COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 003 610
  • 22 670
  •   4
Отговори
# 9 375
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Пак се включвам от нищото, но тук поне мога да споделям. Тревожи ме до кога ще продължи всичко, направо е страшно. Животът се променя много. А колко още може.. Споменава се вече за цяла година, в която нещата няма да са в нормално русло, това вече ми е направо страшно.

Колкото в Китай ако спазваме техните мерки, т.е. 2-3 месеца. Ако спазваме други мерки - никой не знае. Понеже работя в сферата на международния транспорт под секрет ще ви кажа, че от средата на март вече има значителен брой контейнери тръгнали към Европа. Т.е. - там вече нещата тръгват нагоре.

Понеже аз явно не разбирам, може ли някой да обясни как 11- милионен град чудодейно изгради имунитет със 100 000 заразени , което е точно 1 %. Все едно в моята фирма двама човека от 200 да се заразим, другите да се скрият вкъщи и да кажем, че сме победили заразата. И какво става когато някой от другите 198 хване вируса ?
И ако истината е , че реално заразените са били 50 пъти повече, то тогава не карантината е дала резултат, а общият имунитет.
Не са изградили имунитет, защото нито 80% са преболедували, нито са ваксинирани. Просто там вече няма нови болни китайци. Но как ще продължи там животът не знам, защото всеки влязъл или излязъл от града може пак да го внесе и да се започне отначало.

Ами точно това се чудя и аз , доста търсих и отговор на този въпрос не намерих. Единственото логично обяснение е да се кара така до намиране на лекарство/ ваксина, друго обяснение нямам.
Това вчера го обясни Мангъров в "Господари на ефира", имаше интервю с доста въпроси по интернет. Безсиптомно или с леки симптоми са го изкарали голям процент, те дори не са в статистиката. Общият процент е стигнал 70 и тогава утихва епидемията. Не благодарение на драконовски мерки, блокади и т.н.

Това говорех и аз, обаче тази теза явно не върши работа на медиите за техните цели . Нали трябва да оправдаваме "крутите мерки". Какво беше- да действаме като в Китай, за да не станем Италия.

На Мангъров изказванията му са хипотеза. Той няма откъде да знае дали и какъв процент от китайците са изкарали вируса. Самите китайци не го знаят и тепърва ще тестват населението за антитела.
Сигурна съм, че ако въпросният господин разполагаше с доказателства за това, което казва щеше да ги предостави. А той такива няма.

*Хипотеза на базата на знания, опит и данни от минали епидемии.

# 9 376
Според Мутафчийски пикът ще е скоро, но не може да каже колко заболели се очаква да бъдат тогава.

# 9 377
  • Варна
Хайде да се въздържаме от обвинения в популизъм. Че там кандидатите за първенството са много. И не спазват дистанция.

Сега и за хората с вилите ли да правим изключение? Те не отиват да помогнат на възрастен, не е неотложно. Народът има една приказка "Който си има брада, да си има и гребенче." Никой не е длъжен да мисли за извънградските имоти на Пена и Груйо, както и за сметката за телефона на онази баба. Щото дъщерята е имала време да занимава медиите, вместо да помисли как да реши въпроса. В 21. век!

# 9 378
Дано да е скоро пикът

# 9 379
  • София
Според Мутафчийски пикът ще е скоро, но не може да каже колко заболели се очаква да бъдат тогава.
Те и Италия преди 2 седмици смятаха, че пикът е наближил, ама.....
под "скоро" се разбира вероятно около месец още?

# 9 380
Ако ще е 'скоро' пикът, ще е 1000-2000, съмнявам се

# 9 381
  • Другата България
Във връзка  всичко, което говорех вчера /и не само аз/, да кажа само, че има заразени медицински работници и в белодробната болница. Вече. Поредните заразени. Може би и те са се размотавали по Европа на ски?
Сега ще карантинират и тази болница, поредната.
Предполагам ще го кажат и официално, не пиша свободни съчинения.

# 9 382
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Пак се включвам от нищото, но тук поне мога да споделям. Тревожи ме до кога ще продължи всичко, направо е страшно. Животът се променя много. А колко още може.. Споменава се вече за цяла година, в която нещата няма да са в нормално русло, това вече ми е направо страшно.

