COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 393
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 880
Скрит текст:
Телата са заразни именно с коронавируса.
Ако пиеш от кръвта на мъртвия веднага след смъртта му, има някаква минимална вероятност да се заразиш с корона-вирус.
Иначе няма как да стане.
Излишното истерясване ми идва в повече.
И го казваш във връзка със специализацията, която имаш  по кои медицински науки ...?

Защото на предната страница Лабрекс е постнала указанията, които се дават от специалистите, не сме ги писали във форума, само сме ги чели.
Истерията идва от хората, които не могат да приемат реалността
Скрит текст:
и скачат срещу всяка нова, включително и научна информация, която не им харесва и не им се вързва със собственото виждане на нещата.
Аз виждам точно обратното...истерясват точно тези, дето я приемат.Уж.
"....ауу, масов мор/камиони с трупове/хиляди мъртви...!"-обикновено това повтарят като папагали и поддържат "огъня на истерията и паниката".

# 11 881
До оня ден паниката така ме беше завлядала и така се бях вкарала в някакъв филм, че буквално не можех да мисля за нищо. Ступор отвсякъде. Сърцето свито. Черногледство почти до краен предел. Паниката е лош съветник, тя не вижда изход или изходите, които вижда са толкова безнадеждни, колкото и това да няма изход. Страха също е вреден, оня нездравословен и панически страх, който те кара да спреш да мислиш разумно и парализира мислите ти до такава степен, че те кара да се чувстваш обречен без реално да си. Застрашен да, но не и обречен. Не говоря за здравословния страх, който те кара да се пазиш и да опазиш хората около теб, а за оня страшния страх, който те прави нефункционален и безполезен.
След като здраво се изпаникьосах(нова дума Grinning), просто спрях да се паникьосвам и започнах да виждам по ясно нещата. И мненията, които паниката ми отказваше да приеме и разбере започват да ми звучат все по смислено.
Джаста, успокой се, гали Мая, вземи я да ти по мърка в скута и ще се успокоиш.

# 11 882
  • София
Софт Клик, тези 2 г., обясни на нас, как си ги представяш? Щото умните глави ги говорят, обаче не отчитат милион други фактори. Затова ще се радвам да кажеш как смяташ, че следващата 1 г ще протече? Аз примерно си го представям с убит отвсякъде туризъм и с налагане и вдигане на карантини на отделни градове/села/квартали/области.

Аз в тази ситуация утрешния ден не си представям, ти за две години ме питаш. А за туризма не е нужно въображение за да се сетиш, че на практика вече е умрял.

Ееее, защо така. Баце каза, че нито на коледа, нито на нова година се е случило това, и засега да се хранят с мазнинката от печалбата. Пък от 30.06, ако няма промяна ще го мислят в следващите седмици....

# 11 883
полеекичка ни се поднасят срокове от 2 мес. Да свикваме с вкуса и като стане реално, да сме подготвени. Тука е мястото на разговора за тестовете за антителата- те биха определили кога нещата са преминали и кога животът може да продължи по нормалния начин.

# 11 884
ББ каза че спокойно държавата може да издържи икономически 2 месеца без да се повишава външният дълг, а между другото България има много нисък външен дълг за което който каквото иска да казва и да плюе Бойко (аз същп много съм плюл правителството за корупцията която се вихри) но това трябва да му се отчете че под негово управление външният дълг остана нисък и сега има голямо поле за действие, защото ако се наложи след 2 месеца да продължат да стоят тия мерки България има оромно поле да увеличи външният дълг ако се наложи и да мине без големи сътресения през тая ситуация.
А не бяха ли точно тези с най-голям външен дълг, които живееха най-добре?

# 11 885
Благодаря ти, Недоволна Hug. Слушам твоите съвети и на други потребители и те много ми помагат в борбата с фазите на паника. Благодаря ви. Heart

# 11 886
  • София
Няма как пикът да е септември при тези мерки, които са взети в България. Оставете какво е казал преди 1 месец Бойко. Понякога толкова глупости говори, че повечето не ги помни. Пикът реално трябва да е през Април.

Роналд, това не значи, че като отлагат Олимпиадата и видиш ли обречени сме на още 6 месеца под ключ.
Отменят я, защото няма как да се овладее до Май, Юни до такава степен, че да може да има открити състезания, тренировки и събиране на зрители. Имаше предложение за олимпиада без публика?! Е как да стане това, абсурд. Към момента 47% от олимпийските квоти са незаети, е как да се заемат, като целия спорт е запрян. Отделно спортистите ще отидат там без да са тренирали и ще има: 1) много лоши спортни резултати 2) тежки травми. За капак Канада и Австралия отказа да пускат спортистите си, много други също скочиха и до там бе МОК.
И още нещо, олимпиадата е за целия свят, не само за Европа. Северното полукълбо ще се изчисти и възстанови по-бързо от Южното, защото там са поне 2 месеца след нас.
Така че това са причините за отлагането, а не че ще сме запорирани по домовете си. Едното няма нищо общо с другото.
Дори и вируса да изчезне от само себе си през Юни, пак няма да има време за квалификациите за квоти, както и за тренировки за влизане в пикова форма за най-големия възможен форум.

# 11 887
  • София
Ох, ама стига вече с тази храна по домовете! Храната по домовете е скъпа, не е като да си купиш от магазина продукти да сготвиш. Парите ще свършат и глезотията с храната по домовете също.

