COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 895
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 435
  • София
Скрит текст:
Не съм сигурна, че присъства, щом от списъка видяхте избираемо ЧСИ.
Каквото видях, съм го изброила.
По същество казах, че на всеки трябва да се помогне, стига да е наистина закъсал,  но при някой от изброените от вас прослойки това звучи като виц.
Съгласна съм.
Скандалното е, че министър на финансите с лека ръка зачерква немалка група данъкоплатци и ги приравнява с маргинали.
А иначе и аз като "маргинал" от държавата никога помощ не съм получавала и не чакам, по-скоро се моля да не ми пречи с недомислици и глупости, от каквито се напатих през всичките тези години. Стане ли дума за раздаване на нЕкакви пари - веднага си има дежурен контингент, дето започва в хор "Искам и аз!", и сега няма да е по-различно. Историята е показала, че след подобни кризи богатите стават още по-богати, а бедните - още по-бедни. И който има майбах - няма да го продаде, ами ще си купи втори.

# 12 436
Добро утро. От списващите има ли "маргинали"? Добро утро, маргинали!

Скрит текст:
За маргиналите държавата не е предвидила нищо, според Министър Горанов:

"Тези граждани, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези (за самоосигуряващите се става дума) – , те са социално изолирани и едва ли може да се направи много за тях”.

Ето и списъкът на самоосигуряващите, които попадат в тази група:

свободни професии или занаятчийска дейност по регистрация (журналисти, адвокати, консултанти, архитекти, експерт-счетоводители, одитори) и други:

физически лица, упражняващи свободна професия;
лицата, които плащат патентен данък и не са еднолични търговци.
занимаващи се с търговия;
едноличен търговец (ЕТ);
собственик или съсобственик на капитала търговско дружество.
регистриран земеделски стопанин или тютюнопроизводител;
при полагане труд без трудово правоотношение и месечно възнаграждение равно на или над една минимална работна заплата като намаля разходите за дейността, ако не се осигурен на друго основание за съответния месец – в тази хипотеза не дължи социални осигуровки (напр. за пенсия), а само здравни.

нотариуси;
частни съдебни изпълнители;
лицензирани оценители;
експерти към съда и прокуратурата;
медицински специалисти;
дейци на науката, културата, образованието;
икономисти;
инженери;
niljaniljo, има, да. И какво от това? Да не би да е за пръв път? Аз съм им свикнала - цял живот успявам да оцелея въпреки държавната политика към малкия бизнес. Не съм и очаквала сега друго. Но няма и да се променя, нито ще им завидя на тези със заплатите. Тесла каза по-напред - човек е такъв, какъвто е и това формира възгледите му. Поемала съм рискове, мизерствала съм за да реализирам целите си. Падала съм, ставала съм, не съм се отказвала. Имаше момент, в който бях уморена и се върнах отново да работя на заплата. Оказаха се 7-те най-пропилени години в разцвета на живота ми. И със, и без помощите им, и сега ще оцелея. Винаги е било така, не ми е за пръв път. Всичко работи в полза на ония с майбасите. Ето виж "гласът на народа" какво каза в темата: "Какъв е тоя ваш бизнес бе, като не можете да се справите? В супермаркетите търсят продавачки - отивайте там." Мотики не са се сетили още да ни предложат, но аз и сама бих хванала мотиката ако се налага. Тъжното е, че децата на тези хора утре също няма да имат алтернатива. Мотиката, супермаркета или Терминал 2. Но това са сложни за асимилиране неща. По-лесно е да се развяват лозунги.

# 12 437
  • София
Април, колко пъти да отговарям - чети, написала съм го!  Можеш да чете, можеш да осмисляш прочетеното.
Виж, в момента спориш с учебниците, не с мен. Колкото и да ме нападаш на тема кога пиша и кога излизам, това няма да промени развитието на нещата. Можеш да си скачаш колкото си искаш.
Да, излизам, проблемът е, че когато изляза не е за да се разходя на спокойствие по празните улици, а пак трябва да съм в контакт с други хора, а това при сегашните обстоятелства е стресиращо.

Да, Роналд, съвсем сериозно го каза той за фанатичното чистене и усетих как пребледнявам като го смлях какво означава това. Колко и докога да чистим фанатично, докато се гътнем от вируса, инфарктни/инсулти (защото те също са от стрес) или стигнем до депресии, тревожни разстройства и какво ли не друго?

