COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 007
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 870

В смисъл, ако например живеете на друго място, а работите в града, трябва да имате от работодател  изготвена справка,  като основание да влизате/излизате
Добре де, ако човек живее да речем в село на 5-10км от Пловдив и работи в града, пак ли ще му трябва такова удостоверение?

# 6 871
  • sofia
Италия не публикуват днес.Сигурно е страшно.

# 6 872
  • София
Аз си мисля, че правят една основна грешка. Не се лекуват хората с леки симптоми, а ги отпращат вкъщи. Чакат ги да се влошат и тогава вече не могат да спасят всички. Не е ли точно това идеята - да се лекуват точно леките случаи. Не случайно всички тези лекарства, за които се говори, че имат положителен ефект са особено ефективни ако се използват в началото.

Не, идеята не е болниците да се задръстят с хора, които могат да си лежат и вкъщи при много по-добри битови условия. Болниците са за тежките случаи, които са с опасност за живота. За тях са и специалните лекарства. Другите, каквото и да пият - оцеляват и оздравяват, т. че няма значение какво пият и пият ли нещо. Това Мангъров многократно го обясни. Прочети му инрервютата.

Аз не мисля, че е точно така. Защото когато човек се влоши вече шансът да бъде спасен е малък. А ако му се даде лекарство в началото - вероятно няма да се влоши. Иначе човек няма как да знае дали ще се влоши или не, докато си стои вкъщи.

Ти няма какво да го мислиш, това е мнение на специалист, не съм го измислила аз.
Разбира се, че на тия с леките симптоми не им е мястото в болницата. Нито държавата трябва да се харчи за такива, нито е редно да заемат местата на крайно нуждаещи се от лечение, с опасност за живота.

# 6 873
Взимат тези мерки, защото колкото и да увещават хората да спазват дистанция и да не се събират, все още има такива, който си се размотават по групички в парка и т.н. Днес гледах такава статия със снимки от Пловдив. Аз смятам, че трябва да се вземат строги мерки още сега, иначе ще изпуснем положението. То така или иначе не е розово.

# 6 874
  • София
Кантарджиев защо е с маска...дали не е със симптоми
Мери Ан нещо ме провокираше за арена армеец изказването ми, сега защо са с маски. Вече ще бъдат според мен всички с маски, ни ги слагаха по-рано, защото нямаше за медиците. Предположението, че е тук отдавна, явно не е изпразнено, и ти кьорфишеци с грип бе....
И забележете - мерките са за 2-3 дни, НОако в тия 2-3 дни няма подобрение (??) ще ги стегнат повече.
А тук някой питаше да се разходел в морската....с още хиляда души

# 6 875

Около 20ч наше време публикуват. Така съм забелязала.

# 6 876

В смисъл, ако например живеете на друго място, а работите в града, трябва да имате от работодател  изготвена справка,  като основание да влизате/излизате
Добре де, ако човек живее да речем в село на 5-10км от Пловдив и работи в града, пак ли ще му трябва такова удостоверение?
Да,  спешно се обадиха от службата на мъжа ми, да се изпрати снимка на лична карта двустранно за изготвяне на служебен лист

# 6 877

Около 20ч наше време публикуват. Така съм забелязала.
Когато успеят, тогава.

# 6 878
До няколко минути ще е, но казаха, че и днес пак е ръст...

# 6 879
Италия 47 021 заразени
4032 починали до днес.

# 6 880
Затваряне на всички в къщи, а на фона на това някакви хора работят в кол центрове, отворен офис, хиляди хора вътре. Развъдник на зарази. Телевизията какво да кажем за тях, всеки ден в някакви предавания гостуват хора по няколко броя в студио на един диван поседнали заедно. В парламента интимно си поседнали и те един до друг. Ама после идват да ни се скарат същите тия, че сме шокирани.

# 6 881
  • на пистата

Ако е област Пловдив няма проблем.

# 6 882
Заводът на “СЕ Борднетце - България“ в Мездра спира работа до 5 април

# 6 883
  • Bulgaria
Швейцарската фармацевтична компания Novartis заяви в петък, че ще дари до 130 милиона дози хидроксихлорохин в подкрепа на глобалния отговор на паnдемията от Covid-19.

https://bgnewspaperbg.blogspot.com/2020/03/novartis-130-covid-19 … BXA6U7HGR5HCmxLN4

# 6 884
  • на пистата
Италия 47 021 заразени
4032 починали до днес.
Ужас..това са над 6000 за един ден Sad

Общи условия

Активация на акаунт