COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 763
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 655
Някой да ми синтезира какво казаха? 29 нови тази нощ ли? Много ми се виждат?

Никак не е много. Вчера вечерта покрай мен в рамките на 5 мин минаха 3 линейки. Тихо, без сирени.

А пък от разходащите кучета един така кашлюкна, че бях на 5 метра и повече от него и си тръгнах с кучето с 300.

# 8 656
  • София
аз ходих там, ама нищо не видях, може и да не съм направила нещо както трябва. Няма ли да оставят после запис?

# 8 657
29 за  денонощие.

# 8 658
Дали ще ти е все едно, ако жертва е твой близък? Пак ли ще е "Егати паниката, егати и чудото. и вируси да искаш"?!?!

Хората се разболяват и умират. Включително и близките ми, никой не живее вечно, поне аз не знам за такъв. Затова и не драматизирам излишно.

# 8 659
Мангъров не казва нищо повече от това, което пише в учебниците за инфекциозни болести. На всичко отгоре в изказванията му се долавя и политически привкус.
Какво разбирате от изказванията му, което не е казано, писано, обсъждано. Какво предлага той, различно от това, което се прави.

# 8 660
Предлага да не ни забраняват да излизаме свободно от вкъщи ,а да се прилагат мерки спрямо рисковите групи.

# 8 661
  • HH
Скрит текст:
Аз пък не мога да повярвам , как някой мислещ човек все още твърди и вярва, че тоя вирус може да се пребори с две седмици седене вкъщи. Китай са постигнали масов имунитет просто , не е заради карантината. Вие наистина ли вярвате, че имат 80 000 случая в 11 милионер град и тоя град няма да пламне пак след вдигане на карантината, при положение, че е научен факт, че 70% трябва да се заразят, за да изчезне проблема ?
Сигурен ли си, че се постига имунитет след прекарване на заболяването? Сигурен ли си, че докато 80% от света прекара този вирус, той няма да мутира /всяка година грипните вируси го правят, защо този, макар и негрипен да бъде изключение/?

И като мутира какво?! Вируси да искаш. Егати паниката, егати и чудото. Ми живейте си в страх, той със сигурност ще ви съсипе и умори преди някой вирус. Полека, полека нещата ще се нормализират, и нови вируси ще има, и по-страшни със сигурност. Трябва ли да изпадаме в колапс всеки път?!

За всеки друг път ще те викнем на презконференция да ни казваш колко си прав. За този път обаче да, стоиш си вкъщи и кротувщ колкото ти кажат, че трябва.

Научен факт е, че 12 от всеки 100 заразени умират.

Бакалска математика е, че от 7 000 039 население в България, ако се заразят 80%, това е: 5 600 031. От тях 12% - 675 003 потенциални жертви на масово заразяване като неспазващи карантина и застращаващи чужд живот като например това, което спретнаха домоуправителите на входа ми като викнаха уикенда бояджия без предпазни средства във входа. Най-вероятно те са си някъде извън София с децата.

На теб това ли ти е оптимизма? Пробвай я пак математиката и като обявят резултатите от днес Италия и САЩ и се покачи процента смъртност ще те питам пак: кво толкова.

Съжалявам, но не си права.

Да, 12 процента от изследваните положително са загинали. Но ти не знаеш реално колко са заразените без симптоми. Те биха повлияли на статистиката.
Масове се говори, че в голяма част от страните вече се изследват само хората във вече тежко състояние.

