COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 463
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 645
Не разбрах, мога ли да отида да си взема детето, което е при баща ми на 200 км от София? Моля за мнение.

можете,защото имате основателна причина
ако отивате просто на раходка -НЕ

# 6 646
Имаш ли работа в къщата си на село?! Честно?!
Прекалявате!!!!
И Генералът току-що каза, че тези пътувания биха били изключително безотговорни

# 6 647
Скрит текст:
Хора, ще стане ли ако си вземеш активен въглен на хапчета, натрошиш го и си го сложиш в маската?
И аз това се питах, имам 1 блистер и го гледам, гледам...ама не смея да попитам, че може да ми се смеете.
То този въглен в маските какъв е, аз щото нямам такава и... дали наистина няма да може и с такъв на хапче...?
Аз не се питам какво ще стане след карантината. Сега целта ми и надеждата ми е да се запазим и да има по-малко пострадали от близки, познати..бе всички българи.
След това може и да има лекарство, може и да няма, но случаите ще са малко и ще има места в болниците се надявам, ще е вече по-известно какво става и как се лекува, а и хората се надявам да сме по-отговорни.
Но това е-после, а сега да оцелеем си мисля.

Не съм химик, но съм почти сигурна, че активният въглен "пречиства" химикали, а не вируси.

При положение, че искате да счукате таблетка и да я сложите в маската, най-много ще постигнете да си напълните дробовете с активен въглен.

# 6 648
  • Бургас
Имаш ли работа в къщата си на село?! Честно?!
Прекалявате!!!!
И Генералът току-що каза, че тези пътувания биха били изключително безотговорни
Не, нямам работа. Имам къща с двор, в която ще съм също толкова изолирана, колкото и в апартамента, в който съм изолирана с децата от сума време. Просто ще имам възможност да си използвам двора. И ще спестя разходката на кучето.
Нямам намерение да прелитам през ден. В доброволна пълна карантина сме от сума време. Важно ми е да знам правилно ли съм разбрала.

# 6 649
Аз не разбрах можем ли да носим провизии на майка ми? Тя живее в съседен град на 10 км от нас, но се водим в една и съща област.

# 6 650
129 потвърдени случая, от които 3ма починали е статистиката до тук за България.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 17:10 от Антигона

# 6 651
Аз не разбрах можем ли да носим провизии на майка ми? Тя живее в съседен град на 10 км от нас, но се водим в една и съща област.
Не

# 6 652
Забраняват пазаруването в хранителните магазини в интервала 8:30-10:30 сутрин за хора под 60 години.

Приканват пенсионерите да пазаруват в този интервал.

А иначе за полицията, военните и декларациите и Ананиев го каза директно и индиректно. Засега само приканват да спазваме правилата. Ако до няколко дни няма ефект, мерките ще се затегнат.

# 6 653
Добре. Как се вземат такива решения днес за полунощ, в петък в 16:45 точно преди почивните дни, когато много служители или цели фирми включително техните отдели ТРЗ / ЧР вече работят от дома. А дори и да са на работа, ще могат да реагират най-рано понеделник. Аз и цялата ни администрация сме в хоум офис от 1 седмица. Но имам колеги работещи в производство по график извън града, утре са на работа.

А, току що зададоха такъв въпрос. Според министъра който може нека да се снабди с документ, много фирми работели и събота и неделя... Щяло да има толеранс. Без коментар.

А, и който е с куче може да го разходи. Чувствам се дискриминирана пък!

# 6 654
Не
Защо? Аз разбрах, че ще има КПП на всички областни центрове. Двата града се водят в една област.

# 6 655

Можете, разбира се. Не е обявена карантина. Всичките тези неща, които се говорят са само препоръчителни.

# 6 656
За да го разберете - можете да си тръгнете накъдето искате ,но от 00 часа тази нощ по гласувания днес Закон може да ви спре Полиция и да не стигнете там закъдето сте тръгнали.

# 6 657

Защото и децата виждат, че натам вървим. Гешев се изказва през ден, как времето ни изтичало и иска пълна забрана за излизане. Въпрос на време е да се въведе.
Мдаа, и като в Китай - кодове на всеки смартфон за проследяване на локацията на обекта и с кого се среща + задължителна ваксина в един момент ( причиняваща още по голямо малоумие) . Моля се на господ да не греша, и тоя балон по скоро да се спука . Достатъчно вече ни ошашави.

# 6 658
Изпуснах брифинга - София затварят ли я?

# 6 659
Пълно безумие . Тук някои питаха - какво се палите , никой не ви е забранил да излизате. Палим се, понеже ни беше ясно накъде вървим - кой измисли гениалната идея да нямам право да си купя лекарства и храна от 8:30 до 10:30 ???

Общи условия

Активация на акаунт