COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 179
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 785
  • София
Днес случайно хванах хванах интересно на руските новини - минали са първа фаза за техен тест за короната, показаха и апаратчето, на което се прави, развеждаха някакви отговорни лица из лабораторията, правиха демонстрация. Твърдят, че могат да тестват доста проби наведнъж (не казаха колко) и да изкарат резултатите след 90 минути. Обаче още не е пуснат официално. Ще гледам централните им новини по-късно, ако имат разширен репортаж.
Изпратили са 3 или 5 самолета с материали, също и лекари за Италия да им помагат.

Не зная дали чух вярно, но в Украйна спряли метрото, оставили само наземния ГТ.

Делта, явно имаше предвид отделенията, в които се лекуват пациенти с короната. Не може цялата болница да е само за корона, нали има и други заболявания.

# 10 786
Също така, по въпроса до кога наши граждани могат да се връщат в България, Мутафчийски каза, че не можем да отнемем правото на българи да се приберат. Обаче много държави (той каза Сърбия, Турция, ще добавя Мадагаскар) това го направиха, дадоха краен срок като дата на гражданите си да се приберат и точка. Кой се прибрал, прибрал. В крайна сметка никога няма да се отървем от този вирус, дори с драконовски мерки, докато продължават пътуващи да ни го "внасят".. Цялата държава ще е под карантина, окей, но докога ? Това не може да продължава вечно. Ако тъкмо се съвземем и пак почнат да ни го внасят пътуващи.. Ами няма никъв смисъл от мерките в такъв случай.

# 10 787
България както и всички останали Европейски страни отдавна са го минали или в момента го минават вируса, другия тип който в момента върлува, свинския грип тип Б е по опасен от Короната, по устойчив и упорит.

Не разбирам от медицина, но не съм сигурна, че изобщо има такова нещо като свински грип тип Б. Освен това не съобщиха ли, че вълната от грип Б отминава?

# 10 788
В Reddit имаше тема, където доста американци които са го минали или сега го карат - доказано - споделяха симптомите си.

Направиха ми впечатление следните неща:
- 2-3 дни са зле, 2-3 дни са добре и отново - за около 8 дни.
- повечето са имали драскане в гърлото/хрема/отпадналост/лека темп.
- след първоначалните симптоми при някои са идвали болки в гърлото а при други заедно с болките в гърлото - умора, кашлица, задух.
- кашлицата и задуха отшумявали последни.

# 10 789
  • на пистата
   Удължават дистанционното за СУ до 10 май   Инфо от нашата учителка.

# 10 790
  • София
Слушах брифинга и не мога да се начудя на следното:
34 човека има в болниците, двама в тежко състояние, каза Мутафчийски. Обаче, болниците били пълни?! Нещо не ми се връзват нещата...34 човека ли напълниха болниците с Корона вирус или генералът просто така си говори?

П.С. Защо се приемат в болница хора, които не са за болница и могат да си се лекуват в домашни условия независимо, че са с Корона вирус?
Всъщност, инфекциозните отделения във ВМА и Пирогов може би не са кой знае колко големи, нямам представа с колко легла са, но други отделения, в тия иначе огромни болници, все още не са трансформирани в инфекциозни отделения.

# 10 791
  • Варна
Чухте ли, че няма да забранява на български граждани да се приберат. За сега.
Това никога не е било обсъждано. Как ви хрумна?

# 10 792
  • София
Нали и тук в темата се твърдеше, че след Германия имаме най-много интензивни легла?

То си е така. Simple Smile
За щастие от обявените случаи само 2-ма са критични.

Пирогов и ВМА не са болници само за коронавирус или смятате, че всички останали заболявания и инциденти са излезли отпуска.
Отделно е сигурно, че има много хоспитализирани все още нетествани или в процес на тестване.
Едно интензивно отделение в Германия с десет легла, има по презумпция:

Трима лекари, реаниматори
Един главен лекар
Пет сестри, интензивни
10 респиратора
24 часова лаборатория
И сто други неща.
Колко такива има интензивни легла има в България?

