COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 971
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 850
  • БГ
Ясно е за камионите с трупове.
Въпросът е как се стигна до там?
Пак питам, защото не мога да го намеря:
От кога точно е затворен Бергамо?

От близо месец. Първите положителни в Бергамо са от  20-23 февруари. Малко по-късно ги затвориха. Не строго, но...

И горе в статията се ползват военните, заради ограничителните мерки евентуално и заради капацитета на гробищните и кремациионните паркове. Не съм запозната, чисто религиозно как стои въпроса.  То в БГ, ако се стигне до това с кремация ще трябва да сме заключени няколко години. И сега без епидемия или каквото и да било се чака по 1 месец за кремация.
Аз от бг гледна точка бих се запитала спря ли се вноса на италиански боклук за изгаряне. И този дето уж се беше внесъл и им го връщахме,  върнахме ли го и дали от него не се снабдихме и с разни гадости,

# 8 851
Сисли, къде го гледаш на живо това?
Тук, има и една част на запис: https://novini.bg/bylgariya/politika/588573

# 8 852
  • В офиса

Тея реплики на мен не ми действат, вече ги знам наизуст. Може да си спестявате отговорите на всеки един въпрос с тая реплика.
Все ми е тая на тебе какво ти действа. Знам, че в една държава изключително много лекари и сестри не могат да се видят с близките си вече цял месец. Че интензивните отделения се пукат по шевовете. Че лекари избират на кого да пуснат на вентилация. Ти си 'оди да развиваш имунитет. Моля те преди това да подпишеш декларация, че не искаш да те обдишват и реанимират и освен това искам като се заразиш и заразиш друг, да бъдеш съден за опит за убойство. Иначе си прави каквото искаш.

# 8 853
Скрит текст:
За паникьосаните - прочетете тази статия и кажете някой плачеше ли, че умират по 350 души на ден у нас ? Политиците да са се стреснали, че изчезваме? Масовата истерия е безумна .

29 000 българи починали през първите 3 месеца на 2019.

https://www.168chasa.bg/Article/7543223

Имам чувството , че на хората са им блокирали вече способностите да мислят.
Отиди да го кажеш на италианците, м?

Тея реплики на мен не ми действат, вече ги знам наизуст. Може да си спестявате отговорите на всеки един въпрос с тая реплика.

Както и ти. Цял свят брои починали от ковид в момента. Не е само в бг мама. Далеч по-умни капацитети са взели мерките, срещу които ти тропаш с краче като 3-годишно. Сигурно има защо да ги наложат. Представяш ли си?

# 8 854
Това изявление на президента в 12ч на обяд в неделя ми звучи някак притеснително....
Не мисля!
PR са му казали, че подобни изявления в други държави вдигнаха рейтингите на крале и премиери.

Тинки,
Много си права!
И лошото е, че това вече се случва в повече държави, не само в една

# 8 855
  • София
Аз имам и друго стратегическо размишление. Да речем, че повечето страни със социална изолация сведат новите случаи до двуцифрено число и успяват та контролират нещата...какво правим с шведите и холандците в рамките на ЕС? Това означава да им се откаже тотално достъп до останалите страни и на практика нарушение на най-основния принцип на ЕС. Не ли?
E aко там пуснат епидемията да се развива диво, тя ще приключи преди при останалите случаите да са паднали ... а ако не е им се затваря достъпа и да се сърдят на себе си.
И друго, което разбрах по тези дни.
Имате ли симптоми, спрете всички млечни продукти, най-вече млеката, защото те образуват слуз в организма и това може да е проблем при тази инфекция. Глутена също.
Може ли това да го обосновете с научни публикации.
 Това за "образуване на слуз" не го вярвам и като боледувам от грип винаги увеличавам млечните храни. Това за глутена е някаква глупост при положение че повечето хора нямат заболяването цьолиакия.

Това изявление на президента в 12ч на обяд в неделя ми звучи някак притеснително....
Дреме ми какво ще каже шофьора на самальот .... до тук освен тъпотии друго не е казал.

# 8 856
# 8 857
Някой откри ли информацията с какво лекуват руснаците?

Със същото, както тук. Просто при тях средната продължителност живота е много малка и на практика нямат кой знае колко много хора в застрашената възраст.

