COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 170
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 825
В Испания нещата са направо... Не ми се мисли нас какво ни чака.

А какво общо имаме ние с Италия и Испания като развой на събитията, та постоянно се вайкате за това и правите такива сравнения? Супер много съжалявам, че влязох в тая тема, пълна с drama queens.

Моето мнение накратко - Хората над 65 и/или такива  хронични заболявания, вкъщи без право да излизат, другите - живеем нормален живот, работим и си гледаме децата, без да контактуваме с изолираните. И така, до намиране на лекарство/ваксина. Но като чета, тук сме малцинство с този начин на мислене.
Ами излизайте, кой ви пречи? Живейте си живота и си извеждайте децата, обаче друга песен ще запеете, ако се окажете цялото семейство заразени, защото не е изключено, заразяват се хора във всички възрастови групи, има и млади починали. Момче на 18 г. в Англия почина, без да е имал други заболявания.  И, да, благодарение, че по-рано правителството взе мерки, има по-малко заразени, аз за пръв път ги подкрепям.

# 12 826
Да, понеже преди Китай никой никога не беше чувал за социална изолация, за изглаждане на кривата на епидемията и т.н. Joy
Както и за карантина, нали? Нищо, че произходът на думата е италиански.

Всички държави постъпват по този начин, защото това е единственото, което работи и единственото, с което реално разполагаме на този момент. Останалото и тропане с крак, спорове със съдбата, самозалъгване, алабализми и т.н.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 15:58 от LillyM

# 12 827
Първия диагностициран беше на 31 януари.
Вал, а казват ли защо не са отказали маршовете на осми март? Доколкото чух по нашите новини, е имало хиляди жени на улиците. Това беше казано като едно от възможните обяснения, че има повече жени заразени. Как коментират при вас?

По другия повод да кажа, че Австрийските авиолинии ще ни върнат парите за билетите до три месеца. Коя е вашата компания?

# 12 828
  • В планината / На морето

А какво общо имаме ние с Италия и Испания като развой на събитията, та постоянно се вайкате за това и правите такива сравнения? Супер много съжалявам, че влязох в тая тема, пълна с drama queens.

Моето мнение накратко - Хората над 65 и/или такива  хронични заболявания, вкъщи без право да излизат, другите - живеем нормален живот, работим и си гледаме децата, без да контактуваме с изолираните. И така, до намиране на лекарство/ваксина. Но като чета, тук сме малцинство с този начин на мислене.
Явно не си разбрала , че вирусът прескача от държава в държава, че и континенти, 
а това ,че само над 65 годишните се заразявали и умирали е пълна лъжа -
всякакви възрасти се разболяват и умират и децата също.
Вчера в Италия  6 годишно е починало, а в Калифорния -14 годишно,
 в Австрия днес съобщиха , че има много заразени деца, дори едно на година и половина има.

# 12 829
И аз не можах да разбера за хлорохина и за аналгин-хинина защо аджеба ги няма у нас. Като питат лекарите - вдигат рамене и казват "Ми не се ползват у нас" "Взимаме други лекарства" Ама защо, как - никой не казва и нещо извъртат. То ясно, че в мирно време една опаковка Колдрекс струва сигурно колкото десет аналгин-хинина, ама чак пък такава завера от лекари и фармацевти не вярвам да има. Още повече, че правим аналгин-хинин за Украйна. Те сигурно нямат против да се тровят, затова поръчват.
Това, което събрах като информация. Хинина е спрян доста отдавна - това бяха червени, кръгли, гланцирани таблетки. Тогава започнаха да продават аналгин - хинин, същата визия, но зелени. През 2012 година е забранен за продажба в нашата мрежа, заедно с амидофена, като особено нанасящи вреди. На тяхно място идват парацетамола и ибобруфена, които бяха забранени през социализма като вредни за черния дроб.
Каква е истината не знам, но икономическите интереси са явни.

# 12 830
  • Пловдив
Стига с тази карантина. Под карантина са в Банско.
На сайта на външно министерство има информация за 90 държави по света и мерките, които се вземат. Та за ваше успокоение, че не сме само в Европа така, прочетете информацията, около 160 страници е.
Не съм лекар, но докато учат, имат дисциплина инфекциозни болести, както и стаж и държавен изпит. Та там си ги преподават мерките, които се вземат при пандемии. Не мисля, че ние сме откривателите или че копираме Китай.