# 8 662
  • София
че е научен факт, че 70% трябва да се заразят, за да изчезне проблема ?
Аз пък разбирам нещата така- тези 70% ги подхвърлиха разни лекари, политици и т.н. До момента никой не е обосновал как ги е измислил. Предходни епидемии са спирали между 20 и 30%, а не 70%. Aко допуснеш, че в Ухан нещата са спряли заради 70% инфектирани- това значи 7 милиона. Тогава в Ломбардия вече едно 40% трябва да са заразени по тази логика и днес- утре новите случаи да почнат рязко да спадат. Интересна хипотеза но си остава хипотеза.
Цитат
Ами нали ако 10 милиона не са го изкарали , само един от тях да се зарази и реакцията тръгва отначало, и тея 100 000 заразени вече са толкова нисък процент от общото цяло, че няма как математически да спрат целия процес?
Нали не мислиш, че в Китай не са разсъждавали за тези неща? След изчезването на САРС е имало няколко единични случаи в Китай и те не са запалили нова епидемия. Стратегията в Ухан- унищожаване на вируса в популацията както виждаш се прилага и в Европа, просто защото онова с изглаждането на кривата е безнадеждно.
 Да се радваме че се прилага и у нас стратегията унищожаване.

# 8 663
Мангъров търчи като пърле пред майка си. За много неща е прав, но няма как да го разберат. Не можеш да преподаваш висша математика в първи клас, когато децата още учат цифрите. Разбирам защо така препира - има риск докато проточваме нещата вирусът да мутира и да се окаже, че и на леко преболедувалите няма да им помогне изграденият имунитет. Но няма да го разберат - хората още вярват, че можем да се опазим и да спрем вируса. Ще дойде време и за неговата теза, но мнозинството не са психически готови. Щабът и с това трябва да се съобразява. Постепенно трябва да се премине през отделните фази на съзряване. Ето аз съм готова вече да приема, че няма да го спрем, ще го забавим само за да няма претоварване в болниците и каквото сабя покаже.

Вчера чух друго безумно нещо от тия "младите", богоизбраните, безсмърните: Ето, в България нямало толкова заразени. Значи ни е подминало.

Казвам ти, не ги разбирам тия хора. ЕйАй ли са, от Марс ли са паднали.

# 8 664
Скрит текст:
Една българка в Германия е споделила прекаран през януари подобен вирус. Според нея е там още от преди. Не е измислен човек, на 38г (от 20години пуши)  В момента е дори на линия и отговаря на хората в групата там, аз лично и вярвам.Ще сложа в скрит текст за който иска да прочете. Това е страшно направо и не виждам възрастен или дори човек с по-слаб организъм да издържи, но и в Германия е лежала в Mainz uni Klinik , та...спасила се е, но..
Скрит текст:
Корона!
В началото на януари се появиха първите симптоми. Почувствах се зле на работа корема ми започна да каркори, главоболие и кашлица. Типично Българската:
Изтинала съм!
Прибрах се! Три грипостата и хайде към леглото!
Два часа по-късно! Хорор!
(Живея в двуетажна къща) обаждам се на приятеля си не мога да си поема въздух единствените думи Линейка!
5 мин по-късно ме изнасят от вкъщи струполила съм се между етажите. Кислородната маска не помага не ми стига въздуха! След още 5 минути виждам само светлините в коридора на болницата за няколко секунди! Безсъзнание! След два дни се събуждам с мисълта, че е неделя! Медицинската сестра ми мери кръвното и грижовно слага следващата банка.
Стряскам я без да искам с вдигащата си протестираща ръка.
Тя натискам бутон и се изсипват една камара с лекари и сестри( момента в, който си мислиш "Е... М... кво става"?! Къде съм и кой, какво и защо!
Обясняват ми, че съм болна. Казват ми какво са ми били кога и какво и защо. Аз ги питам кой ден сме и кога ще изляза и, че трябва утре да съм на работа имам много работа ! ( Глупаче)
До момента, добре съобщават ми денят е понеделник значи почвам да смятам два дни ме е нямала днес трябва да съм на работа ( много робота)
Питам диагноза ?
Много тежък вирус!
Добре де какъв ? Започвам да изброявам всичко, което ми мине през мозъка!
Грип, инфлуенца А,Б, Rpf, trahonomy и още хиляда.
Дават ми успокоително, отново банка.
Взимат ми кръв! Продължавам да стоя с маска. Няма ме! Спя като малко бебе!
Събуждам се в четвъртък, нямам въздух отново, апарата с со2 е до мен и в носа ми, отново нямам въздух. Пищи всичко около мен, влизат отново един отбор с лекари! Маска и бели дрехи (оцапах гащите)
Инфлуенца А ми казва един от лекарите, гледам го като теле!
Добре започвам с познанията си от книгите, че имам силен грип и ще ме държат още! Пак заспивам и се събуждам и така 14 дни.
Идва деня за снимка на белите дробове, будна съм посрещат ме все едно се знаем от години. Двойна трахиограма (браво от 20 години съм пушач) (мисли)
Да ама не не им харесва отново в отделянето и сама но будна! Пускам телефона 10008873 съобщения почвам да се ровя в интернет. Симптоми намирам инфлуенца отново в моите симптоми! Уви държат ме още 14 дни в болница, инфекциозно без посещение.
Общо 2 седмици (някъде си) 2 седмици в съзнание. Още 2 седмици у дома без контакт с други хора. И до ден днешен всяка седмица на белодробна снимка.

