COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 201
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 740
Тити Папазов туко що съобщи в шоуто на БТВ, че един от заразените в България е негов племенник. Заразил се е от треньора си по баскетбол.

# 4 741
От Боровец разпуснаха персонала вчера и хората се прибраха по родните места...

# 4 742
Във фейсбук се върти един зов за помощ от доц. Христо Шивачев с молба за предпазно облекло. Някой знае ли дали е реален този призив за помощ?

# 4 743
В Португалия е починал шефа на една от големите банки. Толкоз за богопомазаните...
Какви "богопомазани"?!??? Смешно е да се мисли, че в подобна ситуация има такива!
Къде живеете? Сериозно ли питате какви богопомазани? Дано не се налага в БГ да разбираме кой ще се лекува на тия 20 легла с апаратура. Sad
Цяла болница е под карантина заради Домусчиев.... Но все си мисля, че пред този вирус всички са равни, колкото и да им се иска да могат да бъдат богопомазани.

# 4 744
Разглеждайки статистиката няколко извода.

Масово започнаха да тестват. НАЙ-СЕТНЕ!
На французите, само като им гледам броя на загиналите и си мисля, че досега наистина са спали с тестовете и са поне на нивото на Испания.
Смъртността на италианците е много изкривена и не би могла да се взема като смъртоносност на вируса, там са намесени много, много други фактори.
Германците очевидно се справят много добре с лекуването.

Щатите се включиха много интензивно с тестове, до дни ще се покаже и там реалната картинка и няма да е розово.

Въпрос:
Остана ли някоя държава дето ще гони стаден имунитет? Надявам се и форумните привърженици на този подход да спрат да го промотират.

# 4 745
Мен  ме е страх от братята. Те са неконтролируеми. Преди няколко години имаше епидемия от вирусен хепатит, бяха напълнили Инфекциозна болница. Sad

# 4 746
https://thebulgariantimes.com/%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd%d0% … mh0GnIbalh9fsfQCs

Друга гледна точка.
Вируса е преувеличен.

# 4 747
  • София
Коя болница е под карантина заради Домусчиев? Надежда за женско здраве?

# 4 748
Коя болница е под карантина заради Домусчиев? Надежда за женско здраве?
Софиямед на ГМ Димитров.

# 4 749
  • София
Нямам поглед заради седенето ми вкъщи дали се мие по градовете както обещаха и както съобщиха , че се прави в Европа, показаха Франция.
 Нашата улица в София още не са я мили.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 22:37 от Мигла

# 4 750
  • на пистата
Инфекциозна болница в София
Към момента по неофициална информация 🙂  СБАЛИБП като единствено звено продължава да изпълнява основната си функция а именно да поема и да се грижи за всички пациенти със СПИН, Хепатити, Тропически трески и паразитози - ехинококози, бруцелози и т.н.  и разбира се детските отделения. Поради ограничения капацитет - липса на интензивен сектор, леглова база, персонал и наличие на много пациенти с понижен имунитет не се предвижда към момента прием на пациенти с covid 19. ........

# 4 751
Никой да не си прави илюзии, че преди Август-Септември ще се е разминало. Сега е ясно какво е, после ще го удължат малко, ще разпуснат за момент и ние по БГ разбирания ще се омажем до ушите от ядене, пиене и тия три неща, и пак ще пламнем. Чаканото лекарство или ваксина му трябват поне 6 месеца да стигне до нас (година де, ама нека съм оптимист). Налягайте си парцалите и приемете, ще стария ред приключи, нещата са много сериозни.

Япония имат лекарство, което е много ефективно и дори Китай са го потвърдили днес. Така, че за мен големият проблем е бързо да се ориентират фирмите и да го внесат тук.

# 4 752
  • София
Някой видя ли да пръскат из София?

# 4 753
  • на пистата
Браво!
Ето част от хората, които пожелаха доброволно да дойдат и да помагат на "Пирогов". Тези прекрасни млади хора вече са в различните клиники и отделения на университетската спешна болница, за да дезинфекцират със специалните разтвори.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2864628756914374& … d=280817848628824

# 4 754
  • София
Скрит текст:
Във фейсбук се върти един зов за помощ от доц. Христо Шивачев с молба за предпазно облекло. Някой знае ли дали е реален този призив за помощ?
реален е  и са събрани вече шлемовете

Общи условия

Активация на акаунт