COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 985
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 135
Тази нова лекарска комисия, Боко ли я е назначавал? Защото гледам нещо скачат на т. нар. Щаб. Та, ако той ги е назначавал, надали му се нрави такова "скачане". въпреки, че аз вярвам на Мангъров Simple Smile

# 12 136
  • София
Хомеопатия означава да е оставено без лечение. със същия успех може и вода от чешмата да му дадат.

# 12 137
  • гр.Видин
Сапунът се пропива в зеленчуци и плодове и те стават отровни.
Това е чиста глупост!!!

# 12 138
  • София
Турция
Вчера получиха от Китай голямо количество тестове и днес вече са в употреба.
Ето един от пунктовете в Истанбул и хората, които искат да се тестват:

Освен тестовете, получиха и вентилатори(? дали така се казваха) от май Тесла пишеше, та допълнително уточнение беше, че тези няколко хиляди апарата са само за първо време, а те вкарват автомобилната си индустрия в производството на такива апарати.

Стриктно се следи да не излизат навън хората над 65г., като полицията веднага пише предписание на нарушителите:

И на тях им предстои да започнат дистанционно обучение на децата, както и обучение по определени телевизионни канали.

# 12 139
С този доктор Мангъров се "запознах" тук от обсъжданиците,  гледала съм го по ТВ, но не съм отразявала кой знае.
Някъде днес имаше мнение, че може да се приеме, че доктора може да има предвид "живота" на вируса да се проследи.  И аз така го разбрах.

Някъде пак днес чух Кантарджиев по повод тестовете, че първия етап е доказване на антиген, чак 7-10-ти ден се тества за образувани антитела. Може и да не лъже Домусчийски, че оздравява.

А, сетих се за Германия, из между тоновете мнения днес имаше едно на потребител явно живущ в Германия, където обясняваше, че далеч няма масово тестване, следват си алгоритмите.
Българка  пък в интервю поканена за доброволка в тамошна болница, каза, че се случва персонала да краде дезинфектанти от болницата. Прилики човешки.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 21:18 от Щефи

# 12 140
Италия как смятат да изплуват икономически? 🤔
Тя да беше само Италия.

# 12 141
Всъщност няма лошо да спорят помежду си специалистите. Всеки от тях е с огромно /и надявам се оправдано/ самочувствие че е топ в областта си, не е екипен играч засега. Нека да спорят, тогава се ражда истината. Но ако наистина има намесени икономически интереси във връзка с бързите тестове, това прилича на мародерство и е недопустимо.

# 12 142
Сигурно е много куул да се правиш на еко и био на гърба на останалите, но понякога страдат невинни деца и даже твоето собствено.

Важното е да вдигаш пушилка как някой друг ти е виновен и да му начукваш канчето през социалните медии.
Накрая имаше и запис- уж тя не била недоволна от грижите и отношението, ами понеже, такау, като съвестен гражданин, искала да изкаже позиция.... Май не беше така, ама нейсе. Свикнали сме.

# 12 143
  • София
Франция: +2,446(22,302) случая
+240(1,100) смъртни случая

NEW: France reports 2,446 new cases of coronavirus and 240 new deaths, raising total to 22,302 cases and 1,100 dead https://t.co/47MXF0XUJ0
Франция, Германия и Испания са с по-малко нови случаи и по-малко смъртни случаи от вчера. Да видим, дано! За Италия вече казахме, че са по-скоро (и дано) в плато, а не в прогресия. US ъпдейтват често, а и там сега е ден, затова е рано да се каже още.

