COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 652
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 635
Скрит текст:
СЪВЕТИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПУБЛИКАЦИИ СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА ОТ РАБОТОДАТЕЛ ПРИ НЕОТЛОЖНО ПЪТУВАНЕ В УСЛОВИЯ НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ (COVID-19)
ПУБЛИКУВАНА НА: 21.03.2020 
СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА ОТ РАБОТОДАТЕЛ ПРИ НЕОТЛОЖНО ПЪТУВАНЕ В УСЛОВИЯ НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ (COVID-19)

СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА

/във вр. със Заповед No. РД-01-143/20.03.2020 г./

Изх. No. ............................... 2020 г.

Долуподписаният …………………………………………………………..,  с ЕГН ………………….,  лична карта № …………………., издадена на ………………… г. от ……………………, в качеството си на законен представител на “……………………………” ………., ЕИК …………………, наричано по-долу за краткост „РАБОТОДАТЕЛ”

издавам настоящата служебна бележка в уверение на това, че

служителят/работникът …………………………………………………………..,  с ЕГН ………………….,  лична карта № …………………., издадена на ………………… г. от ……………………, с настоящ адрес в област ................................., община ........................ гр. ......................., ПК ............, кв. ..............................,  ул. ………………….. No. …….., вх. ............., ет. ……, ап. ……..

има действащ трудов договор с РАБОТОДАТЕЛЯ и изпълнява следната длъжност: .........................................

Документът се издава, за да удостовери необходимостта от придвижване на лицето до работното му място в гр./с.област ................................., община ........................ гр. ......................., ПК ............, кв. ..............................,  ул. ………………….. No. …….., вх. ............., ет. ……, ап. …….. и обратно - до настоящия му адрес.

Пътуването на служителя представлява неотложно пътуване и/или е обусловено от потребност от трудово естество.

Да послужи пред: всички държавни и общински органи, вкл. МВР.

Телефон за връзка с РАБОТОДАТЕЛЯ: .......................................

Дата: ___________ г.

ПОДПИС: 

От къде е тази Служебна бележка?  Не зная кой "професионалист" я е сътворил, но има доста неща, които са недоклатени.

# 7 636
Последно - интересувам се от София може ли да се излиза с кола ? Никъде не намирам точна информация.
НЕ без основателна причина - работа, здравословно състояние или връщане в мястото, в което живеете по принцип.

# 7 637
  • Вече в моята си приказка...
Нали е забранено безцелното висене по пейките. И аз искам да сляза с детето в парка и да "спазвам дистанция", обаче ми е забранено. Защо бабите са там? А аз не излизам, понеже не може?

Докато живеете с мисълта за забраната като такава, до тогава няма да си седнете на з@дниците!

Не, ти не излизаш, не защото ти е забранено, а защото си отговорен човек, защото мислиш за близките си и себе си, защото си интелигентен човек!

# 7 638
Паметник Създатели на българската държава в Шумен е блокиран от полицаи. 
Съседка пък не я пуснаха до вилната зона даже.
В квартала си дежури патрулка от сутринта.

# 7 639
  • София
Последно - интересувам се от София може ли да се излиза с кола ? Никъде не намирам точна информация.
Съвсем точна информация: Заповед № РД-01-143/20.03.2020 г.

# 7 640
  • тук и там
И аз имам съмнения по принцип-но от друго естество..Мисля че положението е много по-сериозно,от колкото ни казват-за да не се всява паника.Не говоря за БГ,а по принцип.Има голяма вероятноста навсякъде да стане като в Ухан и Италия..Това се опитват да предотвратят всички,но не съм сигурна  в успеха.Май навсякъде закъсняха.При нас  и въобще е Западна Европа,трябваше да удължат направо ваканцията  през февруари.Защото тогава реално се разпространи вируса във всички части на Европа.Върнаха се маса народ от ски курортите и почивки по всички краища на света.децата отидоха на училище,родителите им на работа..и се започна!

# 7 641
От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните градове. Ще се позволява на хората да напускат градовете в случаи на:

- Неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност от трудово естество;

- Здравословни причини;

- Завръщане в дома - на настоящия или постоянен адрес.

За разлика от Италия, Испания, Австрия...., не се споменава, че можеш да излезеш от региона за грижа за роднина...

# 7 642
  • Варна
Аз мисля, че няма как да ни се размине реално погледнато, ако е толкова заразно. Дали ще е след 2 седмици или 2 месеца май на много хора ще се наложи да се сблъскат с този вирус, за съжаление. Вече се чудя относно имунната система. Прекалено силната не е добре, прекалено слабата също. Явно късметлийте са някакво средно положение.

