COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 838
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 010
  • на пъпа на Златията
На мен ми става все по-преувеличена цялата истерия, колкото повече гледам глобалната картина. Смъртността като се изчисли спрямо вероятната бройка на всички заразени излиза като на нормален грип , симптомите и те като на нормален грип, та не може чак да различиш корона ли е или настинка. Жертвите дотук 30 пъти под бройката на нормалния грип , който взима около половин милион жертви на година. А света затворен, хората в паника, отчаяни, вървим към разпад на икономиката, пазарите тотално сринати.

Пълен абсурд наистина и като се погледне отсрани абстрахирайки се от истерията направо е като на филм.

Иванчо 999999 , и при Христос е имало един Тома Неверни .
Ми иди  в Италия , близо е . Едва ли има 2 часа път със самолет и там ще видиш , Тома Неверни .
Тъкмо ще има кой да разкаже как е там .

# 11 011
  • Варна
На мен ми става все по-преувеличена ..............

Пълен абсурд наистина и като се погледне отсрани абстрахирайки се от истерията направо е като на филм.

Днес прочетох че от "Откраднат живот", щели да включат това с коронавируса.
Хм, като нищо следващият сезон може да е "Откраднат живот" - Пандемията.

# 11 012
А това с Италия е универсалния отговор на всеки един въпрос , който се задава от някой. . Какво да ходя в Италия - половин милион хора умират годишно там. Всяка година е ставало и ще става. При срдна възраст на жертвите 80 + . Апокалипсис  направо.
Някой нещо няма ли да даде различно като отговор на какъвто и да е въпрос, освен , "виж Италия"  ?  Като роботи звучим вече.

# 11 013
Иване, я иди им се скарай на тия лекари по света, бе! Аааа! Какво е туй нещо, всяка година грип има, хора умират, те една корона не смогват да поемат. Ай ш'му се не знае!

# 11 014
На мен ми става все по-преувеличена ..............

Днес прочетох че от "Откраднат живот", щели да включат това с коронавируса.
Хм, като нищо следващият сезон може да е "Откраднат живот" - Пандемията.

Ще започна да го гледам само, ако короната в сериала я докарат до зомби-апокалипсис.

# 11 015
  • Ispania
На мен ми става все по-преувеличена цялата истерия, колкото повече гледам глобалната картина. Смъртността като се изчисли спрямо вероятната бройка на всички заразени излиза като на нормален грип , симптомите и те като на нормален грип, та не може чак да различиш корона ли е или настинка. Жертвите дотук 30 пъти под бройката на нормалния грип , който взима около половин милион жертви на година. А света затворен, хората в паника, отчаяни, вървим към разпад на икономиката, пазарите тотално сринати.

Абсурд е да се сравнява вирус със сезонен грип! Знаете ли защо? Защото за сезонния грип има ваксини и лекарства , за тази мутация на Корона-та- няма.
Да!!! Прав сте , годишно умират повече хора от обикновен грип, но човечеството от както свят светува се опитва да спре смьрните случаи от него.
Искате да кажете , че трябва да оставим хората да умират, защото икономиката ще пострада ли?
Простете ! До този момент човечеството се е борило да спасява ВСЕКИ невинен човешки живот , щом вие смятате че хората са цифри а не личности , това вече е друг въпрос .
Заповядайте в Испания да видите как вадят ковчези (вече го писах някъде ...), как не могат нормално да погребат близките ..., как млади хора са на респираторни машини. Когато някой ваш близък пострада , ще смените тезата , но ще е късно .

Дори само заради за “баба Тонка“ от Каспичан или баба “Мария от Станишево “(Или всяко болно дете , майка , баща ...)си заслужава да се “спре”света ! Вашия живот не е по-важен от техния , както и обратното .

# 11 016
Бе аз мисля че ние сме повече като Иран, не като Италия. Мрат там някакви, ама какво що, генерала като отсече, че не е вярно и готово.
Италия...поне ги тестват и вкарват в болница...

# 11 017
Антигона, тествали ли са при вас контактните? Че ми стана много интересно това неказване вчера.

# 11 018
Днес случайно хванах хванах интересно на руските новини - минали са първа фаза за техен тест за короната, показаха и апаратчето, на което се прави, развеждаха някакви отговорни лица из лабораторията, правиха демонстрация. Твърдят, че могат да тестват доста проби наведнъж (не казаха колко) и да изкарат резултатите след 90 минути. Обаче още не е пуснат официално. Ще гледам централните им новини по-късно, ако имат разширен репортаж.
Изпратили са 3 или 5 самолета с материали, също и лекари за Италия да им помагат.