# 12 831
  • София
Аз вярвам на Китай в момента - спрели са разпространението на вируса, но дотам.
То ние като седим със седмици по къщите, ето, даже и грип Б спряхме, Кантарджиев нали се похвали сутринта. Така със седене по домовете спираме още редица болести - сифилисът например се разпространява много трудно в условията на социална изолация.
Обаче в Китай се вижда - внасят си случаи отвън и реално нищо не е "спряло", камо ли нещо да е "проработило". Могат да пламнат във всеки един момент. Ухан - четири дена 0 случай, на петия ден - оп, един. От един спокойно може да пламне пак целият град.
Работят лекарства и ваксини, всичко друго е отлагане.

П.П.: Карантина идва от италиански и означава "40 дена"...

# 12 832
  • В планината / На морето
Е ,  коронавирусът е от животински произход, може да му подействат препарати за животни Wink
Има много прекрасни лекарства ,които стават и за животни, и за хора и които за хора са забранени ,
а за животни не.
Например ГРАНОФОРИНА , който убиваше жестоки гнойни ангини с 40 градуса температури
само с едно намазване на гърлото и елиминираше употребата на антибиотици,
за хората го няма вече,
а за животните го има, но под друго име.

# 12 833

Не разбирам защо се жалвате, че сте влязла в темата - никой не ви задържа насила тук, нито ви принуждава да пишете.
Относно възрастните - имате ли представа колко семейства живеят няколко поколения под един покрив или колко деца се отглеждат от бабите и дядовците си? С тях какво предлагате да правим?

# 12 834
Да не говорим пък колко хора над 65 години си ходят и на работа. И колко лекари и медицински сестри са над тази възраст, дето сега чакаме да ни лекуват. И на тях ли да забраним да излизат? Интересно ще бъде

# 12 835
  • Пловдив
Е ,  коронавирусът е от животински произход, може да му подействат препарати за животни Wink
Има много прекрасни лекарства ,които стават и за животни, и за хора и които за хора са забранени ,
а за животни не.
Например ГРАНОФОРИНА , който убиваше жестоки ангини с 40 градуса температури
само с едно намазване на гърлото и елиминираше употребата на антибиотици, за хора го няма вече,
а за животни го има, но под друго име.
еми затова го няма...щото от веднъж действа. По същия начин и за Амидофена и Хинина. Напр. Амидофена беше единствен за Т и действаше...да, ама на новите диктатори това не им върши работа. Сега 100вида без ефект.

# 12 836
Например ГРАНОФОРИНА , който убиваше жестоки ангини с 40 градуса температури
само с едно намазване на гърлото и елиминираше употребата на антибиотици, за хора го няма вече,
а за животни го има, но под друго име.
Гранолин е името. Малко по сълно е, но е незаменимо за афти в устната кухина и споменатата ангина.

# 12 837
Зелен, аналгин-хининът беше зелен, не червен Grinning

Ох, ами те хубаво живеят много хора заедно, ама като някои от тях не могат да си стоят вкъщи и в момента? Ето, аз съм си вкъщи, всичко е разкошно. Но мъжът ми ходи на работа. Страшна изолация, дума да няма Grinning

# 12 838
  • Варна
Зелен, аналгин-хининът беше зелен, не червен Grinning

Ох, ами те хубаво живеят много хора заедно, ама като някои от тях не могат да си стоят вкъщи и в момента? Ето, аз съм си вкъщи, всичко е разкошно. Но мъжът ми ходи на работа. Страшна изолация, дума да няма Grinning
Написано е, че Хининът беше червен, а Аналгин-хининът - зелен...
Това, което събрах като информация. Хинина е спрян доста отдавна - това бяха червени, кръгли, гланцирани таблетки. Тогава започнаха да продават аналгин - хинин, същата визия, но зелени.

Когато излиза един, не е същото, акто да излезат всички от дома.
Наистина не проумявам колко пъти трябва да се обясни логиката и кога най-после ще се разбере.

# 12 839
Скрит текст:

Ами излизайте, кой ви пречи? Живейте си живота и си извеждайте децата, обаче друга песен ще запеете, ако се окажете цялото семейство заразени, защото не е изключено, заразяват се хора във всички възрастови групи, има и млади починали.
Момче на 18 г. в Англия почина, без да е имал други заболявания. 
Скрит текст:
И, да, благодарение, че по-рано правителството взе мерки, има по-малко заразени, аз за пръв път ги подкрепям.
Може ли източника на тази информация?

Общи условия

Активация на акаунт