Мен ако питате вируса не е от няколко седмици върлува от януари близък е до грипна симптоми. Пазете се! Радвам се, че съм тук!
Стоите у дома, защитете децата си и родителите си!
В коя група споделя?
[\spoiler]

Има мерки и за наказания по НК срещу разпространителите на невярна информация и всяващите паника. Някаква българка, някакъв вирус...
Ами не е лъжа. Стига с това доказване и не знам какво си. Щом съм преценила и прочела и съм видяла отговори на хора, които познават тази жена за мен е истина. Пита се тук как протича, някой да го е преживял. После се сърдите и било невярно . Писах на предишната жена на лично коя е групата и кой е човека. Може да провери и ако прецени да пише дали е вярно. Жената споделя, че това е доста от преди , януари месец в Германия. Но тогава още не са го наричали името му. Не искам да го слагам на линк тук, но групата е БЪЛГАРИ ВЪВ ФРАНКФУРТ И РЕГИОНА. Който желае да влезе там и да види написаното. То тук сякаш се надлъгваме, така не става да обменяме мнения и имаме информация.

# 8 665

Не е за цялата нощ.. сутрин обикновено включват и бройката от предния ден. Данните са за цялото денонощие т.е включват и бройката обявена снощи.. за нощта са 8.

# 8 666
Италия затваря всички нежизненоважни компании в борбата с корона вируса.

# 8 667
Добре, вие наистина ли наивно мислете, че след като ние затворихме граници едва тази седмица вторник и прибрахме който трябваше да прибираме и пуснахме който иска да си ходи от Банско, сега няма да има скок в броя заразени? И че затова били виновни хората, които вчера са излезли от вкъщи? Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 08:59 от Stefisisi

# 8 668
аз ходих там, ама нищо не видях, може и да не съм направила нещо както трябва. Няма ли да оставят после запис?
В две части излиза брифинга в новини.бг:
1. https://www.facebook.com/Novini.bg/videos/878598182601510/
2. https://www.facebook.com/Novini.bg/videos/287288378907484/

# 8 669
  • София
Да, някой трябва да разкаже и това, което го пише в учебниците. Мангъров какво каза - няколко дни (3-4 май бяха) човек пръска зараза още без да има симптоми, а след като заима 15 дни пак пръска зараза. Затова и тестовете много-много не вършат работа при контактните, ако нямат симптоми. А най-важното е да се види кой има антитела и така ще разберем дали го е изкарал.
На мен вече започва да ми писва да ми се карат от екрана на телевизора, а сума народ, който нахлу през границите да си ходи насам-натам!  Има сега един по БНТ, не го зная какъв е, но добре описа нещата като с язовир. В този смисъл първо пуснаха язовира да се напълни с всякаква зараза, а сега стойте си вкъщи! Още две седмици ще имаме увеличаване на бройката заразени. Остава ни да се молим да не започнат заразени на заразените, които си дойдоха да правят бройка!

Общи условия

Активация на акаунт