COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 560
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 325
На който му е интересно, тук може да види, кой колко тества:

https://ourworldindata.org/coronavirus-testing-source-data

# 8 326
Скрит текст:
Уважаеми журналисти,
Моля да зададете този въпрос:
Човек с гриподобни симптоми - гърлобол, главоболие, си стои вкъщи и се самолекува под заповедите на личния лекар.
Защо този човек да чака да почне да се задушава, за да му изпратят специален превоз и след това да му вземат проба?
Разбирате накъде бия: нито един нормално мислещ за здравето и живота си няма да чака да се усложни!
Защо Щабът препоръчва човек да чака да се усложни и да получи пневмония, та чак тогава да го изследват и да приложат адекватно лечение лечение.

Въпрос 2:
Какви лекарства да използва този самолекуващ се човечец?
Не ме препращайте към ЛЛ, който дори няма да го преслуша, защото няма да отиде в дома на човечеца.

Това не е вярно.. препоръката е за вече диагностицирани.
Диагностиката се прави по преценка на ЛЛ и на екип на спешна помощ след посещение..
Кое не е вярно?
Как ще диагностицират човека, като го карат да лежи у дома му! Не взимат проба на всеки с гърлобол

Ако застанеш пред ВМА до Стоматологичния факултет ще видиш как всеки ден линейки карат пациенти за тест и после ги връщат по домовете за карантина - били те контактни или съмнителни. Пак ще кажа, решението за тест се взема от лекар..
Айде стига с това ВМА. Не всички са в София!

# 8 327
Не е същото дали ще заразиш личния лекар или някого в аптеката. В аптеката няма постоянно наплив от хора, за разлика от кабинетите на личните лекари. А сега дори не се допускат струпвания по аптеките, което е още по-добре.

Дъждец отговорила съм на въпроса, чийто отговор знам. Изрично съм го споменала.
Надявам се не ме питате сериозно по втория въпрос? Аз не съм медицинско лице, нито съм запозната със здравословното ви състояние  и би било самонадеяно дори да ви съветвам какво да приемате.

# 8 328
  • София
В Токуда втори положителен, цялата болница е затворена. Сега ще си треперя седмица, защото преди два дне правих ЯМР там.

# 8 329
  • в страната на чудесата
А франсетата докладваха ли?
Или макрон е в ступор?

# 8 330
Това, което аз недоумявам е защо мерките се затягат с всеки изминал ден? Та нали инкубационният период е около 14 дни, съответно всяка проба е евентуално резултат от преди налагането на повечето мерки.

Разбирам, че се опитват да ни опазят в случая, но защо не дадат поне седмица-две за пригодяване към влезлите в сила мерки, поне да се потвърди дали дават положителен ефект или не.

Затягат се, защото все още има неразбрали.

Между другото по-крийпии от сирените на линейките е в рамките на 5 мин са минат 3 линейки покрай теб безшумно.

Не ми се мисли за бройката утре.

Фактът, че толкова много хора все още омаловажават ситуацията, ме вбесява. Не мога да повярвам, но явно на българина всякакви права трябва да му ограничиш, че и глоби да му нанесеш, за да вдене за какво става въпрос. Цяла Европа разбра, само ние не.

# 8 331
  • Варна
Майка ми онзи ден звъня на лл и тя не й вдигна.
Та ми е напълно ясно защо хората хукват към болниците.
Повечето са такива и без коронавирус. Сегашният ми лекар не съм го посещавала от 2014, не може да се разчита за нищо на него. А предния ме ядоса, беше ми надписал дейности дори и диагноза, които не са се случвали и нямам, и подадох жалба. Назначиха му проверка и го глобиха.

# 8 332
Числата от Италия не са плашещи, а смразяващи кръвта. Китай ли? Неееее, не Китай, а Италия ще е тази с най-много жертви и най-много случай.Защо така се случи с тази прекрасна страна Sad
Защото не си наясно как правят изчисленията. Ако примерно те бутне кола и загинеш, правят ти тест и ако е положителен - водят те умрял от короната.

Китай със сигурност не са си докладвали всички болни и всички починали от корона. Самият факт, че отцепиха напълно 68 милиона за 3 дни и то по време на най-големия им празник за какво ти говори?

# 8 333
Това, което аз недоумявам е защо мерките се затягат с всеки изминал ден? Та нали инкубационният период е около 14 дни, съответно всяка проба е евентуално резултат от преди налагането на повечето мерки.

Разбирам, че се опитват да ни опазят в случая, но защо не дадат поне седмица-две за пригодяване към влезлите в сила мерки, поне да се потвърди дали дават положителен ефект или не.

Затягат се, защото все още има неразбрали.

Между другото по-крийпии от сирените на линейките е в рамките на 5 мин са минат 3 линейки покрай теб безшумно.

Не ми се мисли за бройката утре.

Фактът, че толкова много хора все още омаловажават ситуацията, ме вбесява. Не мога да повярвам, но явно на българина всякакви права трябва да му ограничиш, че и глоби да му нанесеш, за да вдене за какво става въпрос. Цяла Европа разбра, само ние не.
Просто повечето хора са в отрицание - не могат да осъзнаят какво се случва. На моменти и аз съм така. Докато не опре ножът до кокала няма да се разбере сериозността на вируса.

# 8 334
  • София
На който му е интересно, тук може да види, кой колко тества:

https://ourworldindata.org/coronavirus-testing-source-data

България изобщо я няма в списъка. Смятайте колко се тества. И на Рамус вече забраняват да тестват щото им пращали безсимптомно за навалица.

# 8 335
  • София
Нали го говорихме - Италия има по-странна система на отчитане: под Нови случаи - са общо заразени плюс починали плюс възстановени за ДЕНЯ. Днес в Италия +1000 оздравели!!!!
И не стана ли ясно, че в горния линк дават реалните данни, въпреки системата на италианците?

# 8 336
Надолу има интерактивна карта, там ни има...
https://ourworldindata.org/grapher/un-population-projection-medi … variant?year=2020
Редактирам се, видя ми се че има ни няма

# 8 337
  • София
ужас, още сто хиляди ще си дойдат, а ние се крием като мишки. Идващите как ще ги опазят хич не ми го побира акълът, те едва ли ще си стоят кротко вкъщи. Значи следващите дни ще чуваме пак за внесен вирус.

# 8 338
Боже с глас се смях с новините на канал 1. Госпожа "журналистката" Чернева се изказа, забравяйки  всички "смислени" въпроси които зададе на брифинга. И тъкмо обясни че в Карнобат се пръска срещу комари и телевизията пуска репортаж от Карнобат как се пръска града с дезифектант с/у КВ, безвреден за насекоми.
После защо се чудим че винаги има някой не разбрал и не изпълнил.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 20:19 от Не се сърди, човече

# 8 339
  • Петрич
Добре де, ако средният период на заразяване е 5+ дни, как 12 дни след карантината, случаите не само не падат, но и се увеличават?

Предполагам, че преди тази карантина има много заразени, а на ден колкото и тестове да правят в момента, имат някакъв лимит за деня. Затова не намалява бройката засега, не знам по колко теста правят дневно в Италия. Някой ако има информация, нека сподели. Мерките от карантината ще се видят евентуално през април, поне така мисля.
https://pbs.twimg.com/media/ETphorsXgAITniF?format=jpg&name=large
от това което разбирам ,до този момент са тествани повече от 233 хиляди души.
от петрич, тази вечер и нас ще ни пръцкат отгоре,да си затворим прозорците.няма лошо .

Общи условия

Активация на акаунт