COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 843
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 085
Има ли някъде информация в Испания и Италия колко души продължават да работят - в супермаркет, армия, лекари, мед сестри, снабдители и т.н?

# 5 086
  • близо до планината,почти в гората
Мангъров поясни, че маски и ръкавици не предпазват. Нужна е стриктна хигиена. Хшпохондриците може да ползват и карнавални маски. Покриват по- добре лицето.
Новите лекарства трябва да се тестват. Понякога страничните им ефекти са по- вредни от болестта.
  Мангъров е добре да престане да се изказва и да почне да мисли. Маските предпазвали болния. Над 80% от инфектиранията ставали като човек без симптоми инфектира друг човек- справка публикация в Science, но Мангъров и сие явно не обичат да четат. Простата логика- ако ВСИЧКИ носят маски задължително то и тия заразените без симптоми ще носят и няма да заразяват останалите.
 Толкова ли е трудно да се схване тази елементарна логика и защо е необходимо през няколко страници да се повтарят тъпотии.
 Аз пък през няколко страници тогава ще пиша- тезата че маските не предпазвали е тъпа и издава ниско IQ на пробутващият я.
 Добре че не вкараха Мангъров в щаба.

Мангъров е рядко неприятен човек, също така е озадачаващо непоследователен в тезите си. Доскоро се пенявеше, че трябва всички да са ваксинирани за морбили, че ще пламне епидемия , сега пък обратното, стаден имунитет...

# 5 087
  • София - Рим и обратно
Скрит текст:
Снимка от нощния град призрак-Бергамо,където смъртността е най -голяма .
Ясно се вижда конвоят от камиони.
Какви са тези камиони??
Планирани учения на НАТО. Коментарите ще си ги спестя....

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:33 от bubanka

# 5 088
  • София
Смятате ли, че наистина са учения на НАТО? Ще се "набутат" в "устата на вълка"!??!?!

# 5 089
Мангъров е рядко неприятен човек, също така е озадачаващо непоследователен в тезите си. Доскоро се пенявеше, че трябва всички да са ваксинирани за морбили, че ще пламне епидемия , сега пък обратното, стаден имунитет...

Епидемия от морбили реално има. От началото на годината до сега има регистрирани близо 300 случая. Разликата с вируса е, че морбилите са с много по-висока смъртност.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:33 от bubanka

# 5 090
Видео уроците по Messenger ли?

# 5 091
  • София - Рим и обратно
Аз имам едни грозни подозрения, но наистина не ща да се замислям. Камиони и танкове насред парализирани от карантина градове...
Смятате ли, че наистина са учения на НАТО? Ще се "набутат" в "устата на вълка"!??!?!

# 5 092
  • на пистата
Учението е обявено още от ноември 2019г много страни обаче са се отказали.

# 5 093
  • Буркина Фасо
Планирани учения на НАТО. Коментарите ще си ги спестя....
на НАТО техниката е с отличителни знаци.
тези ми приличат на армейски.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:34 от bubanka

# 5 094
При инкубационен период 2 седмици, как могат да прогнозират пик след 3-4? Та тези хора на практика още не са се заразили, тепърва би трябвало да го направят. Това означава, че не вижда смисъл от мерките ли?
Доста народ не се пази както трябва и тепърва ще се заразяват. Разпространението ще спре, когато и тези хора приемат сериозно ситуацията.

# 5 095
  • София
Лекарите работят с активно болни пациенти – те са много по-заразни от обикновен вирусоносител. Маските и ръкавиците предпазват, ако не човека, то другите. Ако всички са с маски ще се редуцира разпространението. Във Франция казват всеки човек да се държи все едно е болен. Имам приятелка в Ханой. От два месеца и половина децата и не са излизали, а възрастните, които излизат за провизии са задължително с маска, за да не заразяват другите.

Мангъров е добър лекар, но като всеки, който работи с много, много тежки случаи е твърде над нещата, а и в обясненията си по случая не си дава сметка как се тълкуват от хората. Като човек знае твърде много по една тема обикновено трудно обяснява. Не всеки е роден за учител и не всеки равнява обясненията си по нивото на най-незапознатия в публиката. Затова си мисля, че и думите му се вадят от контекста, а и като цяло и като ги казва са в съвсем друг контекст, който вероятно може да бъде разбран само от други лекари.

# 5 096
Аз имам едни грозни подозрения, но наистина не ща да се замислям. Камиони и танкове насред парализирани от карантина градове...

От последните неща, които чета става ясно, че се отмеят тези планирани учения.

# 5 097
А какво очаквате да правят тези военни в Италия?
Да нападнат съюзник ли?
Че нещо не схващам подозренията?

# 5 098
  • тук-там
Американците са тук още от февруари. Сега просто се увеличават.
Да видим, дали някой от тях ще се зарази на европейска територия.....

# 5 099
  • София
Скрит текст:
Мангъров поясни, че маски и ръкавици не предпазват. Нужна е стриктна хигиена. Хшпохондриците може да ползват и карнавални маски. Покриват по- добре лицето.
Новите лекарства трябва да се тестват. Понякога страничните им ефекти са по- вредни от болестта.
  Мангъров е добре да престане да се изказва и да почне да мисли. Маските предпазвали болния. Над 80% от инфектиранията ставали като човек без симптоми инфектира друг човек- справка публикация в Science, но Мангъров и сие явно не обичат да четат. Простата логика- ако ВСИЧКИ носят маски задължително то и тия заразените без симптоми ще носят и няма да заразяват останалите.
 Толкова ли е трудно да се схване тази елементарна логика и защо е необходимо през няколко страници да се повтарят тъпотии.
 Аз пък през няколко страници тогава ще пиша- тезата че маските не предпазвали е тъпа и издава ниско IQ на пробутващият я.
 Добре че не вкараха Мангъров в щаба.

Епидемия от морбили реално има. От началото на годината до сега има регистрирани близо 300 случая. Разликата с вируса е, че морбилите са с много по-висока смъртност.
Ваксина за морбили все пак има отдавна и затова е предотвратено разпространението при масови имунизации.
Ваксина за COVID-19 няма и затова е необходимо време за изработване на "стаден имунитет".

Общи условия

Активация на акаунт