COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 614
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 835
И разни психолози-идиоти ми се показват на телевизора да ми разправят за вътрешни резерви, за преоценка на ценностите, за позитива в негатива... Дрън-дрън
Преоценка на ценностите ще има. И трябва да има такава. Донякъде се радвам, че вирусът ни сполетя. Аз за доста неща се замислих, надявам се и държавите да се замислят за лайфстайла на гражданите си. Примерно да се обърне голямо внимание на превенцията, за да не стане така, че млади хора да влачат хронични заболявания.

# 8 836
  • MI
Рай достатъчно сериозен източник ли са, или и те лъжат гадовете?
http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/coronavirus-feretri-ba … 8e0f83d125a1.html
Това е за втората партида. Всъщност не е задължителна кремацията, просто няма места, а и така или иначе не може да се отвори ковчега. Съжалявам за подробностите, но наистина се прекали вече тук.

Не знам, Иване, по-скоро ти трябва да ни отговориш на въпроса защо при всяка грипна епидемия военни камиони не извозват трупове от препълнени морги, защо крематориумите не могат да смогнат и защо в болниците и интензивните отделения се налага да правят триаж и да решават кой ще получи помощ и кой ще го оставят на съдбата му. Каква е тази конспирация и манипулация? И като ще даваш цифри за грип, дай цифри колко умират от грип само в Бергамо да речем и колко са умрелите от ковид19 пак там досега.

А и още си спомням как доскоро спамеше в темата с някакви шегички и се смееше на всички, които казваха, че този вирус е пандемичен. Така че не ти е за пръв път да приемаш желаното за реално.

Това с камионите извозващи трупове в Италия как мислите да го подкрепите с факти. Има само едно единствено клипче, което се повтаря и преповтаря в мрежата и в някои от нашите новини и от него в никакъв случай не става ясно, че тези камиони возят трупове, а не са част от друго.Да положението в Италия въобще не е добро. Но въпреки изолацията на практика бройките заболели продължават да нарастват. Започват едни сравнения на круши с ябълки и домати, все едни несравними неща. И ако по богатите общества, могат чисто икономически да се задтворят за месец-два ние не сме от тях. След месец при пълна блокада и "абсолютни мерки" ще има нужда в БГ от други кадри.

Относно интубнирането , писано малко по горе, много са малко специалистите, които могат да приложат интубирането правилно. Основно това са анестезиолози. Не инфекционисти, вирусолози или даже хирурзи, а анестезиолози. И в Италия, а еле пък в България те са също толкова малко, просто са специфични специалисти. Същото е валидно и за мед.сестрите работещи с тях.  От там идва и момента с натоварването на здравните системи и особено екипите.

Не знам за вас, но на мен и едно клипче ми е достатъчно да се потреса до къде стигат нещата за 20 дни.

# 8 837
  • БГ
Някой откри ли информацията с какво лекуват руснаците?

Май основно с  аналгин-хинин или подобни хининови препарати. И не лекуват, а по скоро подпомагат за по лесно справяне, но не и да излекуват.  Едно време го имаше в БГ, но от 2002 е забранен и не се прилага. Затова сега ще пробват да внесат и евентулано ще се прилага само в болница, а няма да се продава в аптечна мрежа.

Хинина е естествен (природен продукт), който е ограничен, но има синтетични които се произвеждат, вкл и в БГ. Основно за износ.

# 8 838
  • Bulgaria
Китай подава ръка на Европа, лекари вече пристигнаха в Сърбия.

https://www.manager.bg/covid-19/kitay-podava-rka-na-evropa-lekar … X92f7fDft_ZwvO_EE

# 8 839
  • В офиса
Мен арогантността не ме притеснява, ако въпросният арогантен казва истината или поне не спестява нещата, които няма да се харесат на публиката. Интересува ме достоверността на информацията, а не как е опакована - дали в псувни или в усмивки.
Арогантно спестява информация, или открито лъже.
- маските не помагат (има си статистики колко вируси проникват без и с маска. има си анализи с вероятности на колко вируса трябва да си изложен, за да се разболееш. Това са средни, вероятностни стойности, някой може и на едно вирусче да е изложен и пак да се разболее, но друг пък обратното)
- да се ползват тестове за антитела (да, но след като мине епидемията, защото те откриват отговора чак след като човекът е бил заразен и пръска зараза от дни (не знам колко, може би средно към 5-6) Заб. той даже не казва в явен текст "тестове за антитела", а "бързи и евтини тестове".
- 70% ще преболедуват (да, но на огромна цена за здравната система и с огромен брой смъртни случаи, не само от ковид, а и от други спешни състояния)
- 80% го карат безсимптомно (достатъчно данни да се твърди това няма. Едно добро предположение е 50%, при непознат вирус е по-хубаво човек да е консервативен в предположенията си)
.. може и други неща да е казвал, аз избягвам да го чета, че ме нервира. Имаме нужда от умни и честни хора в момента, а не от умни и самозабравили се егоисти.