# 8 858
  • София - Рим и обратно
Някой знае ли каква е тая военна техника, която се струпва в последните дни около летището и Богров? Ние докато бършеме дръжките на вратите със спирт и се упражняваме в шев и кройка на маски, призовани да си кютаме вкъщи.

# 8 859
  • тук и там
Цитат
Благодаря за споделянето, но искам да сложа едно уточнение. Урбазон е кортикостероид и те са противопоказни за тази болест - ковид-19.   

Е ,добре де-а какво правят астматиците,хората с Хобб и др?Защо няма официално становище че кортикостероидите пречат при корона вирус  ?
Моето дете е на фликсотид-ЕЖЕДНЕВНО-по две впръсвания,два пъти на ден..Кортикостероиди не се спират изведнъж така или иначе,а постепенно-с намаляне на дозата. Майка ми е на Симбикорт и тя го ползва ежедневно..

# 8 860
Някой знае ли каква е тая военна техника, която се струпва в последните дни около летището и Богров?

Ще обявяваме война на вируса.

# 8 861
  • Бургас
Има ли потребители със студенти в друг град. Сина ми е студент, плащам квартира и се чудя да я отказвам ли? Така както върви, ще ни трябва квартира вече чак септември. А финансово съм притисната.

# 8 862
Цитат
Благодаря за споделянето, но искам да сложа едно уточнение. Урбазон е кортикостероид и те са противопоказни за тази болест - ковид-19.   

Е ,добре де-а какво правят астматиците,хората с Хобб и др?Защо няма официално становище че кортикостероидите пречат при корона вирус  ?
Моето дете е на фликсотид-ЕЖЕДНЕВНО-по две впръсвания,два пъти на ден..Кортикостероиди не се спират изведнъж така или иначе,а постепенно-с намаляне на дозата. Майка ми е на Симбикорт и тя го ползва ежедневно..

Какво официално становище? Щом ползвате тези лекарства не сте ли наясно какво правят кортикостероидите с имунната система?

# 8 863

Няма страшно.. процесите са тежки, инерционни и следват своята логика.. това не е метеорит или земетресение. Ще дръпне една реч в логиката на сегашната ситуация. Дет' се вика рейтинг демидж контрол.. Wink

# 8 864
  • София
Мен арогантността не ме притеснява, ако въпросният арогантен казва истината или поне не спестява нещата, които няма да се харесат на публиката. Интересува ме достоверността на информацията, а не как е опакована - дали в псувни или в усмивки.
Арогантно спестява информация, или открито лъже.
- маските не помагат (има си статистики колко вируси проникват без и с маска. има си анализи с вероятности на колко вируса трябва да си изложен, за да се разболееш. Това са средни, вероятностни стойности, някой може и на едно вирусче да е изложен и пак да се разболее, но друг пък обратното)
- да се ползват тестове за антитела (да, но след като мине епидемията, защото те откриват отговора чак след като човекът е бил заразен и пръска зараза от дни (не знам колко, може би средно към 5-6) Заб. той даже не казва в явен текст "тестове за антитела", а "бързи и евтини тестове".
- 70% ще преболедуват (да, но на огромна цена за здравната система и с огромен брой смъртни случаи, не само от ковид, а и от други спешни състояния)
- 80% го карат безсимптомно (достатъчно данни да се твърди това няма. Едно добро предположение е 50%, при непознат вирус е по-хубаво човек да е консервативен в предположенията си)
.. може и други неща да е казвал, аз избягвам да го чета, че ме нервира. Имаме нужда от умни и честни хора в момента, а не от умни и самозабравили се егоисти.

В момента, в който човек го е преболедувал вече трябва да има антитела, а не след три месеца като свършела епидемия.
За тестовете е по-скоро за "преди и след" - правиш тестове сега в Банско, чакаш , после пак тестове, после пак чакаш и гледаш кой се е разболял, как се е разболял. Антителата са други тестове. А това кой как го е изкарал пак то антителата се разбира - Х процента ще са го изкарали без особени симптоми или без симптоми, а други ще са бухали като тютюнджии.

Общи условия

Активация на акаунт