# 12 438
Да, хлора, и съчетанието оцет - белина. Махнах го pulirapid.
По спиртосана от сливовица и гроздовица не съм била, пръскам с флаконите от розова вода пълни с ракия.

# 12 439
  • София
Алтернативи на спирта и белината? Средства за окисляване – кислородна вода, оцети? За зеленчуци и други разтвор от калиев перманганат върши ли работа? Измиване на покупките с веро, а не с белина или спирт?

Извинявам се за въпросите и ако са тъпи, но не съм химик, медик или от РЗИ. А контактите с белина ме разбиват, алергична съм, а и по начало не мисля, че е добра идея.

# 12 440
https://www.forbes.com/sites/alexandrasternlicht/2020/03/24/bill … -isolation-in-us/

Бил Гейтс предлага 6-10 седмици тотална изолация за САЩ .

# 12 441
Някой ще коментира ли тиражираната напоследък връзка с 5G? Фейк ли е, или е възможно?

Хора, малко по-сериозно. Възможно ли е.....

# 12 442
Има надежда за тестване. Преди време някой беше казал, че зелената тиква все някога узрява. https://www.facebook.com/248414188545735/posts/2874337639286697/

# 12 443
Каролев както винаги - нагъл и безотговорен едновременно.
И тъп, задължително да покаже, че той може да си прави каквото си иска. Поне като обикаляш, не се хвали във ФБ.
В този случай обаче не виждам как ще осъди в Страсбург. Може да съди, но няма да осъди. Пффу, не съм краен карантинофил, даже хич, но на тоя му се ядосах.
Това е търсена провокация. Не е просто нарушение на карантината, той на практика призовава да не се спазва.

# 12 444
а пак трябва да съм в контакт с други хора, а това при сегашните обстоятелства е стресиращо.

Да, Роналд, съвсем сериозно го каза той за фанатичното чистене и усетих как пребледнявам като го смлях какво означава това. Колко и докога да чистим фанатично, докато се гътнем от вируса, инфарктни/инсулти (защото те също са от стрес) или стигнем до депресии, тревожни разстройства и какво ли не друго?

Моля да ми посочите учебник в който да прочета за ковид 19. Аз съм икономист не съм лекар, но ще се опитам да си обясня нещо.
А излизането за вас е стресиращо. Може би сте пенсионер.
А за другите дето ходим на работа е песен. Майките с децата също не трябва да се стресират и да ходят по парковете, нищо че съобщиха че вируса издържа до 17 дни.
Моля да не давате съвети ако вие не ги спазвате.

# 12 445
Ами щом Каролев съзнателно провокира, значи си е за арест.Тук цял народ седи по къщите, психясаха го и трепери, той намерил време за провокация.

# 12 446
  • София
До 13 април - К. Вълчев
дистанционното обучение ще е до 13 април
https://faktor.bg/bg/articles/krasimir-valchev-izprati-7-nasoki- … hte-e-do-13-april

# 12 447
  • София
Опитай в библиотеката - там учебници има. Питай и Гугъл - на един клик разстояние! Не си бебе, че да ти смиламе пюрето и да ти го слагаме в биберон!

# 12 448
  • Пловдив
Алтернативи на спирта и белината? Средства за окисляване – кислородна вода, оцети? За зеленчуци и други разтвор от калиев перманганат върши ли работа? Измиване на покупките с веро, а не с белина или спирт?

Извинявам се за въпросите и ако са тъпи, но не съм химик, медик или от РЗИ. А контактите с белина ме разбиват, алергична съм, а и по начало не мисля, че е добра идея.
кислородна вода. Скоро някой каза, че е най-добрият дезинфектант.

# 12 449
Има починало 6 годишно дете в Иран, https://www.aa.com.tr/en/latest-on-coronavirus-outbreak/iran-6-y … ronavirus/1777045
Докторите предупреждавали, че и деца със слаба имунна система били застрашени. Колко от децата в България са боледували наскоро от варицела, която срива имунитета, или грип?

Дотолкова слаба имунна система не е след варицела или грип. Има починали деца и от ротавирус и от грип, стига филми!

Общи условия

Активация на акаунт