# 12 144
Значи убийте ме, не можах да разбера Италия как си отчита случаите....Само ми кажете, днес ако има 700 починали, как ще намаляват. Така се надявах те да са трайно надолу вече.....
Според мен те вече оставиха пика зад себе си. Това май е 3-ти ден без черни рекорди, което говори че вече са във фаза на плато. Днес имат само над 5 000 нови случая. 3-ти ден без рекорд говори затова. Да, бройката починали е притеснителна но не тя е водеща защото по принцип те вървят изоставащо от хода на разпространение. В момента умират хора заразени преди няколко седмици до над месец. В момента Италия според мен вече е във фаза на Плато и ще поддържа няколко дни до седмица 4 000, 5 000 и след това ще тръгне да пада защото мерките дават резултат, просто той идва със закъснение. Въпросът е че това падане ще продължи много дълго защото в Италия положението е катастрафално в сравнение с Китай не само на глава от население но дори и като абсолютно бройка. В Китай пика беше някъде около над 3 500 и след това имаше фаза на плато около 2 000, 3000 и след това почнаха да падат но доста дълго време им отне да стигнат до 2-цифрени резултати, на Италия ще отнеме още повече време да стигне до 2цифрени случаи на ден, защото допуснаха вируса да стигне до повече хора при тях (над 1 000 000 на практика са всички заразени и симптомни и безсимптомни) отколкото допуснаха Китай. А бройката починали понеже върви със закъснение ще пада с по бавни темпове. Защото математическите модели показват че при 1-ият смъртен случай вируса вече е достигнал до 800 човека (безсимптомни, симптомни всякакви) заради изпреварващият ход на разпространение и дългото време което отнема на вируса да убие в сравнение с това да се разпространи, но когато епидемията бъде спряна се компенсира този изпреварващ ход който поддържа по ниска смъртност статистически и смъртността
(само статистически) се повишава на база случаи/починали в края на епидемията. Защото случаите намаляват с по бързо темпо когато мерките дадат резултат но починалите по бавно намаляват (затова са толкова много починалите въпреки че пикът вече е минал) защото са се заразили преди доста време когато разпространението е било по активно. (иначе не се повишава на практика тя си е около 1% като се вземат безсимптомните).

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 21:16 от Анонимен

# 12 145
Добре, де...създаваме полеви болници, а реално не можем да тестваме и настаняваме...или аз нещо не схващам?
Вчера генералът каза, че правят по 300 теста на ден и това е максимумът. Кога ли ще отворят новите лаборатории?!

# 12 146
В тези трудни дни само позицията на изперкала за детето си майка ни липсваше в общественото внимание. Медиците и без това са на нокти и това фейсбук изпълнение определено не им е помогнало да си свършат работата. То още не излязъл теста и тя вече викаше за хлорохин да му включват в лечението.

# 12 147
Би било много интересно ако можеше да се проследи поведението на загиналите през последния месец. Какви мерки са предприемали да се пазят и дали изобщо са се пазили.

# 12 148
С този доктор Мангъров се "запознах" тук от обсъжданиците,  гледала съм го по ТВ, но не съм отразявала кой знае.
Някъде днес имаше мнение, че може да се приеме, че доктора може да има предвид "живота" на вируса да се проследи.  И аз така го разбрах.

Някъде пак днес чух Кантарджиев по повод тестовете, че първия етап е доказване на антиген, чак 7-10-ти ден се тества за образувани антитела. Може и да не лъже Домусчийски, че оздравява.

Аз съм водила дъщеря ми при него (не целенасочено, просто така се случи, че той я прегледа). Вдигаше температура, пиеше антибиотици и се влошаваше ли влошаваше-пускаха й изследвания и ми обясняваха, че било вирус, грип и не знам си какво. Докато най накрая този човек само я видя за 2 минути и ми каза "Спирай антибиотиците, от тях не може да се изрине и затова се влошава. Нищо й няма, ще изкара една шарка" и така и стана. Затова съм с добри впечатления от него. А за Домусчиев и аз четох, дано се е оправил, въпреки, че каза, че пневмонията му не му била минала, но вируса го нямало вече.

# 12 149
  • София
Поръчката  за тестовете е централна - каквото решат от ЕС, тези тестове ще се купят, целият ЕС ще е с едни и същи тестове. Вече икономическият, лобистки и както щем да го наречем интерес е на високо ниво, а не на нашенско.

Общи условия

Активация на акаунт