COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 415
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 755
Главните букви са за да успеете да прочетете, niljaniljo, защото явно ви е трудно на няколко човека тук, начало с Иван дето всеки ден започва с тази смъртност, така за отскок. Прочети, осмисли и после пиши. И въобще нямам намерение да отговарям на другото, защото отдавна спазвам правилото за спора и прасето, ситуацията е точно такава. Само се надявам такива конспиратори да не оцапат достатъчно положението в България, обясних вече защо. За конспираторите хич не ме интересува дали ще има място в интензивното, апарат и квалификациран персонал, за останалите - да.
Уважаема, аз конспиртаора  не се интересувам от вас и вашите знания и наблюдения. Имам си достатъчни и само достатъчни, които ъпгрейдвам с достоверни източници . /професионална практика/Ще чета файлетоните ви. Човек трябва и да смее.

# 10 756
Скрит текст:
Скрит текст:
Данни за една и съща седмица от март през 2019 - 23, през 2020 - 330.
https://www.bergamonews.it/2020/03/17/coronavirus-a-bergamo-in-u … n-anno-fa/360586/
Призовавам всички любители на теорията на конспирацията да дойдат в Ломбардия, а може и до Мадрид да отскочат. Все ще намерят как да се придвижат, да поседят един месец и после пак да пишат във форума. Междувременно ако може да не пишат глупости.

Смъртността в Бергамо за миналата седмица е четири пъти по-висока от същата седмица на 2019- който иска да си търси публикацията, мен не ми се занимава да я издирвам ...

Жокер поне - къде да търся тази публикация, назад в темата или в медии?
Споделена от световноизвестен математик- епидемиолог в туитър. Ако пак ми попадне пак в туитъра ми ще я пусна.

Това не е 4, а е 14 пъти по-голяма смъртност(от всички причини), отколкото през същата седмица миналата година. Без коментар.
Оставаше и да имате коментар. Много ви е удобно да е така, но не е.
Миналата година по това време в Италия може да не е имало дори грипна епидемия.
Разликата до момента е + (приблизително )1000 починали от началото на годината, сравнени с тези от миналата година.

А на първата потребителка, не всички знаем италиански. Да не взема да публикувам на китайски аз и да ви карам да четете.

# 10 757
  • Germany
Явно във всяка държава има хора, които вярват в “Световната конспирация”. От полицията в града ни отговарят на въпроси на гражданите в Туитър, относно карантината, кое е позволено и кое не. Вчера с главни букви бяха написали: “ - Не карантината не е, за да стоите в къщи, докато вкарваме 20000 бежанци!”  и “- Не, въртолетите, които прелитат над града не пръскат с дезинфектант!”
А относно Меркел и ваксината и, тук от Здравното министерство препоръчват на всички над 60 год. да си поставят пневмококова ваксина

# 10 758
  • Пловдив
С какво го нервираха генерала? Grinning

# 10 759
  • на пистата
Във всяка болница, независимо от собствеността ѝ. Следователно и частните.
В Пловдив една от частните болници от седмица единият и блок е готов.Даже дават дежурства.Снаха ми е дежурна утре точно в този блок.

# 10 760
Защо допускат слабоумни репортерки да задават въпроси? Все едно са ги взели някое хахо от бг мама.

Как може да пита генерал "Нещо лично ли има", че и парира глупавите въпроси? Да си запази глупостите за мъжа й. Ей как се ядосах.
И не знам защо винаги Ива Николова чупи тъпомера с въпросите си. 36 хоспитализирани и всичко е фул. Не ми се мисли да изтресат болни в болница, която не ги иска /визирам частните/. Ще бъде кошмар някакъв.

# 10 761
С какво го нервираха генерала? Grinning

Въпрос от читател или зрител, че са прибрали болен с линейка, която не става за целта....

# 10 762
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:
Китайските експерти по инфекциозни заболявания съобщават, че Европа трябва да се подготви и да приеме, че пандемията няма да отмине след едномесечно затваряне на границите. Това може да продължи от 1 до 2 години.
https://de.-reg.eu.350/2022-/panorama/20200323326663279-chinesis … bb1GhOocOlz5p5VFM
Ето какво пише в новината, за да избегнем излишна паника:
"It would be perfectly normal for the virus to come and go and it all takes a year or two," said Zhang at a video conference organized by the Chinese consulate in Düsseldorf."
"Напълно нормално е вируса да "си идва и отива" в рамките на година/две".
[/spoiler]

"Der Leiter des chinesischen Expertenteams zu Covid-19 in Shanghai, Zhang Wenhong, hat Europa aufgerufen, nicht mit der baldigen Bekämpfung des neuartigen Coronavirus zu rechnen und sich stattdessen auf einen Kampf vorzubereiten, der bis zu zwei Jahre lang andauern könnte. Darüber schreibt die Zeitung „South China Morning Post“ am Montag."