# 8 840
  • В тъмната гора.
имам Лупус и съставката на лекарствата, които съпътстват нашият живот, хората с тази диагноза …помагала и лекувала  Коронавирус.
В БГ от почти 2 години няма лекарства за нас. Поръчвахме заместител от Гърция.
В целият свят, всички лекарства с тази съставка се изчерпаха.
Няма човек-няма проблем!
Такива ги мисля...
Живее ми се!
В БГ има над 4000 човека с моите проблеми и мисли.

България пак трябва да почне да го произвежда това лекарство. Чисти мародери са тези от фармацевтичната мафия.

# 8 841
Когато вирусът по някаква причина попадне в човешкото тяло, пътят му най общо казано е: носоглътка, устна кухина, трахея, бял дроб. Докато е в устната кухина имаме шанс да го изпратим към хранопровода където стомашния сок ще  го убие - например чрез  често отпиване на глътка вода с обилна гаргара на цялата устна кухина, или директно да го убие през обилна гаргара с високоалкохолна напитка. Ако това не се случи, вирусът ще премине през трахеята, ще слезе в белия дроб и най вероятно ще го покоси .
Като вдишаш капчици с вируси, едни ще ти се полепят по устната кухина, други по трахеята, трети ще ти влезат директно в белите дробове без да се лепят никъде. От тези, които са се полепили по лигавиците в устната кухина някои ще преминат в кръвта ти. Изобщо вдишате ли го забравете за промивки, гаргари и стомашни сокове.

# 8 842
  • В офиса
За паникьосаните - прочетете тази статия и кажете някой плачеше ли, че умират по 350 души на ден у нас ? Политиците да са се стреснали, че изчезваме? Масовата истерия е безумна .

29 000 българи починали през първите 3 месеца на 2019.

https://www.168chasa.bg/Article/7543223

Имам чувството , че на хората са им блокирали вече способностите да мислят.
Отиди да го кажеш на италианците, м?

# 8 843
И друго, което разбрах по тези дни.
Имате ли симптоми, спрете всички млечни продукти, най-вече млеката, защото те образуват слуз в организма и това може да е проблем при тази инфекция. Глутена също.
Това лекарска препоръка ли е или ЕЖК? Моля ви се, давайте за такива препоръки сериозни източници. Това, което съм чула официално съобщено по телевизията е да се набляга на плодове, зеленчуци и протеини. Препоръчвате да ограничим една голяма група източници на протеини, защото една жена каза така?

Очакваме изявление на президента в 12 часа.

Ами млечните не са предимно протеини да ти кажа. По-скоро месо, риба ...

# 8 844
Англия и Норвегия са изключение от решението на ЕС за недопускане на граждани от трети страни.
Благодаря, не знаех. Явно ще си седим като овце в широко отворена кошара, пък овчарят вечер ще ни се кара, че не се пазим достатъчно добре.

# 8 845
Скрит текст:
И друго, което разбрах по тези дни.
Имате ли симптоми, спрете всички млечни продукти, най-вече млеката, защото те образуват слуз в организма и това може да е проблем при тази инфекция. Глутена също.
Това лекарска препоръка ли е или ЕЖК? Моля ви се, давайте за такива препоръки сериозни източници. Това, което съм чула официално съобщено по телевизията е да се набляга на плодове, зеленчуци и протеини. Препоръчвате да ограничим една голяма група източници на протеини, защото една жена каза така?
Очакваме изявление на президента в 12 часа.

Слушам ги в момента. Да се разшири спектъра на различни медицински лица и да се вземат предвид различни мнения. Да се сформира лекарски съвет към щаба. Работни групи и т.н. И веднъж седмично да се дава брифинг с възможност за задаване на въпроси от граждани. Общо взето, бюрокрация. Още никой не знае какво прави и с какво се бори, още повече какъв ще е ефекта.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 12:08 от Sysly

# 8 846
Това изявление на президента в 12ч на обяд в неделя ми звучи някак притеснително....

# 8 847
  • София
И разни психолози-идиоти ми се показват на телевизора да ми разправят за вътрешни резерви, за преоценка на ценностите, за позитива в негатива... Дрън-дрън
Преоценка на ценностите ще има. И трябва да има такава. Донякъде се радвам, че вирусът ни сполетя. Аз за доста неща се замислих, надявам се и държавите да се замислят за лайфстайла на гражданите си. Примерно да се обърне голямо внимание на превенцията, за да не стане така, че млади хора да влачат хронични заболявания.

това за преоценката е поредното дрън-дрън. Хората никога не преоценяват ценностите си, те са такива, каквито са. На разни глупости как точно сега хората щели да оценят малките неща са чиста проба рационализация. Хората никога не са си вземали поука от нищо, а се надяват да им се размине. Всеки в такива моменти си мисли, че се е замислил, за да се изкара вътрешно по-мъдър, по-морален и какво ли не - пак начин да рационализира, че иначе хич няма да му харесат нещата.

# 8 848
Великобритания е в преходен период. Все още си действат правилата, като член на ЕС. Норвегия и Швейцария само на хартия не са в ЕС.

# 8 849
Сисли, къде го гледаш на живо това?

Общи условия

Активация на акаунт