COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 480
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 780
Толкова лесно се управляват хората с една проста реклама, например, че не знам защо изобщо някой се страхува от полицейски произвол и репресии по време на коронавирус...
Точно! То пък и големите репресии - да си седиш в къщи на дивана, да гледаш телевизия и да ядеш и да пиеш.
И кой ще плащамда си седиш на дивана ядеш и пиеш? Иначе не удължиха плащането на кредити със закъснение, нали?

# 6 781
Опашката навън ли е?
За няколко часа човек може да се зарази.
А бързи тестове няма ли да пускат?

Тя е чакала в колата. За бърз тест не знам.

# 6 782
Точно това се надявах да не направят.
ММ работи в Казанлък и още се води на адресна регистрация там. Аз работя в Стара Загора и съм си от града. Всяка вечер ММ се прибира в Стара Загора и сутрин си пътува до Казанлък за работа. И сега ако сложат КПП какво правим? Ще трябва ли да си смени адресната регистрация да е в Ст. Загора, за да го пуснат обратно след работа?

Да изиска бележка от работодателя веднага.
Това достатъчо ли е? Защото той реано не се води,  че живее в Ст. Загора. По документи работи и живее в Казанлък. Как ще оправдае пътуването до Ст. Загора?

# 6 783
Едната пациентка, придружителка на лекарката, присъствала на конгреси в Испания и Англия, е дала вече две отрицателни проби, с което това е първият излекуван случай на територията на страната.

12 дена след обявавянето на първите заразени. Респект!

# 6 784
И аз не разбрах, само за областните градове ли е това?
Областни центрове. Според мен означава областен град и селата и градовете попадащи в същата област.

# 6 785
Абе аз съм много подозрителна към тези мерки. Короната не сме я хванали по градинките. Аз съм лесна, в къща с двор. Малък град до областен такъв. След две седмици ще е пика от прибирането на гурбетчиите... тогава какво следва?

Може и да няма прибиране, ако няма с какво да се приберат.

# 6 786
Някой знае ли утре дали правят тестове за короната в Рамус?
Как протича тестът, има ли много чакане и струпване на хора?
Бърз тест може ли да се купи отнякъде?

С предварително записан час е.
Свободни часове има(ше) за след седмица напред. Само в определен часови диапазон е тестването. Обадете се в лабораторията и питайте.

# 6 787
  • Петрич
Скрит текст:
Точно това се надявах да не направят.
ММ работи в Казанлък и още се води на адресна регистрация там. Аз работя в Стара Загора и съм си от града. Всяка вечер ММ се прибира в Стара Загора и сутрин си пътува до Казанлък за работа. И сега ако сложат КПП какво правим? Ще трябва ли да си смени адресната регистрация да е в Ст. Загора, за да го пуснат обратно след работа?

Да изиска бележка от работодателя веднага.
Това достатъчо ли е? Защото той реано не се води,  че живее в Ст. Загора. По документи работи и живее в Казанлък. Как ще оправдае пътуването до Ст. Загора?

със бележка от работодателя стига да попада в категорията на тезе ,на които им е разрешено да работят

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 18:39 от bubanka

# 6 788
Разходките би трябвало да са забранени. Освен ако извеждаш домашен любимец.

Откъде-накъде? Животните могат да се порадват на слънцето, а децата - не. Правилата трябва да важат за всички.

# 6 789
Народното събрание разреши военнослужещите да могат да участват в прилагането на противоепидемичните мерки. Това решиха депутатите след като приеха текстове от Закона за действията по време на извънредно положение, пише "Фокус".

# 6 790
Пенсионерите над 60 години ще могат да излизат по всяко време. Само от 8:30 до 10:30 сутрин в аптеките и хранителните магазини ще могат да влизат само те.

# 6 791
  • Пловдив
Много е рисково това тестване в  "Рамус" според мен. Отишлите да се изследват там очевидно не са тежко болни и, дори да са заразени, няма да получат нещо различно от симптоматично лечение. Като в същото време многократно се увеличава вероятността човек, ако е здрав, да се зарази чакайки.

# 6 792
Някой знае ли утре дали правят тестове за короната в Рамус?
Как протича тестът, има ли много чакане и струпване на хора?
Бърз тест може ли да се купи отнякъде?

С предварително записан час е.
Свободни часове има(ше) за след седмица напред. Само в определен часови диапазон е тестването. Обадете се в лабораторията и питайте.
Благодаря, звънях, но никой не вдига на дадения тел. Звъннах и на централния и от там ми казаха, че е без час, което ме озадачи.

# 6 793
  • Петрич
има вероятност да пуснат и бързи тестове по аптеките на цена около 22 -25 лева ,които се правят при домашни условия.и да преди малко моя приятелка от чикаго /фармацевт/ми каза че от довечера са в карантина, като само определени професии имат право на движение от и до работа и в къщи.всичко друго е в къщи.

# 6 794
Хора, какви ги дрънкат по БНТ? Декларация при напускане на дома, wtf, не сме в карантина

Общи условия

Активация на акаунт