COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 486
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 975
Скрит текст:
Щото те пращат да висиш у дома, а пневмонията слиза бързо надолу. Влошаването може да стане доста скорострелно
Ако отговаряш на мен - нали, УЖ, всички Над 60 години щяха да приемат в болница? 🤔
Май на практика нещата не са съвсем така, както ги изкарват по телевизора. 🤐

Никой никога не е казвал, че всички над 60 год. ще бъдат приемани в болница.
В болница ще бъдат приемани само такива в тежко състояние, дори да са на 30.
Има 60-годишни, които са в много по-добро здравословно състояние от 30-40-годишни болнИци.

Всички болни с COVID-19 над 60 години ще се лекуват само в болници
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30493059.html

Цитат
..Всички пациенти около и над 60-годишна възраст с доказан COVID-19 ще се лекуват в болнични заведения. Това става ясно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев, подписана във вторник. ..

# 9 976
Явно съм запомнила правилно.

Сега остава да ми се изясни мистерията как разбраха толкова бързо, че е с Корона човека.
Или започнаха с предположенията? 🤔

# 9 977
Dr Sylvia Bignamini is the Health Director of San Francesco Clinic in Bergamo, Italy

... и посланието й: Трябва да се държим така, сякаш всички сме с положителен тест...

# 9 978
  • При семейството си
Всички пациенти около и над 60-годишна възраст с доказан COVID-19 ще се лекуват в болнични заведения. Това става ясно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев, подписана във вторник. -И аз така бях разбрала..този човек освен да не е бил тестван,но пък толкова бързо да излезе теста..

Заповедта на министъра:

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/zdravniyat-minis … za-izolaciya-na-/

# 9 979
Ако почне и грипа да се следи с толкова зорко око и от сутрин до вечер ни информират колко са заразените, колко са в болница
Грипът е позната болест.
За Ковид даже и най-големият професор говори много предпазливо и без да дава категорична информация, защото е нещо ново и непознато!

Както тероризма, за когото в последствие се взеха много мерки.
Трябваше време за да се изучи.
А защо относно тероризма викаха и се пропагандираше "Не се страхувайте!", а сега казват " Страхувайте се."

# 9 980
  • Другата България
Скрит текст:
Щото те пращат да висиш у дома, а пневмонията слиза бързо надолу. Влошаването може да стане доста скорострелно
Ако отговаряш на мен - нали, УЖ, всички Над 60 години щяха да приемат в болница? 🤔
Именно, УЖ.
Никой никога не е казвал, че всички над 60 години ще се приемат в болница. Никъде не е писано това.
Каза се, че ще се тестват всички над 60 годишна възраст, които са с пневмонии, вече установени.
Което е съвсем различно.
Сега ще ме накараш да търся.
По спомен - лицата НАД 60 години, с положителен резултат, ще бъдат приети в болница, независимо от моментното им състояние. Нещо подобно беше.
Нищо общо с пневмония.
Скрит текст:
По - скоро се чудя кога успяха да установят, че човека е с Корона? 🤔
След като уж дошъл твърде късно в болницата, та веднага се е наложила интубация.
Ще се радвам ако ми дадеш линк или каквото и да било друго в потвърждение на това, което казваш.
Че лицата над 60 години с положителен тест ще се приемат в болница задължително. Всъщност, за да ти се направи тест, ти трябва да си в болница, така че поне на мен ми се губи смисъла на написаното. Не можеш да идеш, да ти направят тест и да те пуснат да чакаш резултата в къщи. Поне към момента.
Що се отнася до казаното от мен - че всички с пневмонии, които са над 60 години, ще се тестват - то аз съм сигурна в това. Възможно е едното да няма общо с другото.
А,
Всички пациенти около и над 60-годишна възраст с доказан COVID-19 ще се лекуват в болнични заведения. Това става ясно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев, подписана във вторник. -И аз така бях разбрала..този човек освен да не е бил тестван,но пък толкова бързо да излезе теста..
Заповедта на министъра:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/zdravniyat-minis … za-izolaciya-na-/
много благодаря. Пропускът е мой. Но наистина това няма общо с другото, което казвам, а именно, че лица над 60 години с пневмония задължително се тестват. Защото в заповедта пише, че се приемат положителни над 60 години. Тоест, вече тествани. Може и да са без усложнения. Но може и да има хора с пневмония, които не са тествани. Такива пък след прием задължително се тестват.
Как стоят нещата при този 67 годишен мъж се надявам да стане ясно.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 00:24 от Merri_An

