COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 158
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 13 305
  • София
Значи трябва все трябва да чуем от Банско нещо. За 20 дни всичко мирно и тихо? А със сигурност нашият човек не е единствен, няма как да е единственият и онази камериерка, които са единствените заразени нашенци и точно те са напуснали баш навреме и не са заразили никого от басканлии.

# 13 306
Олеле, това за Швеция звучи ужасно! Все си мислех, че ще сменят плочата. Холандците се вразумиха...
PURE, не ги ли е страх местните? И не искам да съм лош вестоносец, но хората не умират две седмици след като се заразят, а 3-4 и нагоре. Аз виждам, че и страшно малко тестват...
Идиоти!

# 13 307
Полевите болници обаче не са оборудвани с нищичко. Туй в арена армеец визирам. Не ме усокояват
Най ме плаши, че не видях контакти за зарядно. Представям си как ме затворят без телефон и връзка със света. Но се успокоявам, че може и да е само демо версия. Може и да пуснат някакви кабели. И сега моля ви се, само не ми казвайте, че при това положение ще ми е само до телефон. За леки случаи е все пак, не е реанимация.

# 13 308
И какво като ги е заразила? И нея някой я е заразил. Свикнете с мисълта, че повечето ще го изкараме, само да е по-бавно.

На мен ако ми се случи, в никакви болници няма да ходя. Каквото стане и толкоз. Който иска да се изнася, аз оставам с Нетфликс, хладилника и котките докрай.

# 13 309
Банско го затвориха миналата седмица. Какви 20 дена, какви 5 лева?

# 13 310
Ето го ключът:
В Италия китайците са около 380 000, като най-голямо струпване има в района на...Милано.
Нещата се изясниха. Честит глобализъм.

# 13 311
Олеле, това за Швеция звучи ужасно! Все си мислех, че ще сменят плочата. Холандците се вразумиха...
PURE, не ги ли е страх местните? И не искам да съм лош вестоносец, но хората не умират две седмици след като се заразят, а 3-4 и нагоре. Аз виждам, че и страшно малко тестват...
Идиоти!

Да! Ето тук има графика за броя на болните от ковид-19 в интензивните отделения. През 9 седмица е нямало нито един с ковид-19 на интензивно лечение, а след това през седмица 10, 11, 12 и 13 как скача кривата.

гледай последната графика - това са само пациенти с ковид-19 на интензивно лечение в цялата страна
https://www.icuregswe.org/data--resultat/covid-19-i-svensk-intensivvard/

# 13 312
Полевите болници обаче не са оборудвани с нищичко. Туй в арена армеец визирам. Не ме усокояват
Най ме плаши, че не видях контакти за зарядно. Представям си как ме затворят без телефон и връзка със света. Но се успокоявам, че може и да е само демо версия. Може и да пуснат някакви кабели. И сега моля ви се, само не ми казвайте, че при това положение ще ми е само до телефон. За леки случаи е все пак, не е реанимация.
не само телефон, елементарен уред ако трябва, медицински! Ами тоалетни, чешми...ами медицински пункт видя ли. Само едни голи легла.

# 13 313
Банско го затвориха миналата седмица. Какви 20 дена, какви 5 лева?

Карантината е от 7 дена, като я обявиха поради наличие на болни. Инкубационният период е от 2 до 14 дена, като теглиш чертата, трябва да върнеш назад най-малко 20 дена.

# 13 314
  • Bulgaria
Д-р Цветелина Спиридонова: Ако мислите, че сте болни и до 5-ия ден няма подобрение -скенер на бял дроб.

https://stolica.bg/zdrave/dots-d-r-tsvetelina-spiridonova-ako-mi … bYyh5ZOsUSE6deOZU

# 13 315
  • При елфите ...
Пак да питам... ако човек има контакт с вируса по един или друг начин... задължително ли е да се разболее със симптоми или може да е ОК и да е само заразоносител?!?

# 13 316
Пак да питам... ако човек има контакт с вируса по един или друг начин... задължително ли е да се разболее със симптоми или може да е ОК и да е само заразоносител?!?

Задължително е да ти направят тест. Няма такива дето да са ОК само.

# 13 317
75% (по моя оценка на база всичко което съм прочел в 2-те теми) е шанса да не развиеш никакви симптоми и само да заразяваш без да знаеш че носиш вируса. Разбира се този процент зависи от възраста но на база всички възрасти го виждам 75% (толкова са безсимптоните във света).

# 13 318

Може да е само заразоносител, казват, че децата са такива.

# 13 319
Добре де. Допускаме 70%да се заразят. 20% от тях се нуждаят от болнично лечение. По сметки (не помня проценти) излизаха стотици или хиляди, които ще се нуждаят от обдишване. Апарати няма толкова. Това е. Невъзможно е на здравната система да се справи. Виждаме го в Италия, тук ще бъде по-зле. Е, аз не съм за този стаден имунитет изграден удърно. Ще настъпи хаос.
Кой стаден имунитет???? Няма такъв, виж Италия. Минаха 40 дни в Италия, няма имунитет, нито намаление нито забавяне https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/
Китай https://www.worldometers.info/coronavirus/country/china/ нещата приключиха, или поне намаляха почти до нула за 40 дни

Общи условия

Активация на акаунт