COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 212
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 385
А какъв е проблема кучетата да @к@т вкъщи и да не се разхождат? Като ще седим всички по домовете си, защо за някои хора е ОК да излязат?
А точно пък тия с кучетата сега са завзели де що има и кучетата тичат без повод и намордник (то това е обичайното), а аз седя на прозореца и цъкам с език!

# 5 386
Ако човек е в къща, да си излиза, но в блок, предвид това, че в общите части се обменя всичко, аз лично ще излизам само, ако се наложи за нещо. Откъде да знам детето дали не е довлекло нещо като е пътувало всеки ден с метрото и е общувало с 500 деца в училище? Няма нужда да го разнасям и на съседите.
В случай че поста е сериозен а не ироничен - не , не постъпваш правилно . Реалистичните изгледи са това положение да продължи поне до средата на май - два месеца няма да излизаш от къщи ли ? Истината е в баланса, не трябва да се зомбираме все едно навън пада радиационен дъжд и сме ходещи убийци.
И какво ще стане като не излезе 2 месеца от вкъщи? Нищо.
Ще стои на прозореца да диша чист въздух и ще се разходи, когато трябва да се излезе (за нещо спешно от магазин/аптека).
Двигателната активност може да се поддържа спокойно вкъщи. Има достатчъно упражнения в нета без уреди. Само човек да има желание.

# 5 387
  • София
Ванка, голямо мрънкало си. Останалите ти изяви във форума сигурно се изразяват в хленчене как не можеш да си намериш жена.

Не, не вършат работа тия маски, нито сменяемите им филтри, нито медицинските. Не пазят нито вас, нито другите от вас. Пазят да не ви наплюят, накихат директно. Даже се превръщат в едни бацилници пред лицето ви, като се овлажнят.
Обяснете ми какъв е смисълът от тия маски, щом не прилепват плътно към лицето, а въздухът си минава свободно през пролуките около носа и странично?
Задействайте мозъчната дейност леко.
Работа вършат само противопраховите, поне ffp2, осигуряват 95% защита при правилно поставяне, ffp3 99% защита.

# 5 388
  • София
Ами, не всички, но голяма част тепърва ще си теглят болежките и те няма да са от коронавирус. Сега жаждата да се опазиш от точно това е голяма, ама после ще има "Ох!". В Италия са под много по-строг режим и пак им дават да излязат за по малко, ние тука пак сме по-католици от папата. А там се водят под карантина, докато ние не сме. Съветите на щаба бяха пределно ясни, мисля, че даже вече питаха за разходките и беше обяснено внимателно, че, да, може, по малко и надалеч от други хора.
Почвам да имам чувството, че търкането на дивани се услади на доста хора и им дойде дюшеш.

# 5 389
  • Пловдив
Скрит текст:
Може ли някой да ми посочи причина, поради която за организма е по-полезно да си затворен вкъщи, вместо да вземеш половинчасова доза слънчеви лъчи НА ОТКРИТО  , спазвайки дистанция от другите хора ?
И как аз съм по-опасен от хора, разхождащи домашни любимци или отиващи в магазина ?
Значи хем искаш карантината да не продължава дълго, хем искаш да я обезсмисляш нарушавайки я.

Ние не сме под карантина. И никъде никой не е збаранил да излизаш от вкъщи. Препоръчва се да не си в контакт с други хора. И аз не разбирам защо трябва да се обсъжда въобще излизането за кратка разходка навън.
Но не и да се моташ безцелно по улиците. Не че някой ще те следи, но това е въпрос на самосъзнание и самоконтрол.

# 5 390
Ванка, голямо мрънкало си. Останалите ти изяви във форума сигурно се изразяват в хленчене как не можеш да си намериш жена.

Не, не вършат работа тия маски, нито сменяемите им филтри, нито медицинските. Не пазят нито вас, нито другите от вас. Пазят да не ви наплюят, накихат директно. Даже се превръщат в едни бацилници пред лицето ви, като се овлажнят.
Обяснете ми какъв е смисълът от тия маски, щом не прилепват плътно към лицето, а въздухът си минава свободно през пролуките около носа и странично?
Задействайте мозъчната дейност леко.
Работа вършат само противопраховите, поне ffp2, осигуряват 95% защита при правилно поставяне, ffp3 99% защита.

