Колкото в Китай ако спазваме техните мерки, т.е. 2-3 месеца. Ако спазваме други мерки - никой не знае. Понеже работя в сферата на международния транспорт под секрет ще ви кажа, че от средата на март вече има значителен брой контейнери тръгнали към Европа. Т.е. - там вече нещата тръгват нагоре.
Понеже аз явно не разбирам, може ли някой да обясни как 11- милионен град чудодейно изгради имунитет със 100 000 заразени , което е точно 1 %. Все едно в моята фирма двама човека от 200 да се заразим, другите да се скрият вкъщи и да кажем, че сме победили заразата. И какво става когато някой от другите 198 хване вируса ?
И ако истината е , че реално заразените са били 50 пъти повече, то тогава не карантината е дала резултат, а общият имунитет.
Ами точно това се чудя и аз , доста търсих и отговор на този въпрос не намерих. Единственото логично обяснение е да се кара така до намиране на лекарство/ ваксина, друго обяснение нямам.
Това говорех и аз, обаче тази теза явно не върши работа на медиите за техните цели . Нали трябва да оправдаваме "крутите мерки". Какво беше- да действаме като в Китай, за да не станем Италия.
На Мангъров изказванията му са хипотеза. Той няма откъде да знае дали и какъв процент от китайците са изкарали вируса. Самите китайци не го знаят и тепърва ще тестват населението за антитела.
Сигурна съм, че ако въпросният господин разполагаше с доказателства за това, което казва щеше да ги предостави. А той такива няма.
*Хипотеза на базата на знания, опит и данни от минали епидемии.