COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 944
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 425
  • Пловдив
Айде почна се - строителите искат пари от данъкоплатеца, туризмът иска пари от данъкоплатеца, всички искат пари от данкоплатеца!

И те са данъкоплатци. Който е внасял е нормално да търси помощ. То не може само да внасяш, а когато трябва държавата да те подкрепи, да ти кажат оправяй се сам.

# 10 426
  • Варна
Върху нашия глобус живее прастара мечта - глобално правителство. Как ви се струва , правим ли крачка към световен "здравен щаб" ?  или още не. На червеният кръст ще му се наложи ли да приеме червеният полумесец в пространствата си ?  Едновременно ми е и смешно , а и не чак толкова ...

# 10 427
  • София
Дори да е плод на конспирации, да е планирано пуснат и т.н. защо смятате, че вирусът не е факт? Защо да е измислена епидемия?
Аз от самото начало не сравнявам с грипа - и той е достатъчно опасен, но за него поне имаме ваксина и лечение.
А за този вирус нямаме. Елате да видите какво става по болниците, не е като да се пълнят с измислени пневмонии.

Моля, не залитайте в крайности - нито е необходимо на всяка страница да се повтаря колко е страшно, нито пък да се обяснява, че всичко е медийна измислица. И в двата случая - грешите.

# 10 428
  • София
Капки, вероятно няма да минат докато не се диспергират достатъчно и при следващите няколко вдишвания преминават. Разберете го, няма как да филтрувате нещо през филтър, чиито пори са по-големи от частиците на филтрата. Такова нещо никога не се е случвало и няма да се случи.
Вероятно, обикновените маски имат някаква (доста ограничена) ефективност при вдишване на аерозоли, съдържащи вируси, но това далеч не е достатъчно за да ви предпази от заразяване.

Единственото положително при носене на маска е, че не може да си пипате носа и устата с мръсни ръце.
Хирургичните маски очевидно не спират всичко и не са 100% а далеч надолу- мисля че не спорим за това. Ако обаче всички в магазини и превозни средства ги носят дори и при ефективност 60%, сумарният ефект ще е над 90%. Мисля нямаме различия за това.

# 10 429

По-голямо информационно затъмнение, увеличаващо многократно щетите от "това е просто грип" и "не се пазете, няма страшно" едва ли може да има. Това си е чернобилски сценарий по учебник.
Не, не е просто грип. Грипът е по-страшен и взима повече жертви. Ежегодно.

Вече сериозно прекаляваш.

Франсоаз, има още 2 положителни случая в Пълмед, контактни с лекаря.
Ти не ходиш на лекар, но се разхождаш в района.

Две в едно, ако само преминеш през "Столипиново", ще си промениш мнението на секундата.
Прави са хората да негодуват срещу завърналите се братя и сестри.
За отговорните хора никой не е против, те сами се изолират.
Дали на Лъки мъжът ще организира купон като се завърне?
Огромна е разликата между хората.

# 10 430
Скрит текст:
Скрит текст:
LillyM,
Учен от фронтовата линия на борбата с Италия срещу огнището на COVID-19 издава правно основание за страни като Канада: Тествайте всички възможни, дори и хората, които не проявяват симптоми.

"Тествайте квартала, тествайте роднините, тествайте приятелите и изолирайте всички позитивни личности", казва Андреа Крисанти, експерт по инфекциозни болести в Imperial College London, който работи на място в Италия.

"Ако го направите сега, ще спрете болестта."
Канада иска да следва практиката в Корея и Сингапур.
https://www.cbc.ca/news/health/coronavirus-canada-testing-sympto … VSaeWTCHpmHsK9efI
Благодаря ти много, че ми отвори очите за тестването. Аз когато призовавах да се тества масово, много от пишещите в темата тогава отричаха, че изобщо има проблем. Само не разбрах как това означава, че Мангъров е прав и че 70% от хората в град Ухан са прекарали болестта без да разберат?
Хубаво Тесла скочи да те защитава преди няколко часа, разбирам го, всеки има право да изкаже мнението си. Само да вметна, че и аз съм в темата от страница първа - просто не пиша. Ама ти си като развален грамофон - аз казах ли ви, та казах ли ви, вие не вярвахте, аз казах ли ви. И на семейството си ли така мелите денонощно едно и също ?
Хора всякакви в темата, мнения всякакви, въпроси колкото щеш, само Лили през няколко мнения мели как тя била казала. Какво искаш? Целия форум да ти паднем на колене и да се покаем, че си била казала, а ние не сме били казали? За трети път ти казвам - досадно е, хората ми слагат палци на коментарите, следователно са съгласни с мен.
Би трябвало да приемат закон, който да преследва насаждащите паника, защото само в тази тема е пълно с хора, които ще излязат със сериозни неврологични проблеми от тая измислена епидемия. А такива като Лили изпитват някакво необяснимо задоволство от тоя факт.