Не , просто имам здрав разум и призовавам да се живее максимално балансирано, спазвайки мерките за безопасност да кажем 6 месеца или колкото е нужно, отколкото да се панираме и да си съсипваме имунитета, изпадайки в екстремни крайности непоказвайки си носа навън , и после като ги отменят всеки да е като отвързано куче понеже вече се е побъркал от обездвижване.

# 5 391
Изгледах клипа от Иран. Нямам думи! Толкова ярост се надигна в мен. Ако някога се установи, че някой някъде е пуснал този вирус,  и съм жива, с удоволствие ще го излежа. Това е абсулютна война. Това е зверство.

И аз съм покъртена, трябва да го пуснат по тв, белким невярващи и безсмъртни се замислят поне!
Хич не са само възрастни.
в коя публикация е публикуван?

# 5 392
И аз не разбирам защо трябва да се обсъжда въобще излизането за кратка разходка навън.
Защото ако не спрем да излизаме за разходки, скоро няма да можем да излизаме като в Италия.
От нас зависи дали ще се стигне до по-строги мерки заради повече заболели. Излизайте, когато се налага, по работа, за пазаруване, лекарства. Като мине има да се разхождаме, колкото ни душа иска.

# 5 393
  • София
Точно това ме тревожи. Работя в магазин и съм по цял ден в движение, а сега като съм си вкъщи се чувствам кофти заради цялото това обездвижване. Упражненията вкъщи са много по-различни от 8 часа активно движение.
Ходи всеки ден до магазин, по възможност по-далечен, за да ходиш поне 30 мин в едната посока.
Взимай малко неща, за да не мъкнеш на ръка.

# 5 394

Днес моя приятелка ми разказа за техни познати в Иран(приятелят и е иранец и живеят в Германия). Цялото семейство се е разболяло, бащата починал на 30 години. Така, че и младите не са застраховани.
да бе, всички разкази са от приятел на приятел, брата на чиито колега. ....Аз подлагам на съмнение всичката информация, всичките снимки и всичките клипчета. Моите роднини и приятели в чужбина, за сега са ок. И немалко от тях живеят в Милано.

# 5 395
  • София
Сериозно ли вярвате на подобни клипчета?
Изумявате ме.
Сигурно същите вярват и на клипчетата с умрелите от зарин, които мърдаха под чаршафите.

# 5 396
Скрит текст:
И аз не разбирам защо трябва да се обсъжда въобще излизането за кратка разходка навън.
Защото ако не спрем да излизаме за разходки, скоро няма да можем да излизаме като в Италия.
От нас зависи дали ще се стигне до по-строги мерки заради повече заболели. Излизайте, когато се налага, по работа, за пазаруване, лекарства. Като мине има да се разхождаме, колкото ни душа иска.

Кои нас? Аз наистина се чудя защо кучето е с предимство пред човека?

# 5 397
Някой питаше в коя онлайн аптека има маски, тук има хирургични:
:

# 5 398
Докато едни се тревожат за йогата, други се борят да си поемат глътка въздух. Всеки с проблемите си. А това колко дълго ще продължи карантината, зависи най-вече от това колко тарикати, безсмъртни и отегчени има. Колкото е по-голяма въпросната групичка, толкова повече ще се удължава карантината. А накрая няма да се учудя и много по-строги мерки да въведат.

# 5 399
Да бе. Всички ще ,загинат, затлъстеят и ще получат минимум инфаркт ако си постоят 2 седмици вкъщи...
А ако се наложи карантина и никой не може да излиза тогава какво?
Измислете си занимания и спрете да си търсите оправдания. ММ не може да отсъства от работата, поне на този етап, иначе не би ни било проблем да си стоим всички вкъщи. С децата не сме излизали от доста време и нищо ни няма. Излизаме на терасата, печем сладки, хляб, играя си с децата, голямото учи. Не е болка за умиране. На терасата е същия въздух и същото слънце като на улицата.

Все още ли някой мисли, че става въпрос за 2 седмици ?
И две седмици да са и два месеца, няма значение. Щом става въпрос за човешки животи няма място за глезотии.

Общи условия

Активация на акаунт