Защо мислите, че прекалено силната имунна система не е добре? Възрастните хора, които станаха жертва на вируса в Италия едва ли са групата с най-силна имунна система. Имунният отговор, за който говорят лекарите  според мен не означава силна или слаба система, а доколко организмът е изтощен през годините в борба с различни вируси. Затова и децата са пощадени.

Защото се коментира, че дава прекалено силен отговор на вируса и в резултат на това стават тези силни възпаления. Затова и използват хлорохин, който подтиска този силен отговор на организма.
Хората със слаба имунна система страдат по-скоро от инфекциозни възпаления, а със хипер активна по-скоро от алергични възпаления. Вероятно вируса се възприема от организма и по двата начина.

# 7 643
Един преглед на възможните лекарства към момента.. искам да наблегна на интерферон-алфа (IFN-a) и Arbidol.
https://www.jstage.jst.go.jp/article/ddt/14/1/14_2020.01012/_pdf/-char/en

За интерферона посочената доза е 5 милиона единици. Вече пусках тук изследване, че 2 грама чесън на ден ви дават около 300 хиляди единици повишение на собствения интерферон генериран от клетките в тялото ви т.е напълно приемливо количество за ежедневна профилактика. 2 грама са една средно голяма скилидка. Лично аз я накълцвам на дребно и оставям на въздух за около 10 минути, за да се образува съединението алицин, което всъщност е полезното вещество. След това смесвам с лъжица мед, за да избегна миризмата и приемам..
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17523869
https://www.bb-team.org/articles/5129_allicin

За Арбидол/Arbidol (Umifenovir) - масово антигрипно лекарство, което препятства закачането на вируса към клетката гостоприемник. Ползва се в Русия и Китай, затова няма да намерите много информация за него в западни сайтове, но струва левчета и за мен е полезно да има човек опаковка-две под ръка. В Китай има актуални проучвания, които проверяват неговата ефективност срещу COVID-19..
https://www.youtube.com/watch?v=bD8xkKRlnHQ
https://en.wikipedia.org/wiki/Umifenovir

# 7 644
И аз имам съмнения по принцип-но от друго естество..Мисля че положението е много по-сериозно,от колкото ни казват-за да не се всява паника.Не говоря за БГ,а по принцип.Има голяма вероятноста навсякъде да стане като в Ухан и Италия..Това се опитват да предотвратят всички,но не съм сигурна  в успеха.Май навсякъде закъсняха.При нас трябваше да удължат направо ваканцията  през февруари.Защото тогава реално се разпространи вируса във всички части на Европа.Върнаха се маса народ от ски курортите и почивки по всички краища на света.децата отидоха на училище,родителите им на работа..и се започна!
Затова след време ще ни пишат в учебниците като пример за престъпна безотговорност.

# 7 645
Ще дойде ден, в който ще трябва да се борим с депресия, малко или много всички ще бъдем засегнати.

Затова е много важно да сме единни. Хора, трябва да сме единни! Да си помагаме един на друг, да се подкрепяме, да си даваме кураж! Всяка една проява на задружност сваля тонове напрежение от плещите ми.

Нека не се дърлим и джафкаме, да оставим за малко настрани надменността, обидите и агресията. На никого не му е нужна точно сега.

Аз също, по предложението на Делта Азимут ще подкрепям българския бизнес, докато мога. 🙏

# 7 646

Затова е много важно да сме единни. Хора, трябва да сме единни! Да си помагаме един на друг, да се подкрепяме, да си даваме кураж! Всяка една проява на задружност сваля тонове напрежение от плещите ми.

Нека не се дърлим и джафкаме, да оставим за малко настрани надменността, обидите и агресията. На никого не му е нужна точно сега.

Аз също, по предложението на Делта Азимут ще подкрепям българския бизнес, докато мога. 🙏

Единни, но по национален принцип?

# 7 647
Съвсем точна информация: Заповед № РД-01-143/20.03.2020 г.

Благодаря. Има ли краен срок, т.е. до кога важи тази забрана?

# 7 648
  • В планината / На морето

Добрият стар аналгин хинин. Защо го спряха?
Помня и при епидемии ни биеха инжекции гама глобулин.
Сега всичко е много по-сложно, стотици лекарства...

ЕС го забрани. Точно защото е много добър и евтин.
Все още го произвеждаме и изнасяме за Русия

# 7 649

Ситуацията към този момент в Австрия.

Призовавам разумните хора в темата да престанат с публикуването на лекарствени препарати в темата. Бъдете малко отговорни и си спестете препоръките за купуване на лекарства.
Все още е много рано, нека изчакаме учените да си свършат работата. В немскоговорящия свят, статията за резохина търпи страшно много основателни критики. В България тръгнаха даже и да го.произвеждат:close:

Общи условия

Активация на акаунт