COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 362
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 100
https://m.facebook.com/lidlbulgaria/photos/a.222494937890022/164 … e=3&source=48

Lidl и  Kaufland даряват 300 000 лв за закупуване на 8 респиратора .

# 8 101
Какъв въпрос е задала Чернева?
Нещо от сорта "как да си платят телефона пенсионерите, без да излизат"...

# 8 102
  • София
Коментарът за болничните и копаенето на градинките също беше един път... 🙄

# 8 103
  • Там,където се събуждам щастлива.
В Холандия ни е даден шанс сами да решим дали поведението ни е уместно и дали искаме строги мерки. Казват го със спокоен тон.
Има много разхождащи се пред нашата къща, но са по двама семейно. Детенце (фъстък на 6) разхождаше само кученцето си. Маски никой не носи. Имаме официално един случай на жена 40+. Беше преди дни.

Вчера във Фейса гледах службата от православна църква в епицентъра. Няма лошо, че има служба, но един грък не беше спазил да стои у дома. Холандката, която пее в хора и е кашляла, я нямаше. Не знам Балканците защо сме такива инати...

# 8 104
Дано четат темата журналистите, че да са по-смислени въпросите им.
Аз друго ме притеснява. Навсякъде казват, не се запасявайте. Ако някой се разболее, седи в къщи. Какви мерки да предприеме от към прием на лекарства? Дали ЛЛ, ще може да му каже или ще има звънни на 112? И друго, как ще отиде до аптека да си купи лекарства, като няма рецепта?

# 8 105
So Lucky,
Бургас нови 2
Пещера 1

Това запомних

# 8 106
Бих искала да питат свестни въпроси журналистите, например какво планира НОЩ за ваканцията на учениците, докога ще се увеличи на фона на затягащите се мерки? Защото МОН дава малоумни интервюта и на практика тя е само до 29 март! В същото време извънредното положение е до 13 април, пика се очаква други месец, ГТ е с лятно разписание, а пари и ресурси за дезинфекция на училищата дори веднъж, камо ли веднъж на ден няма.
За лекарствата също е хубав въпроса! Хората трябва да могат да купуват в количества за домакинството някакви базови лекарства

# 8 107
Коментарът за болничните и копаенето на градинките също беше един път... 🙄
Дам
А как си зададе въпросът- то беше мръкване, заекване,  върховна глупост
Верно в БНТ са събрали най-некомпетентните журналисти ?!

# 8 108
Диджеят бил безотговорен, Хасан безотговорен,  но техните колеги лекари скиори -миори. ....мълчина.

# 8 109
  • Пловдив
25 годишен без съпътстващи заболявания е в сериозно състояние. Генералът го нарече "наш колега".

Аман от болни "колеги" и болни милионери, само такива ли ще лекуват в болниците ? А останалите простосмъртни , да си стоят вкъщи на самолечение.

Лекарят от Пловдив си е вкъщи. Не е в болница.
А тук сигурно хиляда пъти се писа как се действа, за да се избегне заразяването на лекари, но се развиха 1764 теории как това не може да стане.
Да, първо ще лекуват лекарите.

# 8 110
Ами много ясно. Виждали ли сте дробове, изкарали двустранна пневмония. Остават поражения и сенки доживот.
Ми да, виждали сме. С две двустранни бронхопневмонии съм. Нямам абсолютно никакви поражения. Тъй, че да не говорим просто ей така.

Остават, остават. И не само сенки, и поражения, ами и сраствания се получават. И са за цял живот
Предполагам знаете за моето тяло повече от мен. Така да е. Как ли пък съм оцеляла, без хронични заболявания и от грип не съм боледувала, че и децата ми дето не знаят какво е антибиотик. Ма айде, какво ли знам аз.

# 8 111
Напоследък чета разнообразни мнения за инкубационния период. Преди 2 страници някой е написал 20-25 дни. Това , което последно слушах по Тв е 14 дни и после ако се разболееш все пак е до 37 оздравяване. Или има нова информация ??

има нова информация,инкубационния период първо беше 14 дни ,в последствие се установило че до 21 ден човек е заразен с Корона вирус, а в Китай имало описан и случай на човек който е бил заразен 30 или 35 дни точно,не мога да се сетя в момента...

# 8 112
  • София
Напоследък чета разнообразни мнения за инкубационния период. Преди 2 страници някой е написал 20-25 дни. Това , което последно слушах по Тв е 14 дни и после ако се разболееш все пак е до 37 оздравяване. Или има нова информация ??
Няма нова информация- медианният инкубационен период е 5 дни- това означава че 50% от хората развиват симптоми до 5 дни.  За максимален инкубационен период се определя 14 дни- до тогава 97.5% от хората са развили симптоми. Разбира се някой може и след 20 дни да развие- просто вероятността за такова нещо е много ниска и това не променя дефиницията, че инкубационния период е 14 дни.

# 8 113
Диджеят бил безотговорен, Хасан безотговорен,  но техните колеги лекари скиори -миори. ....мълчина.

Да не говорим кога се сетиха, че по курортите се внася и сее зараза...

# 8 114
  • Bulgaria
В момента по нашата телевизия (САЩ) гледам губернатора на Ню Йорк Ендрю Куомо, който каза, че започват да лекуват болните с комбинация от hydroxychlorquinine + zithromax (plaquenil + zithromax) и са много обнадеждени. В Ню Йорк случаите скочиха до 10 000 и според него това е защото са тествани много повече хора в последното денонощие. Затова в България няма много случаи, просто не тестват

От няколко дни френските лекари са потвърдили, че тази комбинация дава положителни резултати. Но нашите чак след Домусчиев се сещат да търсят да купуват и да произвеждат лекарството.

Общи условия

Активация на акаунт