# 9 981
И нещо... комично? Абсурдно?
САЩ съдят Китай за коронавируса

Адвокатът Лари Клайман и неговата група Freedom Watch подадоха жалба във федералния съд в Тексас, като искат най-малко 20 трилиона долара от китайското правителство заради „безразсъдно безразличие“ и злонамерени действия“.   

https://bg-voice.com/%d1%81%d1%8a%d0%b4%d1%8f%d1%82-%d0%ba%d0%b8 … 1%81%d0%ba%d0%b0/
Малко им е! Вече поне втора пандемия идва от техните ш*бани пазари!

# 9 982
  • София
Мангъров никъде не е казал да не се пазим и да нарушаваме мерките.

Спрете се вече, не всички имаме толкова къса памет. Съвсем доскоро Мангъров хвалеше и даваше за пример Великобритания, където "стратегията" беше да не се прави нищо и да се оставят 70% от хората да се разболеят, за да придобият "групов имунитет" (много бързо се отказаха от този експеримент). В други интервюта навсякъде обяснява, че мерките са безсмислени, че в Китай епидемията е спряла, защото всички били преболедували и т.н. Затова  престанете да "превеждате" какво бил искал да каже Мангъров.

Ами, не превеждаме. Просто на нас ни натякнаха няколко пъти, че Мангъров е психопат и толкова. И освен това, какво пречи, че разсъждаваме.
Не ни харесват мерките, но ги спазваме. Поддържаме хигиена и изолация дълго преди щабът сърцераздирателно да ни обвини, че си играем с живота на родителите ни.
И сто пъти се каза, че не е просто грип короната. И в това вярваме. Но вярваме също, че и масовите тестове са полезни. И ни е интересно дали теорията за стадния имунитет ще се потвърди. Англия не издържа на обществения натиск. Да видим Швеция и Холандия. Времето ще покаже.
Да, притесни ги нещо китайците, та затвориха цял град.
Просто разсъждаваме. Какво постигнаха китайците в Ухан? Ликвидираха вируса? Къде изчезна? Не е ли просто постигане на групов имунитет? Това ми е любопитно, защото все още няма нито лекарство нито ваксина.
Новите случаи били привнесени. Тоест, практиката за изолирания кораб показва, че:
- вирусът заразява определен брой от населението и после изчезва? Тогава какво става с останалите, когато излязат от карантината и стъпят на брега?
- вирусът е заразил всички, но повечето от тях са го изкарали безсимптомно?

Да, необяснимо е това, което става в Италия. Ако приемем, че просто хората се разболяват и умират много бързо и то с концентрация в една област, то тогава смъртността наистина не е по-висока от тази при познатите вече щамове. Но ако продължи с нарастване или плато, то тогава се потвърждава много по-висока смъртност. Което ме навежда на мисълта, че данните, изнесени от Китай не са коректни и нещо крият.

# 9 983
Именно, УЖ.
Никой никога не е казвал, че всички над 60 години ще се приемат в болница. Никъде не е писано това.
Каза се, че ще се тестват всички над 60 годишна възраст, които са с пневмонии, вече установени.
Което е съвсем различно.
По спомен - лицата НАД 60 години, с положителен резултат, ще бъдат приети в болница, независимо от моментното им състояние. Нещо подобно беше.
Нищо общо с пневмония.
Скрит текст:
След като уж дошъл твърде късно в болницата, та веднага се е наложила интубация.
Ще се радвам ако ми дадеш линк или каквото и да било друго в потвърждение на това, което казваш.
Че лицата над 60 години с положителен тестще се приемат в болница задължително. Всъщност, за да ти се направи тест, ти трябва да си в болница, така че поне на мен ми се губи смисъла на написаното. Не можеш да идеш, да ти направят тест и да те пуснат да чакаш резултата в къщи. Поне към момента.
Що се отнася до казаното от мен - че всички с пневмонии, които са над 60 години, ще се тестват - то аз съм сигурна в това. Възможно е едното да няма общо с другото.
Даден е линк.
Не вървят на добре нещата, а още сме в началото.

