COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 085
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 575
  • Варна
Стара снимка от времето на испанския грип: Wear а mask ot go to jail

Скрит текст:

# 10 576
  • В.Търново
Скрит текст:
Ън, много злоба те тресе.
Ако се стигне до там, че да се избира кой да бъде обдишан, ти няма да си топ приоритет, без значение дали другия е ром, турчин или българин работил в чужбина. Сама знаеш защо, не искам да ти слизам на нивото и да те угорчавам.

Вече слезе доста под нивото ми, напомняйки ми, че болните хора в България са втора ръка.
В тоя ред на мисли едва ли някой от нас дори ще стигне до такава дилема, болните нямат почти никакви съпротивителни сили и това също е факт. Но пък за такива като теб тази дилема е напълно възможна. Оставям те на самарянските ти мисли нататък. И не, се си ме Огорчила. Отдавна съм престанала да се огорчавам.
Не в България, а в Италия аспиратора го местят на по млад и по здрав.
Съжалявам за правописната грешка.
За съжаление вече и в Испания.

# 10 577
Не мога да разбера едно нещо. От една страна високите глоби за нарушение на карантината на лица, които дори не са доказано болни. Това само по себе си е хубаво, не казвам да не се прави. Но от друга страна не се тестват хора с леки симптоми, спокойно могат да си излизат от дома и да се разхождат по магазини и аптеки.

Някой знае ли защо само в Рамус и защо само в София човек може да се тества доброволно? Държат някакви изключителни права или останалите лаборатории нямат желание/техническа възможност?
И техн. възможност и адаптивност към момента, но най-вече - инвестиции и обучение на кадри.

# 10 578
Аз имам един въпрос към Лили - от типа хора, които като се боднат на тел откачат колко зарази има по нея ли си? В началото ти се дразнех на мненията, но сега откровено ми е жал за теб и колко кофти ли е да живееш живот в който се тревожиш за абсолютно всичко.
Коста, на мен пък за такива като теб изобщо не ми пука. Ако ставаше дума за тетанус, съм най-големия дарвинист и изобщо не ме интересува на колко телчета ще се бодете и дали вярвате, че има такава болест. Но тъй като има шанс от вашето незнание и безразсъдно поведение да пострадат и други невинни хора, то съм принудена от съдбата и природата да са съм в една група и с такива като вас.

# 10 579
  • София
Смъртността в Бергамо за миналата седмица е четири пъти по-висока от същата седмица на 2019- който иска да си търси публикацията, мен не ми се занимава да я издирвам ...

Жокер поне - къде да търся тази публикация, назад в темата или в медии?
Споделена от световноизвестен математик- епидемиолог в туитър. Ако пак ми попадне пак в туитъра ми ще я пусна.

# 10 580
Питам, понеже тук се коментираха симптомите, а и защото се притеснявам.
Нямам възможност да отида до Лл, нито да търся бърз тест, ако някъде се прави такъв.

Не се стресирай и притеснявай излишно. Наблюдавайте се няколко дни и ако има влошаване (по-висока температура, кашлица,отпадналост и др.) се свържи с личния ви лекар. През това време, ако ви е възможно, почивайте повече, приемайте повече течности и не се плашете излишно.

# 10 581
Скрит текст:
Скрит текст:
    Следя темата и имам въпрос, понеже виждам тук доста информирани хора. Студентка се връща преди седмица от Англия. Поставена е под карантина и даже е проверявана. Но момичето живее с майка си, баща си и брат си, които не са под карантина - излизат си, пазаруват, ходят на работа. Това било съгласувано и с ОПЛ. Това карантина ли е според вас?

Ето нагледен пример за абсолютна безотговорност. Върнала се при пълна къща с роднини. "Изолирала" се е, ама роднините щъкат. Не беше ли по-добре да си седи в Англия сама, да изчака кризата да отмине и тогава да се връща????

Моряци, студенти, служители на круизни кораби и др. могат да си останат там, където са, докато не се разминат нещата, а после нека се връщат, никой не ги е спрял. Няма да свърши света, ако забавят с 1-2 месеца завръщането си.
    А международните шофьори какво ги правим? Да си стоят по камионите до следващ курс? Щото семействата им ще щъкат, няма как. Я хляб да си купят, я лекарство.
    https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/17/rd-01 … chi_ot__merki.pdf

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/20/rd-01 … ozni_sredstva.pdf
    Ясно за водачите, за семействата им питам?
    [/quote]
     Точно за шофьорите е въпросът ви. Погледнете какво сте написали. Се,ействата им действат според конкретната ситуация.

# 10 582
    От прокуратурата- Масово се нарушава карантината

https://pik.bg/първо-в-пик-прокуратурата-с-остра-реакция-масово-се-нарушава-карантината-има-120-образуван-news915235.html
    Недялко и неговата медия ако ми кажат че навън е ден, значи е непрогледна нощ.Няма такива отявлени и  брутални манипулатори като ПИК !