Не зная дали чух вярно, но в Украйна спряли метрото, оставили само наземния ГТ.

Делта, явно имаше предвид отделенията, в които се лекуват пациенти с короната. Не може цялата болница да е само за корона, нали има и други заболявания.

Русия изпрати след зов за помощ от Италия, 9 транспортни самолета с различни материали като помощ и военна техника, с която се дезинфекцират заразени райони, като 1 машина за 1 час обеззаразява 5 км. Също 8 бригади военни лекари и съответния персонал. Посрещнаха ги с големи благодарност, защото от ЕС не получиха никаква помощ, само Китай им изпрати и продължава да изпраща.
Други страни, които им предложиха помощ са все страни под санкции - Куба и Венецуела, а Сащ, които имат военни бази там и над 30 000 военни, никаква помощ не им оказват.

Да видим ние как ще се оправим ако пламнем.
В Киев наистина спряха метрото още преди около седмица. Там здравният им, или премиерът ли, не помня точно, казал, че да се оправял всеки сам, не можели нищо да направят.

# 11 019
До този момент човечеството се е борило да спасява ВСЕКИ невинен човешки живот

Това е най-големата тъпотия, която съм чела в този форум, а той изобилства от такива.

# 11 020
Скрит текст:

Абсурд е да се сравнява вирус със сезонен грип! Знаете ли защо? Защото за сезонния грип има ваксини и лекарства , за тази мутация на Корона-та- няма.
Да!!! Прав сте , годишно умират повече хора от обикновен грип, но човечеството от както свят светува се опитва да спре смьрните случаи от него.
Искате да кажете , че трябва да оставим хората да умират, защото икономиката ще пострада ли?
Простете ! До този момент човечеството се е борило да спасява ВСЕКИ невинен човешки живот , щом вие смятате че хората са цифри а не личности , това вече е друг въпрос .
Заповядайте в Испания да видите как вадят ковчези (вече го писах някъде ...), как не могат нормално да погребат близките ..., как млади хора са на респираторни машини. Когато някой ваш близък пострада , ще смените тезата , но ще е късно .

Дори за баба Тонка от Каспичан или баба Мария от Станишево си заслужава да се “спре”света ! Вашия живот не е по-важен от техния , както и обратното .

Хора са умирали и ще умират винаги. Светът не е спирал. Тъжно е , но няма как да се спре. Не разбирам защо 80 % от хората се държат все едно преди короната хора не са умирали и освен от корона от друго не можеш да умреш. Странна работа.

# 11 021
Мен например живо ме интересува, дали при болните от КВ на домашно лечение наистина някой им прозвънява всеки ден по телефона и ги пита как са? Моля ако имате информация, пишете.
Да и мен ме вълнува този въпрос, единственото, което чух, ако не бъркам е че Мутафчийски, каза че поддържат видео връзка с тези за домашно лечение. Ама подробности повече май не дадоха, дали им дават някакви медикаменти, а и сега докато пиша, се сещам че днес  на брифинга се спомена за някакво момиче под домашно лечение, което се паникьосало и я взели в болницата, но била добре и на другия ден се самоизписала. Ако някъде греша, ме поправете.

# 11 022
А това с Италия е универсалния отговор на всеки един въпрос , който се задава от някой. . Какво да ходя в Италия - половин милион хора умират годишно там. Всяка година е ставало и ще става. При срдна възраст на жертвите 80 + . Апокалипсис  направо.
Някой нещо няма ли да даде различно като отговор на какъвто и да е въпрос, освен , "виж Италия"  ?  Като роботи звучим вече.

Италия, та Италия.

Да видим румънцитe. Или чeхитe.

# 11 023
Антигона, тествали ли са при вас контактните? Че ми стана много интересно това неказване вчера.

Никаква информация. Що? За грип да не тестват контактните? 🙂

Под карантина иначе имаме около 150 в Шуменска област.

# 11 024
  • Ispania
Скрит текст:

Дори за баба Тонка от Каспичан или баба Мария от Станишево си заслужава да се “спре”света ! Вашия живот не е по-важен от техния , както и обратното .

Хора са умирали и ще умират винаги. Светът не е спирал. Тъжно е , но няма как да се спре. Не разбирам защо 80 % от хората се държат все едно преди короната хора не са умирали и освен от корона от друго не можеш да умреш. Странна работа.
Простете, не ви разбрах 🤔.
Искате да кажете че имайки възможността да се спре нечия смърт , не трябва да се направи ли? Само защото хората умират , са умирали  и ще умират от други неща ?

Общи условия

Активация на акаунт