Колкото в Китай ако спазваме техните мерки, т.е. 2-3 месеца. Ако спазваме други мерки - никой не знае. Понеже работя в сферата на международния транспорт под секрет ще ви кажа, че от средата на март вече има значителен брой контейнери тръгнали към Европа. Т.е. - там вече нещата тръгват нагоре.

Понеже аз явно не разбирам, може ли някой да обясни как 11- милионен град чудодейно изгради имунитет със 100 000 заразени , което е точно 1 %. Все едно в моята фирма двама човека от 200 да се заразим, другите да се скрият вкъщи и да кажем, че сме победили заразата. И какво става когато някой от другите 198 хване вируса ?
И ако истината е , че реално заразените са били 50 пъти повече, то тогава не карантината е дала резултат, а общият имунитет.
Не са изградили имунитет, защото нито 80% са преболедували, нито са ваксинирани. Просто там вече няма нови болни китайци. Но как ще продължи там животът не знам, защото всеки влязъл или излязъл от града може пак да го внесе и да се започне отначало.

Ами точно това се чудя и аз , доста търсих и отговор на този въпрос не намерих. Единственото логично обяснение е да се кара така до намиране на лекарство/ ваксина, друго обяснение нямам.
Това вчера го обясни Мангъров в "Господари на ефира", имаше интервю с доста въпроси по интернет. Безсиптомно или с леки симптоми са го изкарали голям процент, те дори не са в статистиката. Общият процент е стигнал 70 и тогава утихва епидемията. Не благодарение на драконовски мерки, блокади и т.н.

Това говорех и аз, обаче тази теза явно не върши работа на медиите за техните цели . Нали трябва да оправдаваме "крутите мерки". Какво беше- да действаме като в Китай, за да не станем Италия.

На Мангъров изказванията му са хипотеза. Той няма откъде да знае дали и какъв процент от китайците са изкарали вируса. Самите китайци не го знаят и тепърва ще тестват населението за антитела.
Сигурна съм, че ако въпросният господин разполагаше с доказателства за това, което казва щеше да ги предостави. А той такива няма.

И какъв му е опитът на Мангъров в конкретно тази епидемия и то в Китай? Колкото бгмамския. Както и какви са му данните от Китай за това колко са го преболедували, при положение, че даже китайците нямат идея.

# 9 383
  • София
А имаше ли пациенти от белодробната с корона?

Антигона, в момента Мангъров е вестоносецът с лошата новина, затова никой не иска да го слуша. Вече писах, този вирус не е извънземен, той си има братчета и сестричета в семейството, за които вече се знае как се развиват, снощи и по БНТ със сложни думи го обясняваше една лекарка, като в учебника. И както виждаш никой не го опровергава. А точно Мангъров има опит с епидемии, не е като да няма.

# 9 384
Няма как никоя държава да си позволи естествен подбор, защото това значи 1% от населението и да умре. (А може и повече защото естествният подбор предполага: никакви мерки, агресивен възход на вируса, стигане до 70% от населението в кратки срокове, (спирането на епидемията по естествен начин, пълен колапс на здравната с-ма, което ще вдигне % смъртност.) Затова естественият подбор е безумие в тази ситуация, и всеки който го предлага трябва да бъде обявен за откачалка.
Тесла, естествения подбор е нормален процес в природата и важи за АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ живи същества на тази планета, освен ако ти не се смяташ за богоизбран и че за теб природните закони не важат.

# 9 385
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

И какъв му е опитът на Мангъров в конкретно тази епидемия и то в Китай? Колкото бгмамския.

Повече от бгмамския.

# 9 386
  • Другата България
А имаше ли пациенти от белодробната с корона?
Да.

# 9 387
  • Пловдив
Пикът ще е до 2-3 седмици каза Мутафчийски. Хем пак да не удължава ИП, хем после като каза пика кога се чака, казва че се действа в хода на нещата...

# 9 388
Персонал от интензивното на белодробната е с корона.

А журналята са трагични,  генералът има желязно самообладание.

# 9 389
Никой не знае кога ще е.

Общи условия

Активация на акаунт