Кафе с мед, Ама преди тоя закон трябва да приемат закон против простотията и липсата на културно изразяване на мнение. Да видим кой ще бъде лошият тогава.

niljaniljo, ЛилиМ е права. Просто е права. На неразумни хора трябва да се мели непрестанно докато евентуално им влезе акъл в главата.

Нагледен пример - домоуправителите в блока ни - трети ден един майстор снове във входа без никакви предпазни средства. В момента е 1 градус, обаче тоя пив боядисва. Нали са го викнали да му платят. Това ако не е липса на здрав разум, те па на.

# 10 431
Капки, вероятно няма да минат докато не се диспергират достатъчно и при следващите няколко вдишвания преминават. Разберете го, няма как да филтрувате нещо през филтър, чиито пори са по-големи от частиците на филтрата. Такова нещо никога не се е случвало и няма да се случи.
Вероятно, обикновените маски имат някаква (доста ограничена) ефективност при вдишване на аерозоли, съдържащи вируси, но това далеч не е достатъчно за да ви предпази от заразяване.

Единственото положително при носене на маска е, че не може да си пипате носа и устата с мръсни ръце.
Хирургичните маски очевидно не спират всичко и не са 100% а далеч надолу- мисля че не спорим за това. Ако обаче всички в магазини и превозни средства ги носят дори и при ефективност 60%, сумарният ефект ще е над 90%. Мисля нямаме различия за това.

Хирургичните маски имат защита от 60%. В миналата тема имаше информация за това. Ако спазваме и дистанцията, шансът вирусът да се предаде намалява още. И не на последно място - вирусът няма да се прикачи към всички, макар че е по-силно заразен от обикновения грип.

# 10 432
Ей, не се спряхте с тези бързи тестове. Няма такива и никъде не се правят, защото на етапа, в който сме няма смисъл от тях. Смислени тестове се разработват в момента и в някакъв момент ще са налични и по-експресни такива. През два поста се повтаря!
Така ли? Я виж испанците какво правят. 640 000 са пристигнали и започват да тестват

# 10 433
Винаги е било и ще бъде така. Човек казващ истината ще е критикуван, защото я казва. Този който крие истината, ще е критикуван, затова че я крие. Вие угодия нямате наистина. Всеки има право да вярва на каквото си поиска.

# 10 434
Наистина ли се води дискусия за прибиращите се????Мисля на всички е ясно,че не става въпрос за работещи,студенти,моряци и прочее.Става въпрос за онези нелегалните и тук и там,онези които според картините в новините си правят купони/Сливен/,хич не им дреме за нищо ,за онези които си се събират в големи групи/това навсякъде/ и после и сеят зарази и не могат да ги озаптят с нищо...същите които не са внесли и лев в здравната и социална система на държавата,но точейки я с обещетения и пр.и вярвайте ми търсейки си правата повече от всеки.....Или за за тях законите на страната не важат-явно не и за съжаление никой не може да ги накара да ги спазват..Така,че хайде да не слушам за  граждани по паспорт-ами да се държат като такива и да спазват каквото трябва.Същото бих го казала и за хора извън горните ,но пък се знае къде масово нищо не се спазва и не важи...

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 13:13 от reninel

# 10 435
kostamosta и аз ги виждам така нещата, само че в момента лекарство, което действа има и то е от Япония. Другото, което действа е от Германия, а Австрия вече са започнали клинични опити на обещаващо лекарство, България имаме такова в клинична фаза за Щатите.

zverino, не е виновен щаба:

# 10 436
Вътре във времето и пространството ти какво би предложила, за да се справим с това, което ни е дошло до главата? Само със сочене с пръст и назидателен тон няма да стане, дай идея как да се нормализира обстановката така, че да няма ощетени.

Този въпрос към онзи, дето вчера 1 час говори нечленоразделно по телевизора и накрая нищо не каза. Аз не разполагам с бюджет и държава, за да предлагам решения. Но такива има готови. Справка - Италия, Германия.

Моля да не предлагате "решението" на Италия. Ако много ви харесва как се справят със ситуацията спокойно може да отидете там.

# 10 437
Кой всъщност е най - черният сценарии, интересно ми е, тъй като притесненията растат съм от хората, които искат да знаят и най - лошия развой, не да ме удари като гръм?? В световен мащаб, в нашия мащаб.. Забелязвам, че в темата списват доста запознати и интелигентни хора, интересно ми е да ви чуя..

# 10 438

Не че нещо, но дори Мутафчийски и Кунчев не носят маски. В две последователни предавания през уикенда и двамата посочиха, че те дават фалшиво чувство на сигурност у здравите хора. И при достатъчна изолация не виждат смисъл от носенето им. Не визирам магазините и работата, да не стане объркване.

# 10 439
  • София - Рим и обратно

Моля да не предлагате "решението" на Италия. Ако много ви харесва как се справят със ситуацията спокойно може да отидете там.
Не можем.

Общи условия

Активация на акаунт