COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 631
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 490
ОПЛ е общопрактикуващ лекар

# 8 491
  • София
Тарталета , ами назовете ги тия противовирусни де, какво офлянквате само. Отдавна призовах - в тая тема, ако кажеш А, трябва да можеш да кажеш и Б. Ако не - нямаш място и админите следва да те баннат. Тази е по-специфична тема.
Прочети какви антивирусни препарати има и си избери някой, може и да улучиш. Това не е ирония, съвсем сериозна съм.
https://medpedia.framar.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8% … D1%82%D0%B2%D0%B0
Уж би трябвало да НЕ е моя работа аз да ги "улучвам", в смисъл - учих за друго, не съм лекар Grinning
Ацикловир съм го пил само за херпес на устата, много е добро, ако се хване в началото....и кремчето и хачетата

# 8 492
Същевременно пък Британски учени откриха имунни клетки, които могат да неутрализират коронавируса

Става въпрос за имунни клетки от пациент, възстановяващ се от ТОРС. Учените смятат, че откритото в кръвните му проби антитяло би се "прилепило" към COVID-19 и да го унищожи, чрез естествената имунна защита на организма.

https://www.manager.bg/covid-19/britanski-ucheni-otkriha-imunni- … at-koronavirusa-0

# 8 493
  • София
Същевременно пък Британски учени откриха имунни клетки, които могат да неутрализират коронавируса

Става въпрос за имунни клетки от пациент, възстановяващ се от ТОРС. Учените смятат, че откритото в кръвните му проби антитяло би се "прилепило" към COVID-19 и да го унищожи, чрез естествената имунна защита на организма.

https://www.manager.bg/covid-19/britanski-ucheni-otkriha-imunni- … at-koronavirusa-0
Антигонич, всеки ден по 1 такава новина четем - за ваксина, ново лекарство или пробив в клетки, неутразлизиращи вируса.....

# 8 494
Стори ми се интересна заради антитялото от пациент с ТОРС.

# 8 495
  • MI
Да, в Бергамо, Лоди и Бреша са се скъсали от съседски партита. Не ви ли е поне малко срам поне пред смъртта?! Знам че за много хора математиката и тя е конспирация, но хайде да направим две сметки - заразяващ се и да кажем 10 дена по-късно започват симптомите. Отначало не са особено силни, минава още седмица. Вече сме на около три седмици от заразяването за да те регистрират ако въобще се случи. За да починеш обикновено минават още две седмици в интензивното. Колко станаха?!

Преди малко по ТВ говореха за първоначалните огнища - едното беше във Венето. Там са направени тестове на ВСИЧКИ. 80% позитивни, разболяват се около 30%. Това мисля обяснява доста неща. Сега се говори че ще започнат много по-масово тестване, защото стига един от асимптоматичните да е лекар например и става интересно.

# 8 496
Иска ми се да си права за Нидерландия,Калинка.Рюте също.За заразата дошла от юг ми казаха,че гостуващите там германци и белгийци също допринасят.Миналият уикенд се е пукало по шевовете в Маастрихт и Валкенбург.

# 8 497
  • Bulgaria

Преди малко по ТВ говореха за първоначалните огнища - едното беше във Венето. Там са направени тестове на ВСИЧКИ. 80% позитивни, разболяват се около 30%. Това мисля обяснява доста неща. Сега се говори че ще започнат много по-масово тестване, защото стига един от асимптоматичните да е лекар например и става интересно.

Тези хора до излекуването си ли са били без симптоми?

# 8 498
  • MI
Напълно асимптоматични. Никога не са развили симптоми. Затваряйки ги са ограничили огнището. Всъщност в момента Венето е с пъти по-добре от Ломбардия, където беше другото огнище...

# 8 499
На брифингите някой да засегне въпроса, че в голяма част от болниците на Тиков има заразени с коронавирус. Браво, че е дарил 5000 теста, нека с тях да си тества всички лични и професионални контакти + на всичките си служители, за да сме на 0 поне (с тестовете).

# 8 500
Скрит текст:
Тарталета , ами назовете ги тия противовирусни де, какво офлянквате само. Отдавна призовах - в тая тема, ако кажеш А, трябва да можеш да кажеш и Б. Ако не - нямаш място и админите следва да те баннат. Тази е по-специфична тема.
Прочети какви антивирусни препарати има и си избери някой, може и да улучиш. Това не е ирония, съвсем сериозна съм.
https://medpedia.framar.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8% … D1%82%D0%B2%D0%B0
Уж би трябвало да НЕ е моя работа аз да ги "улучвам", в смисъл - учих за друго, не съм лекар Grinning
Ацикловир съм го пил само за херпес на устата, много е добро, ако се хване в началото....и кремчето и хачетата
Прав си, не е нито моя, нито твоя работа, но в такава ситуация като днешната всичко е по метода проба грешка дори за лекарите.
Ето какво предлага вирусолог, академик, без да е категоричен, че ще сработи.
https://www.actualno.com/interest/akademik-gylybov-ima-lekarstvo … news_1441210.html

Бащата на КВ19 е известен, когато намерят и майка му, ще имаме лекарство. /това е шега/

# 8 501
  • Bulgaria
Напълно асимптоматични. Никога не са развили симптоми. Затваряйки ги са ограничили огнището. Всъщност в момента Венето е с пъти по-добре от Ломбардия, където беше другото огнище...

Аз вече си мислех, че няма такова нещо като асимптоматични. А по-скоро доста време отнема докато се развият симптомите. Ако е така, значи в Италия имат поне милион заразени.

# 8 502
  • Другата България
Хипотетично някой си прави тест в частна клиника. Резултатът е положителен. Съветват болния да се изолира сам.
Кой ще диагностицира дали е тежко състоянието му?
Кой ще му изпише нужните лекарства?
Как сам ще прецени, че състоянието му се влошава?
Самоизолирането гарантира ли пълно излекуване?
РЗИ води на отчет всички заразени и е в постоянна вързка с ОПЛ-тата. Като си направиш тест, и е положителен, уведомяваш или едните, или другите. Лечението е от инфекционист, ако си в домашни условия е и от ОПЛ. Дано не стигаш дотам.

# 8 503
  • Там,където се събуждам щастлива.
Моята лаишка идея е масово изследване, както дали си заразен, така и дали си го прекарал.. Ако се приеме, че един прекарал го вече има антитела, изолиране на носителите за даден период (20 дена), а другите свободен режим на движение. Много хора живеят в къщи тук, така че изолацията на голяма част от населението няма да е проблем. За големите градове дори и идеята на Армеец не е толкова налудничава. Заразени, под лекарско наблюдение, докато отмине инкубационния период (не тежко болни!). След това пак изследване. И те ще имат антитела.

# 8 504
Този аналгин-хинин беше много добро лекарство.
Дано го върнат на пазара.
Спестяваше нуждата от пиене на АБ. Специално при настинки, грип и ОВИ.

Общи условия

Активация на акаунт