Вече подозирам, че нарочно се правиш на недоразбрала.
Сподели ти в кои болници в България какъв персонал има, щом смяташ, че си по-запозната Simple Smile Аз своя коментар по тая тема съм го дала.
Леглата са си легла и оборудване (може и да са станали повече след всички дарения) и по-добре да ги има, отколкото да ги няма. Simple Smile

# 10 793
Скрит текст:
Днес случайно хванах хванах интересно на руските новини - минали са първа фаза за техен тест за короната, показаха и апаратчето, на което се прави, развеждаха някакви отговорни лица из лабораторията, правиха демонстрация. Твърдят, че могат да тестват доста проби наведнъж (не казаха колко) и да изкарат резултатите след 90 минути. Обаче още не е пуснат официално. Ще гледам централните им новини по-късно, ако имат разширен репортаж.
Изпратили са 3 или 5 самолета с материали, също и лекари за Италия да им помагат.

Не зная дали чух вярно, но в Украйна спряли метрото, оставили само наземния ГТ.
Делта, явно имаше предвид отделенията, в които се лекуват пациенти с короната. Не може цялата болница да е само за корона, нали има и други заболявания.

Е да де, нали каза, че има само двама в тежко състояние. Другите защо са в болница? Не могат ли да си взимат антибиотиците вкъщи?

# 10 794
Слушах брифинга и не мога да се начудя на следното:
34 човека има в болниците, двама в тежко състояние, каза Мутафчийски. Обаче, болниците били пълни?! Нещо не ми се връзват нещата...34 човека ли напълниха болниците с Корона вирус или генералът просто така си говори?

П.С. Защо се приемат в болница хора, които не са за болница и могат да си се лекуват в домашни условия независимо, че са с Корона вирус?
Ами едната болница ако е отделила 18 легла за коронавирус, другата 16 легла и доскоро бодро рапортуваха - всичко е подготвено, гражданите да са спокойни.

# 10 795
  • Варна
Един от основните проблеми в момента е, че явно в повечето болници из страната изобщо не знаят какво да правят. Не знам, някакъв пртокол на лечението и действията при евентуален болен с ковид не са ли им пуснали?

Ето случай от преди няколко часа, родителите са тотално паникьосани вече, явно лекарите във В. Търново не знаят какво да правят и дори не лекуват детето по обичайните начини за лечение на пневмония:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158099380189836&se … ype=3&theater
https://www.facebook.com/marieta.tomova.3?__tn__=%2CdCH-R-R& … X_M5Y&fref=nf

# 10 796
  • Пловдив
Във всяка болница, независимо от собствеността ѝ. Следователно и частните.
В Пловдив една от частните болници от седмица единият и блок е готов.Даже дават дежурства.Снаха ми е дежурна утре точно в този блок.

Така е. Но това не стана от днес за утре. Бумащината е един тон хартия, освен всичко останало. Как си го представят. Феята с пръчицата и хоп, готово. Структурата на всяка болница не позволява това. Трябват отделни входове. Да не се засичат потоци на едни болни с други. Обучен персонал. Анестезиолози......ако искаме да е ефективна помощта, а не едни хора просто да се настанят някъде.

# 10 797
  • София

Едно интензивно отделение в Германия с десет легла, има по презумпция:

Трима лекари, реаниматори
Един главен лекар
Пет сестри, интензивни
10 респиратора
24 часова лаборатория
И сто други неща.
Колко такива има интензивни легла има в България?
Хеликаза, братовчедка ми е сестра в реанимация и интензивно лечения в областен град. Питах я- има си ги тези неща поне в областните градове, в по-малките населени места не. Колко са точно местата в страната тя не знае, но според нея интензивните отделения са точно така екипирани както са организирани навсякъде в Европа. Преди настоящата криза дори е имало претендиращи чиновници че в България има прекалено много интензивни отделения и са искали да ги намаляват.

# 10 798
Споко, Арена армеец е готова...дано и парацетамол да има....

# 10 799
  • на пистата
Във всяка болница, независимо от собствеността ѝ. Следователно и частните.
В Пловдив една от частните болници от седмица единият и блок е готов.Даже дават дежурства.Снаха ми е дежурна утре точно в този блок.

Така е. Но това не стана от днес за утре. Бумащината е един тон хартия, освен всичко останало. Как си го представят. Феята с пръчицата и хоп, готово. Структурата на всяка болница не позволява това. Трябват отделни входове. Да не се засичат потоци на едни болни с други. Обучен персонал. Анестезиолози......ако искаме да е ефективна помощта, а не едни хора просто да се настанят някъде.
Права сте!Каспела се готвят отдавна.При тях 3те различни блока са голямо предимство заради отделните входове.Мисля,че точно блока на снаха ми  е готов,първи блок урологично.

Общи условия

Активация на акаунт