# 9 984
Скрит текст:
Именно, УЖ.
Което е съвсем различно.
Нищо общо с пневмония.
Скрит текст:
..Не можеш да идеш, да ти направят тест и да те пуснат да чакаш резултата в къщи. ..

Напротив.. точно така се прави. Кара те линейка за тест и те връща у дома. Имам лични наблюдения..

# 9 985
.Ще се радвам ако ми дадеш линк или каквото и да било друго в потвърждение на това, което казваш.
Че лицата над 60 години с положителен тестще се приемат в болница задължително.
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/17/rd-01-129_MXloWE0.pdf

# 9 986
  • София

Адвокатът Лари Клайман и неговата група Freedom Watch подадоха жалба във федералния съд в Тексас, като искат най-малко 20 трилиона долара от китайското правителство заради „безразсъдно безразличие“ и злонамерени действия“.   

https://bg-voice.com/%d1%81%d1%8a%d0%b4%d1%8f%d1%82-%d0%ba%d0%b8 … 1%81%d0%ba%d0%b0/

Срещу Китай трябва да се подаде групов иск от всички засегнати страни, защото е пряко отговорен за пандемията.
В страната има 20 000! пазари за диви животни, където се върти незаконна търговия със защитени видове. Тия пазари за развъдник на всякакви зарази, вкл. Ковид 19 и Сарс. Епидемията от Сарс беше предизвикана от цивети, чиято консумация не само не е спряла, но се е разраснала! Познайте дали някой има намерение да спира консумацията на прилепи, плъхове, змии и др. подобни. За горките кучета и котки да не говори. Китай трябва да бъде изправен пред международен съд.

# 9 987
Явно съм запомнила правилно.

Сега остава да ми се изясни мистерията как разбраха толкова бързо, че е с Корона човека.
Или започнаха с предположенията? 🤔

Слушах Мутафчийски и никъде не чувам той да казва, че днес е постъпил в болница. Казва, че още при постъпването в болницата е бил интубиран. Може би вчера се е случило  и днес са излезли резултатите от теста. Затова и днес ни съобщават.

# 9 988
Артемис, благодаря, че го написа вместо мен Grinning
Наистина не разбирам как чесането на езици във форума корелира с нашата безотговорност Grinning

Pure, сложих ги заедно трите държави, защото имат малко смъртни случаи. Не знам иначе какво точно се случва в Швеция сега, има ли епидемия, няма ли, след като не тестват...

Хексе,мен ме устройва масовото тестване. Grinning Слагането под карантина на всеки положителен, наблюдаване отблизо и при първото закашляне, наблюдаване мноооого отблизо. Знам колко бързо се развиват белодробните заболявания и затова се съмнявам, че обикновен човек ще успее да хване точния момент да отиде в болницата.

# 9 989

Срещу Китай трябва да се подаде групов иск от всички засегнати страни, защото е пряко отговорен за пандемията.
В страната има 20 000! пазари за диви животни, където се върти незаконна търговия със защитени видове. Тия пазари за развъдник на всякакви зарази, вкл. Ковид 19 и Сарс. Епидемията от Сарс беше предизвикана от цивети, чиято консумация не само не е спряла, но се е разраснала! Познайте дали някой има намерение да спира консумацията на прилепи, плъхове, змии и др. подобни. За горките кучета и котки да не говори. Китай трябва да бъде изправен пред международен съд.
Абсолютно! Птичият грип също оттам дойде. Трябва да понесат сурово наказание и тоя тип пазари да изчезне завинаги.

Общи условия

Активация на акаунт