# 10 583
    Малко да ви разсея. От простора:
    "Днес прочетох, че коронавирусът вече е бил споменат над 2 милиарда пъти в медиите от началото на годината, докато разни рекордьори по смъртност като ебола и холера, както и негови по-близки роднини като SARS, MERS и свински грип имат едва по няколко десетки милиона споменавания. Даже и СПИН изостава с много пъти! Въобще, коронавирусът е едно своеобразно Деспасито в света на вирусите - нищо особено като талант, ама изключително популярен!"

# 10 584
    • София - Рим и обратно
    Аз не знам, защо тук коментирате, че едва ли не студентите ни в Англия например, ще останат на улицата?! В Англия няма нито един бездомник. Как мислите някой ще го позволи това и защо изобщо го мислите, не мога да разбера.
    Имаш ли деца, които учат в чужбина? Въобще деца имаш ли? Да приемем, че имаш. Сега си представи, че за 2 дни настъпва пълен хаос, а детето ти е от няколко месеца в чужбина само, за да учи. На теб ще ти е спокойно, че не се знае дали утре ще може да излезе да си купи хляб и вода? На чуждото място на хиляди километри? Дали ще можеш да го видиш след седмица, 1 месец, 5 години?
    Нямало било бездомници....

# 10 585
    • София
    След последният гледан от мен брифинг, мисля, че в БГ ще се "изпусне положението", особено след изказването на д-р  Мутафчийски, че "на пристигащите, дори и със симтоми няма да се прави тест, а да чакат "задух" и тогава - в болницата ...."  - така го разбрах аз .... това според мен означава, че аз прибирайки се с леко червено гърло и температура се изолирам за 14 дни, ок .... но теоретично не се влошавам  и на 15 ден започвам да водя социален живот, да ама .....  от къде да знам дали все още не съм носител на вируса, при положение, че тези, които ги изписват им правят по 2-3 теста за да установят това ....
    Това означава, че въпреки факта, че съм съвестен гражданин, след 15 дни заразявам ... Моля, ако журналист чете да зададе този въпрос ..... И на какъв принцип правят изследванията .... само тежко болни, контактни, прибиращи се от рискови зони....
    Не се прибирам от никъде в БГ съм.

# 10 586
    Скрит текст:
    Аз не знам, защо тук коментирате, че едва ли не студентите ни в Англия например, ще останат на улицата?! В Англия няма нито един бездомник. Как мислите някой ще го позволи това и защо изобщо го мислите, не мога да разбера.
    Имаш ли деца, които учат в чужбина? Въобще деца имаш ли? Да приемем, че имаш. Сега си представи, че за 2 дни настъпва пълен хаос, а детето ти е от няколко месеца в чужбина само, за да учи. На теб ще ти е спокойно, че не се знае дали утре ще може да излезе да си купи хляб и вода? На чуждото място на хиляди километри? Нямало бездомници....

Дете имам, то си е при мен. Мъжът ми е в Англия и такова нещо, че ще остане на улицата ми е последната мисъл. Просто до болка им познавам системата за да знам, че надали ще го допуснат. Повече ме притеснява здравеопазването им, а не дали ще останат на улицата.

# 10 587
    • София
    Аз имам един въпрос към Лили - от типа хора, които като се боднат на тел откачат колко зарази има по нея ли си? В началото ти се дразнех на мненията, но сега откровено ми е жал за теб и колко кофти ли е да живееш живот в който се тревожиш за абсолютно всичко.
    Коста, на мен пък за такива като теб изобщо не ми пука. Ако ставаше дума за тетанус, съм най-големия дарвинист и изобщо не ме интересува на колко телчета ще се бодете и дали вярвате, че има такава болест. Но тъй като има шанс от вашето незнание и безразсъдно поведение да пострадат и други невинни хора, то съм принудена от съдбата и природата да са съм в една група и с такива като вас.
    Дядо ми умря от Тетанус. И годишно много хора в България умират от тетанус(т.е. в пъти повече от короната засега), макар да има ваксина и то задължителна на всеки 10 години. Ама като не се дават брифинги и не ви плашат, няма как да го знаеш

# 10 588
    • на пъпа на Златията
    ==
    Ужасна спекула.Всичко е поскъпнало.Да ме извиняват ама това не са добри хора/не използвам термина който трябва/.
    ==

Аз не виждам спекула .
    Знаете ли колко труд изисква  едно производство на каквото и да е.
    Аз съм за  повишаване на производствените цени за сметка на търговските .
    Изкупуват се черешите примерно на 1 лев , а някой си ги продават на 3 лева  само защото ти ги е закарал до пазара  на 100 километра.
    Тази "търговска" далавера да печелиш 100 процента от една стока  само защото си я  прекарал на 100 или 1000  км отдавна трябваше да им се види "цаката"  
    .

# 10 589
    От прокуратурата- Масово се нарушава карантината

https://pik.bg/първо-в-пик-прокуратурата-с-остра-реакция-масово-се-нарушава-карантината-има-120-образуван-news915235.html
    Недялко и неговата медия ако ми кажат че навън е ден, значи е непрогледна нощ.Няма такива отявлени и  брутални манипулатори като ПИК !

Не коментирам медията, там първо се появи новината, вече я има на доста места:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/prokuraturata-grazhdani-masovo-n … na-karantina.html

Общи условия

Активация на акаунт