COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 540
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 5 565
  • София
От Фейсбук: "Няма да полудеете, ако си стоите две седмици вкъщи.
Даже одеве си говорихме по този въпрос с пералнята и готварската печка."

Днес масово по новините се коментира, че в Китай няма нито един случай на заразени днес. Което не е вярно - няма случай в Ухан, както и в провинцията /не й знам името/, но в Китай има 34 нови случая днес. Не че нещо кой знае какво, но е грешна информация.
Китай всеки ден, без изключение, имат нови случаи, но като "добра новина" отчитат факта, че това са внесени - екскурзианти, предимно от Италия, Израел и другаде.

# 5 566
Тези с домашните любимци се подгответе за ситуация в която вие сте в болница и няма кой да се грижи за животното.

Тези без домашни любимци също да се подготвят за ситуация, в която ще бъдат в болница. Рискът е един и същ!

# 5 567
То ще бъде икономика за чудо и приказ като всички се разболеят и почнат масово да умират.
Няма да има маси от умрели от Корона вируса. Думата "масово" знаете ли какво означава? Не се заяждам.
А ти знаеш ли какво значи да се разболее 60-70% от един средно голям град с примерно 60-80 000 души? За колко от тях, които са тежки случи ще има място в единствената болница /щото в провинциите си имат по една/?
Много добре знам и си го представям, затова и написах, че не съм против карантината. Сега лъсва колко е безпомощна здравната система. Надявам се вирусът да ни е за урок. Защото сега икономиката ще пострада жестоко. И на мен не ми пука толкова за икономиката, колкото за това как ще се отрази това на хората, включително и на рисковите и уязвими групи като самотни майки, пенсионери, хора с увреждания и т.н.

# 5 568
Dir. Bg

4-ма българи са в италианска болница, единият е в тежко състояние
И италианец, роден в България, е с положителна проба

# 5 569
Ванга позна. Всички българи ще се върнат.
Може да звучи грубо, но не сега е  моментът. Не знам защо така бясно се прибират.
Жалко, че по такъв повод се връщат...Все пак, всеки се чувства най-сигурно в родината си. За съжаление и България няма да остане пощадена, та и по-зле ще стане с всичките ни завръщащи се сънародници, които не вярвам да спазват карантината и да си стоят вкъщи 14 дни.

# 5 570
  • Варна
Никой от тези с кучетата не е забранил на другите да излизат. Обаче на някои от другите много им пречи, че първите имат оправдание.

За прозорците четох различни версии... Викали много, можело да организират неподчинение, заради дезинфекцията на въздуха и пр. вариации. Аз лично гледах един клип, където се виждаха множество жилищни сгради с огромна, за нашите представи, височина. Едно надвесване от подобна би могло да бъде много опасно. Та... причини много, но определено не е за да не се проветрява.

А това:
Тези с домашните любимци се подгответе за ситуация в която вие сте в болница и няма кой да се грижи за животното.
даже няма да го коментирам...
Всички трябва да се подготвим за много неща.
Но това звучи като пожелание, едва ли не.

Някои освен за домашни любимци се грижим и за доста хора около нас, та...

# 5 571
  • София
То ще бъде икономика за чудо и приказ като всички се разболеят и почнат масово да умират.
Няма да има маси от умрели от Корона вируса. Думата "масово" знаете ли какво означава? Не се заяждам.
И преди да ми скочите с атаки и коментари колко съм егоистична, заявявам, че не съм против карантината. И естествено, че ми пука за рисковите групи, и да, естествено че трябва да ги пазим. Но карантина по-дълга от 2 седмици е напълно невъзможна и би довела до много големи щети и нерви, които също ще костват здравето И душата на хората.
Карантината ще трае около 6 инкубационни периода иначе въобще нямаше да я почват и тези дето я налагат са наясно с това. Така че три месеца- свиквайте с мисълта!!!
 Да последствията за някои хора ще са страшни, но заради тях продължителността от три месеца няма как да се промени. Мерките в дадена държава ще са до поне седмица с нула случая

# 5 572
Ванга позна. Всички българи ще се върнат.
По-скоро всички цигани.

# 5 573
Генералът се чуди какъв е смисълът от карантината, ако се пуснат от Банско жителите на Разлог да се приберат, а в същото време в България влизат пълни автобуси от Испания и др. държави. На мен ли нещо ми убягва смисълът въобще?

според мен тук отношенията са на междудържавно ниво,явно нашите "българи"там ще натоварят чуждите здравни системи и сега сме принудени по най-бърз начин да си ги приберем и тук да си ги лекуваме.Има информация която очевидно които не стигат до обикновения български народ ,но аз все пак вярвам че правят всичко за нас.Вярвам че всичко ще се оправи.Да ни пази господ всичко да мине по-бързо без много заболели!