А тук го пише много ясно, че борбата с вируса може да продължи до 2 години. Това, че идва и си отива е точно най-опасното. В момента, в който си мислят че вирусът е отминал и тръгнат пак насам натам, и ето пак избухва епидемията отново. Какво правим тогава??? Много успокоително, че идвал и си отивал!!!

# 10 763
Нали и тук в темата се твърдеше, че след Германия имаме най-много интензивни легла?
Едва ли всички са във ВМА и Пирогов.

Да де на човек на в цялата страна-най много в София..и сега като тях запълнихме какво правим....Ето това най-много ме притесняваше от началото-състоянието на болниците..това при 200 заразени  2 усложнени,а хич и не искам да мисля при 4000..Е -те за това е карантината,която много не разбират.А дали ги пазят за някой-и да пазят и да не пазят-няма за останалите ....
И само някой може ли да каже коя е малоумната журналистка,която ми скъса нервите с тъпи въпроси..ей така от любопитство...

# 10 764
Ама то бива тъпи въпроси, но тия журналисти прекалват! Аз ако съм, направо ще се откажа да отговарям на простотии....

# 10 765
Скрит текст:
Явно във всяка държава има хора, които вярват в “Световната конспирация”. От полицията в града ни отговарят на въпроси на гражданите в Туитър, относно карантината, кое е позволено и кое не. Вчера с главни букви бяха написали: “ - Не карантината не е, за да стоите в къщи, докато вкарваме 20000 бежанци!”  и “- Не, въртолетите, които прелитат над града не пръскат с дезинфектант!”
А относно Меркел и ваксината и, тук от Здравното министерство препоръчват на всички над 60 год. да си поставят пневмококова ваксина
Това е интересно. Гадаем за причината за по-ниската смъртност в Германия. Дали не е възможно и това да е фактор?

# 10 766
Ама кой е казал, че няма вирус?
Иван999 и Франсоа
Не съм видяла да отричат вируса, а само начина по който се поднася информацията и пресмятат процентите, заразени, починали и тн.
Ами то същото. Отричат сериозността на проблема. Както казах всичко идва от това здравната система да не колабира. Ето, вече стана ясно, че в двете най-големи болници места няма. Не съм чула до сега в пика на грипа местата в болниците да свършат, а тепърва положителните резултати от Корона ще стават повече.

# 10 767
Слушам Е. Захариева при Цветанка Ризова и не разбирам защо се смее леко истерично на моменти... Нервна ли е, какво е?

# 10 768
Ние с мъжа ми изкарахме нещо, не знам какво, беше различно, януари 10 дни след завръщане от обиколки Германия, Белгия, Холандия,  доволно се повозих по влакове, метро.
Нямахме хрема, а гърлото драскаше все едно от носа идва секрет. Няколко дни с гърло и болки в ставите. После от гърлото да не обяснявам натуралистично.  Имах странно разтройство. .Бяхме си на крак, иначе.
Няма страшно. Значи сте го прекарали на крак , преди минута Мутафчииски назова точно същите сигнали като подчерта за разстройството . България както и всички останали Европейски страни отдавна са го минали или в момента го минават вируса, другия тип който в момента върлува, свинския грип тип Б е по опасен от Короната, по устойчив и упорит.

# 10 769
  • София
Артемис, и ти не си права.

На Мангъров хипотезите дори не си заслужават обсъждането.

А за доказаните лъжци не разбрах кого визираш. Би ми било интересно да чуя, както и с какво са доказани.

На Мангъров вярвам за това, че трябва да се правят много тестове. Също и това, че няма смисъл хора с леки симптоми да бъдат затваряни в болница. Ето, оказа се, че вече нямало места. И признаха, че има съмнителни. Ако бяха изследвали масово, нямаше да се получи този недостиг въпреки "прекрасната" ни леглова база.

Защото смятам, че мерките трябва да са комплексни. Карантина + тестове. И световната практика засега го потвърждава.

Не вярвам на Аурата.

Ето ви едно интервю на вирусолог от Германия. Не знам дали е пускано тук. И той говори за комбинация от мерки - карантина, масови тестове, приоритетно приемане в болница.

https://boulevardbulgaria.bg/articles/top-virusologat-kristian-d … mi1hUvyhjVHCnb5U4

Общи условия

Активация на акаунт