в това за Х хромозомата.

# 4 074
Постоянните изяви на Гешев чертаещ апокалиптични сценарии ме навяват на мисълта , че планират да използват  ситуацията за всякакъв полицейски произвол, замаскирайки го под загриженост за здравето ни.

# 4 075

И в двете държави има сериозна разлика в пола. Ако в Китай го отдават на пушенето, в Италия на какво? Може наистина да има нещо вярно в това за Х хромозомата.
Към момента, който го четох това нямаше разбивка по пол от Италия. И сега не ми се е мяркала такава и да има. Не съм доктор и не знам за други статии/теории на квалифицирани лица.

# 4 076
  • В планината / На морето

COVID-19  не е грип .
Той e от групата на Корона-вирусите и може да причини при различни хора от настинка до масивно нападение на белите дробове, двойна пневмония и впоследствие отказ на всички органи. Единствената му прилика с вирусите на инфлуенцата е , че геномите  им съдържат рибонулеинова кисилина - РНК .
Няма нищо общо с грипа.

# 4 077
  • на пистата
Скрит текст:
Аз викам да се разболяваме всички и който изкрета. И след 3 седмици да се приключи с тая истерия.
И след 3 седмици няма да има ток, вода, транспорт, половината полицаи ще са болни и съответно ще има бум на обири, бунтове, убийства и държавата ще приключи съществуването си и стотици хиляди (в добрият случай) ще умрат и не от вируса. Не сме 1918- за разлика от тогава твърде силно зависим от много услуги- тогава повечето са живели на село и не са имали нужда от изброените горе неща. Освен това липсата на половината персонал в редица предприятия ще означава тежки аварии с невъобразим брой жертви.
 Съжалявам- за три месеца ще е под блокада- няма друг начин. Годината ще сме доволни да приключи само с -10% икономически спад, но и в такъв сценарий някак ще оцелеем.

И аз към това апелирам . Защото ако образни казано спасим 100-на възрастни и обречем на мизерия 100 000 души, от които родители, грижещи се за същите тези възрастни и изхранващи деца , то сме сътворили чутовна глупост. Икономиката не е по-маловажна и колкото повече хора го осъзнаят, толкова по - добре. А че не се умирало лесно от глад, го кажете на хорта с ипотека и  деца, каквито са масово в София , и чиито разходи стартират от две средни месечни заплати само по тези пера.
Прочети какво съм написал по-горе избора не е да спасим 100-на или да обречем 100 000 на мизерия. Избора е дали стотици хиляди да бъдат известно време в мизерия или милиони поради разпад на държавите.
 Избора е ясен- мизерия за стотици хиляди. В крайна сметка всеки е трябвало да мисли че трябва да има спестени парии за около година с нулеви доходи- ако не го е направи проблема си е негов. Аз съм го направил.
 Сума ти народ реши че морето е до колене и си напазарува жилища с ипотеки по 80- 100% от цената- съжалявам- да са мислили. Сега ще си загубят жилищата и ще се наложи да живеят заедно със свекъри, тъщи и т.н. Няма да умрат. Тъкмо на някои ще им се излекува лигавщината. То не бяха покупки на ненужно големи жилища на кредит, на ненужни коли на лизинг, почивки из чужбина- е сега ще се плаща сметката.

Не го определям като много компетентно, защото - от къде доцента има информация, че след преболедуване се създава имунитет към този вирус. Защо след като 80% го прекарват леко се стигна до тази ситуация в Италия и последващи държави. Казва, че в Китай вече няма толкова заболели, защото повечето са го преболедували. При един милиард китайци 80 800 не ми се струват 70%.
Лекарите може да са компетентни по лекуване, но е добре да мълчат като става дума за проценти. Не им е в компетентността. Няма как човек който не е учил никакъв курс по математика и диференциално уравнение нищо не му говори да разсъждава за %. Колко ще се разпространи една епидемия не е задача за медици. Не няма да се разпространи до 70% и не няма да се разпространи и до 30%. Доколкото цената на такова разпространение е невъзможна за плащане, ще спре при далеч по-малък %- вече се видя в Китай че понеже обществото не може да допусне при никакви обстоятелства разпространение дори до 10%, ще я спре на всяка цена дори и много много солена.

Не разбирам защо трябва да подминем тази информация? Пък който иска да си уповава на собствената логика - да си уповава.
Защото в лабораторни условия например в т.нар. бяла стая можеш да подържаш някакъв процес стабилен с дни но щом изнесеш лабораторната апартура навън ще прекъсне за части от секундата. Това че в лаборатория някакъв аерозол е с някакви свойства за дни, означава че навън в реалния живот става дума за по-малко на няколко порядъка време. В лабораториите вятър, слънце и химически примеси няма.

Мили хора, напомням ви, че в 12:00 по обяд има инициатива за колективна молитва за България и целия свят! Това ще се провежда в продължение на месец всеки ден.

Бог е един!
Бог няма. Въображаемите ви приятели няма да ви помогнат. Тъпата религия вече уби достатъчно в Иран.
 Единственото което помага са научните изследвания.
Евала.
Сега чакаме Лили, която изпълзява след всяко по-трезво мнение, за да засили паниката, да не вземе да избледнее.
И аз започнах да се замислям...
Повече от 10дни нямаме работа.Като гледам какво време идва..май коронавируса ще ни е най-малкия проблем.И ние имаме малко спестени(бяха за ремонт) но до кога..Като разходите са ни бомбастични.
При нас всичко изцяло зависи от Европа,ако не може да се пътува,няма да ядем Wink

# 4 078
  • София
Коста, ти като четеш из темата - имаш ли основание да мислиш, че такова писане с такава ирония ще бъде прочетено с хумор от панираните хора, искащи полицейски час?

# 4 079
red_balloon противоречиш си в мненията. Първо казваш, че според научни лабораторни изследвания, този вирус се разпространява във въздуха, ама зарази само 0.0001% от населението в Китай. Как стана това? Обяснете ми, моля.

Въбще не си противореча.
Първо - пак Ви се привиждат цифри! 0.008% казах, а не 0.0001% (разликата е 80 пъти) - и това е официална статистика, не го "казвам аз".
Обяснявам, щом все още не сте разбрала:
Огнището им е под карантина вече втори месец, викат всеки от блока един по един да му донесат храна, излизането е абсолютно забранено - няма аптека, няма банка, няма магазин. Подават ти торбата с храна отдалече, закачена на дълга пръчка. Задължиха всички да носят маски - ако кихнеш с маска заразните аерозоли няма да висят във въздуха. Желязна дисциплина.
Процентите в Италия са съвсем различни, при положение, че те отдавна казаха, че тестват само тежките случаи.

Ето че пак не ме разбрахте. Питам след като твърдите че въздухът е също преносител, как успя да зарази някаква незначителна част от Китайците? Всъщност 80000 от 1.5млрд е 0 000533333%. Поправете си математиката и почнете да четете темата от началото на февруари, където го коментирахме това с въздуха. Ако има такива заразяване от аерозоли във външна среда, нямаше да има толкова малко заразени, за 100% не знам, ама поне едно 90% от Китай щеше да го е преболедувал.

Общи условия

Активация на акаунт