# 5 574
  • София
За Китай - няма нито един конкретно в Ухан. Тъй като е епицентърът на заразата, много е важно точно там да не се пръкват нови случаи. Затова и казват - ако 14 дена точно в Ухан няма нови случаи, обявяват победа. Но това е само там.
Според китайските власти всички нови случаи са привнесени отвън и страната вече е преборила опасността. Сега предстои да видим дали е така.

# 5 575
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/ustanoveni-sa-kont … liko-tarnovo.html
Млад, 30-год. лекар от Велико Търново, работещ в частна болница, предполагам Софиямед, е с КВ.

Сега разбирате ли колко е важно ВСИЧКИ ЛЕКАРИ да са защитени, защото всички са изложени на риск.

Продължавайте да мрънкате за разходките си и правата си!
Докато не осмислим какво значи да си стоим по домовете, не ни чака нищо хубаво!!!

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 17:45 от Diorela

# 5 576
Свободолюбивите, дето не можело повече от 14 дена да седят вкъщи, са прави, че не могат. Ама за вразумяване скоро пред всеки блок ще има военен пост. И да искаш, и да не - ще си седиш. Това е положението. Очаквам да въведат скоро военно положение, просто народа ни е страшно недисциплиниран. Само сериозен зор като видим, тогава ще се оправим, че и поколението после и то ще се научи.
И преди да ми скочите с атаки и коментари колко съм егоистична, заявявам, че не съм против карантината. И естествено, че ми пука за рисковите групи, и да, естествено че трябва да ги пазим. Но карантина по-дълга от 2 седмици е напълно невъзможна и би довела до много големи щети и нерви, които също ще костват здравето И душата на хората.
Карантината ще трае около 6 инкубационни периода иначе въобще нямаше да я почват и тези дето я налагат са наясно с това. Така че три месеца- свиквайте с мисълта!!!
 Да последствията за някои хора ще са страшни, но заради тях продължителността от три месеца няма как да се промени. Мерките в дадена държава ще са до поне седмица с нула случая

# 5 577
Скрит текст:

От 1 до 3 процента е смъртността в държави с добро здравеопазване и при ненатоварена здравна система. Когато се  срине здравната система, тази смъртност ще скочи много нагоре, а към нея ще бъде добавена и такава на хора, които ще имат нужда и от друго лечение, но и на тях няма да има кой да им помогне.
Сега не знам за вас какво точно означава масово, но потенциалните жертви за България са повече от която и да е война.
Вие, разбира се, сте свободни да вярвате в каквото си искате, но дори и тези, които до скоро ви лъжеха, че всичко е наред и че това е само обикновен грип, за 24 часа въведоха извънредно положение. Ако смятате, че не са готови да въведат и по-строги мерки, отново сте в голяма заблуда. Реално всичко зависи от това доколко работят досегашните.
Но вие не искате да чуете истината, а продължавате да се самозалъгвате и обвиняване тези, които я казват. А аз реално нищо, което съм казала досега в тази тема не е било преувеличено.

# 5 578
  • София
За добро или лошо, аз съм на мнението на Мангъров - няма кой да седи три месеца вкъщи...

И аз нещо започвам да съм все повече на вълната на Мангъров. Дори и сега е ясно, че идеята е да се забави,.

Покрай новозавърналите се спират и парите, които те изпращаха на близките си.
е и италианците така си казваха в началото, ама никой не помисли, че при едновремнно заболяване на много хора /за тежко прекарващите го говоря/ - няма място в болниците при всичките им допълнителни легна по коридори и подобни места, нито пък има достатъчно лекари, да се грижат за толкова много бони едновременно. Ето затова Мутафчийски обясни, че следва да на се претоварва здравната система наведнъж! Ама Пена и Гана не можели без маникюр и мигли 2 седмици, пък Драганка как тъй щяла да си държи децата затворени - я на площадката с от 50 с нейния акъл. Заради ей такива, ще седим пазени от военните и няма да може и за хляб да идем.

# 5 579
  • София
тази сутрин мисля, че някъде по Цар Борис ІІІ имаше от онези камиони, старите за миене. Трима човека миеха улицата.

Точно тези, които са рискови сред населението, са с ниско обществено съзнание, култура и всякак. Нали ги видях днес - тези хора са на долната граница от всяка гледна точка, те са си такива. Горе-долу половината от хората, които мярнах бяха с маски и/или ръкавици, останалите без нищо. Най-смешно е с маска под носа или под брадата, с голи ръце си цъка телефона, хваща се по дръжките, после говори по телефона, после се сеща да си сложи маската на носа... трагедия направо.

Общи условия

Активация на акаунт