COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 115
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 965
  • София
Уф, добри са новините от Италия. Вчера -1000 спрямо 21.03, а днес -800 спрямо вчера. Simple Smile
Нека не се радваме изишно, а да стискаме палци тази тенденция да се запази равна или с лек спад. Рано е още за драстично спадане. След още 6 дена ще може по-категорично да кажем, че пикът е минал. Simple Smile

# 10 966
  • на пистата
Южна Корея в списъка с рисковите държави ли е.Комшията ми на дувар 😁е началник влак.Преди 3 дни се качило момиче от Пловдив за Карлово.Пигал я от къде идва с тези куфари-Южна Корея.Дали ще стои под карантина,казала е не,защо да стоя,на мен там ми правиха тест и нямам нищо.

# 10 967
Добре, хубаво, счетеш, че имаш наченки на корона, или се връщаш от рискова дестинация, или имаш контакт с болен и се изолираш за 14 дни. В тия 14 дни не се влошиш, подобриш се или въобще не възникнат симптоми и решиш, че всичко е наред и вероятно наистина всичко е наред. И пак тръгнеш на работа, или възобновиш контактите с близки хора поне. И така докога - до края на света? До следващия контакт с болен, или завърнал се от рискова дестинация. До следващия път, когато си въобразиш, че имаш симптоми на корона? Докога можем да го играем това упражнение? Докога може да се слага светът в изолация? Ако догодина по това време пак се развихри? И по-догодина? Или тогава вече ще се правим, че го няма и ще го третираме като всеки друг вирус? Ето такива въпроси ме интересуват.

# 10 968
А за щатите какво ще кажете? Над 7000 днес...

Голяма страна, много хора, нормално да са толкова и то само от изследваните. Само Калифорния е с население колкото половин Германия.
Мен ме шокират тези числа от САЩ. Нямам капацитет да анализирам цялата държава, но виждам Ню Йорк (8 милиона) с по +5000 на ден! На мен ми звучи ужасно. Fearful

# 10 969
Уф, добри са новините от Италия. Вчера -1000 спрямо 21.03, а днес -800 спрямо вчера. Simple Smile
Нека не се радваме изишно, а да стискаме палци тази тенденция да се запази равна или с лек спад. Рано е още за драстично спадане. След още 6 дена ще може по-категорично да кажем, че пикът е минал. Simple Smile
Аз вчера така се радвах на Австрия и днес сме двойно. Подозирам, че уикенда не са подавали всички данни към министерството...

# 10 970
Аз мисля, че Италия стигна пика. Не може мерките да не дадат резултат. Ще има още смъртни, защото критичните им са доста, но очаквам до края на седмицата новозаразените да са само надолу!
Испания- също.

# 10 971
В началото на темата някой беше предложил да се изнасяме за Китай масово-те 6 млн.няма да ни усетят плюса е обаче,че ще ни лекуват по-добре...И с оглед последните новини и от щаба,и от Хинков/без да взимам под внимание цифрата 4000 Simple Smile/,като се гледам как се запълниха леглата-хич не е лоша идея....Simple Smile

# 10 972
И какви са симптомите в крайна сметка, че изчетах толкова много и нищо не разбрах.

# 10 973
  • Пловдив
Южна Корея в списъка с рисковите държави ли е.Комшията ми на дувар 😁е началник влак.Преди 3 дни се качило момиче от Пловдив за Карлово.Пигал я от къде идва с тези куфари-Южна Корея.Дали ще стои под карантина,казала е не,защо да стоя,на мен там ми правиха тест и нямам нищо.

Доколкото знам попълваш декларация на влизане в страната, която се предава в РЗИ. Ако там преценят, звънят на личния ти лекар и той ти се обажда, за да те постави под карантина. Ако нямаш ЛЛ, ти звънят от РЗИ. Та девойката може и да са я поставили под карантина, когато се е прибрала. Поне на теория е така. И Ю. Корея е от рисковите държави.

# 10 974
  • София
Аз разбирам, че на някои хора 100 % локдаун е мечтата на живота им, а "Апокалипсис сега" е настолният им филм, но това няма как да се случи. Вижте какво казва руският лекар Александър Мясников, част от екипа на Мисията на Червения кръст в Африка:

- И тук стигаме до въпроса: колко дълго правителствата могат да държат хората под масова карантина? Много добре си спомням 2014-2015 г. в Африка. Там въведоха карантина (заради епидемията от Ебола, бел.ред) и... това породи други проблеми! Да, първите две седмици всичко вървеше добре. Но Еболата продължи да бушува много след това. И в блокираните райони започнаха бунтове. Хората започнаха да излизат по улиците, появи се недостиг на продукти и лекарства. Започнаха да се разболяват от други болести заради скупчването. И се стигна дотам, че още преди да бъдат постигнати целите й, карантината беше отменена. И това е стандарният модел, по който завършват дългите карантини

# 10 975
  • гр. Варна
Изчакай мъжа ми да се прибере от там и затваряй Simple Smile
Скрит текст:

# 10 976
  • на пистата
Може ли някой да ми пусне на лично болния лекар,който описва всеки ден как е

# 10 977
И какви са симптомите в крайна сметка, че изчетах толкова много и нищо не разбрах.

Никой не разбра.

# 10 978

И освен това връщат полицейщината!!! Утре може да се чудим къде изчезна еди кой си съсед, приятел...

Кое наричате полицейщина.
Армията ще задържа само по подозрение! Няма доказателства. Няма невинен до доказване на противното. Дерогират Конвенцията. След като бг съда им е в ръцете, къде ще се защити човек!

Нали сме в ИП. Нямаме никакви права. Дано само да е временно...че с тия намаляващи резултати в Европа за новозаразени и починали току виж КВ изчезнал неусетно като SARS , а ние още за маски се разправяме...

# 10 979
Скрит текст:
Изчакай мъжа ми да се прибере от там и затваряй Simple Smile
Скрит текст:
ще почерпя ChampagneChampagneChampagne

Общи условия

Активация на акаунт