# 11 888
Ох, ама стига вече с тази храна по домовете! Храната по домовете е скъпа, не е като да си купиш от магазина продукти да сготвиш. Парите ще свършат и глезотията с храната по домовете също.
Споко!   Smiley
Ей сега, на брифинга казаха, че ще раздават пакети с храна.....Няма да има умрели от глад.

# 11 889
  • София
Няма как пикът да е септември при тези мерки, които са взети в България. Оставете какво е казал преди 1 месец Бойко. Понякога толкова глупости говори, че повечето не ги помни. Пикът реално трябва да е през Април.

Роналд, това не значи, че като отлагат Олимпиадата и видиш ли обречени сме на още 6 месеца под ключ.
Отменят я, защото няма как да се овладее до Май, Юни до такава степен, че да може да има открити състезания, тренировки и събиране на зрители. Имаше предложение за олимпиада без публика?! Е как да стане това, абсурд. Към момента 47% от олимпийските квоти са незаети, е как да се заемат, като целия спорт е запрян. Отделно спортистите ще отидат там без да са тренирали и ще има: 1) много лоши спортни резултати 2) тежки травми. За капак Канада и Австралия отказа да пускат спортистите си, много други също скочиха и до там бе МОК.
И още нещо, олимпиадата е за целия свят, не само за Европа. Северното полукълбо ще се изчисти и възстанови по-бързо от Южното, защото там са поне 2 месеца след нас.
Така че това са причините за отлагането, а не че ще сме запорирани по домовете си. Едното няма нищо общо с другото.
Дори и вируса да изчезне от само себе си през Юни, пак няма да има време за квалификациите за квоти, както и за тренировки за влизане в пикова форма за най-големия възможен форум.
Приятелю, позволявам си така да се обърна към теб, добре, че са твоите позитивни мнения, че и звучат обосновано, макар и напоследък да е видно, че разчиташ все повече на интуицията си....дано си прав!
А бойко за едно е прав - измислят ли лекарство (подразбира се някое "нормално", не тежко, а достъпно,  там като ремантадин, тамифлу, от сорта), до 2 седмици всичко се вдига на крака....

# 11 890
Тайланд над 800 заразени официално... неофициално никой не знае. От утре извънредно положение, още не са казали какво ще включва. Вечерен час предполагам. В следващите седмици очакват рязко повишаване. Подготвят болници и легла. Към момента в 5 от болниците в Банког нямат повече капацитет. С околко и над 100 се увеличават за 24 часа. Днес починалите са вече 4-ма.
Концентрирани са в Банког и още 4 локации.
Вероятно там мерките ще са по- крути.
Трябваше днес да си летят българи, не успяха канцелирали са им полета. Не знаят кога и как ще летят.
На влизане в мол( там има голям супер) мерят темепвратурата на всеки, лепят зелен стикер, слагат гел на ръцете и влизаш. Без маска не може. А е топло, много топло.

Никак не съм фен на конспирациите, но бая странни неща се случват по целия свят.
Танкове, войници без маски, депутати гъз връз глава, но спокойни... Неподвластни на супер вируса.
Хора по къщите, уплашени и кротки... Икономика вървяща към крах.
Руски спасители... чудодейни лекарства.
Нещо аз ли не съм в ред, че започвам да виждам зад очевидното!?! И тия сови нещо май не са баш сови.
Мъжът ми преди няколко седмици ми разиваше странни теории за 5G и прочие, обявих го за хахо и му се смях. Но сега... Има нещо многоооо гнило и голямо.
Ще поживеем и ще видим. Дай Боже де...🤪🙏

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 18:05 от JACKLIN*

# 11 891
И аз почнах сякаш да виждам зад завесата. Нещо не е тамън, ама да видим.

# 11 892
  • София

Нещо аз ли не съм в реч, че започвам да виждам зад очевидното.
Ще поживеем и ще видим. Дай Боже де...🤪🙏
Жаклин, вие как се справяте там, планирате ли връщане в БГ или там живеете?
Разкажи кое е "очевидното"?

# 11 893
И аз почнах сякаш да виждам зад завесата. Нещо не е тамън, ама да видим.
В мътна вода риба се лови, това е ясно. Въпросът е дали рибарят е замътил нарочно водата или просто се възползва от тъй и тъй размътената вода

# 11 894
Скрит текст:
До оня ден паниката така ме беше завлядала и така се бях вкарала в някакъв филм, че буквално не можех да мисля за нищо. Ступор отвсякъде. Сърцето свито. Черногледство почти до краен предел. Паниката е лош съветник, тя не вижда изход или изходите, които вижда са толкова безнадеждни, колкото и това да няма изход. Страха също е вреден, оня нездравословен и панически страх, който те кара да спреш да мислиш разумно и парализира мислите ти до такава степен, че те кара да се чувстваш обречен без реално да си. Застрашен да, но не и обречен. Не говоря за здравословния страх, който те кара да се пазиш и да опазиш хората около теб, а за оня страшния страх, който те прави нефункционален и безполезен.
След като здраво се изпаникьосах(нова дума Grinning), просто спрях да се паникьосвам и започнах да виждам по ясно нещата. И мненията, които паниката ми отказваше да приеме и разбере започват да ми звучат все по смислено.
Джаста, успокой се, гали Мая, вземи я да ти по мърка в скута и ще се успокоиш.
Много сте готини! Чак ми оправихте настроението, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт