COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 393
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 455
  • София
Интересна работа сега - в Монтана в ромския квартал една учителка размножава материалите за децата на принтера, родителите отиват и ги вземат. Представете си какъв поток минава! А иначе сега е моментът неграмотните родители да се ограмотят покрай децата си.

Хората не могат да имат представа за всичко, какво сега, трябва да пуснат лекции по медицина ли?

# 13 456
Тесла, нищо не искам да ми "изсипват". На този етап поне вместо да ги отричат, да насърчат масово да се пуснат по частни болници и лаборатории и да си плащаме тези, които имаме съмнения, но не попадаме в групата за тест. А то е ясно, че след положителен бърз ще трябва да се прави и референтен. Той си каза вчера или онзи ден - работят много добре с Рамус и от там им подават директно информация за положителните резултати и полицията издирва лицата. Рамус правят референтен тест, но няма причина и същото условие да се постави на лаборатории, които почнат да правят бързи. Не знам защо така се инатите. Само ще излязат нови случаи при лица,
които в момента така или иначе не се тестват! Кое не е ясно?

# 13 457
Новото, всички вече, независимо от коя държава идва подлежат на карантина.

Въпрос за оздравелите  от вчера: - отг. : "през нощта не правим изследвания за оздравели"

Въпрос : Не е ли по удачно да се изградят болници само за медицински лица?  -  "та да ги съберем от цялата държава ли?"

И добре, че вече почнаха да се парират подобни умотворения по формата на въпроси.
Не минава ден  и без въпроса с бързите тестове? -" ще мине и без и това е първия ден"

Извън всичкия смях, дето закусих благодарение на журналистите, същественото за мен  - "80 % от сложените на аспиратори умират, много важно, че има аспиратори"

# 13 458

Хората не могат да имат представа за всичко, какво сега, трябва да пуснат лекции по медицина ли?
нали, ако много четат и питат, лекарите са обидени . Ако не четат и питат, скачат, че са неграмотни и имало много информация. Това не действа успокояващо!!!! Баба ми е с хрема, снощи едва ли не се сбогува по телефона. Тя гледа телевизора, разчита тия хора да я информират и успокоят, доктори, светила. Тя нито чете нета, нито съм медицинско светило да имам същия авторитет.

# 13 459
Цитат
Според мен е разумно производство и дейности, които трябва или искат да работят, да се тестват. Като няма възможност за пср тестове, да правят по няколко бързи теста.
Ама няма никакъв смисъл от тия бързи тестове. На тях всеки резултат трябва да им се проверява. Ако покажат положителен трябва да се потвърди от друг тест (Аргирова дето е в щаба на Мангъров го каза и аз се учудих защото мислех че те дават само фалшиво отрицателни, но и сега Мутафчийски каза че дава грешки и в 2-те посоки). Явно затова трябва и положителни да се потвърждават, а с фалшиво отрицателните какво правим. Защото за тях стана ясно че ако си болен от 14 дни, че дори и от 21 дни, те не го ловят.

Цитат
Тесла, нищо не искам да ми "изсипват". На този етап поне вместо да ги отричат, да насърчат масово да се пуснат по болници и лаборатории и да си плащаме тези, които имаме съмнения, но не попадаме в групата за тест.
Ама никой не е забранил на частните лаборатории да ги купят, ама знаеш ли защо не ги купуват а искат държавата да ги купи, защото знаят че за нищо не стават и скоро ще има други по точни тестове, и не искат те да ръсат милиони за тестове защото няма да ги избият искат държавата да ги ръси.

# 13 460
Това, което ми направи на мен впечатление - Германия още не била стигнала пика. Преди 12 часа се разбрало, че Германия ще спира да тества.

Пика не е стигнат, но откъде е информацията, че Германия ще спира да тества?

# 13 461
milka22, не знаех, че Доналд Тръмп е комунист.

Иначе добри новини, че мерките за задължителна карантина се разширяват за пристигащите от всички държави.
А ако е вярно това за 2 от 11, то ние се движим наистина много добре и можем да избегнем Италия и останалите западни държави.

За Мангъров напълно очаквано, макар че ако наистина иска са се нагуши с няколко милиона от държавата, това е нищо на фона на останалите му идеи.

# 13 462
  • София
Тесла, в началото всички ттестове дават грешки. Дори тестовете за бременност в началото са давали много грешки. Дори сегашните могат да дадат грешки, затова после жените ходят на лекар да се потвърди или отхвърли бременност. При нов вирус как да стане тая работа за един месец да се направят хем тестове с бързо отчитане, хем да са много точни? Готов ли си да чакаш месец и половина-два по време на епидемия без никакви бързи тестове?
Нещата вече са задвижени на ниво ЕС, въпрос на политика и пари кой производител ще спечели.

# 13 463
Скрит текст:
Това, което ми направи на мен впечатление - Германия още не била стигнала пика. Преди 12 часа се разбрало, че Германия ще спира да тества.

Пика не е стигнат, но откъде е информацията, че Германия ще спира да тества?
Ген. Мутафчийски го каза на сутрешния брифинг.

# 13 464
https://dnews.bg/svinskiat-grip-i-koronavirusa-zasto-togava-nama … he-karantina.html Оставям това тук. Считайте го като въпрос

# 13 465
Стокхолм имали само 50 интензивни легла. Град колкото София. Ние сме "много по подготвени в това отношение".
Колко сме подготвени, на 34 хоспитализирани вдигнаха ръце.

Да покажат снимки на интезивно в София и на интезивно отделение в Стокхолм. Да видим, къде са по подготвени.

А интензивните отделения в другите градове?
Цялата тая работа с още липсата на маски и предпазни облекла и суетене, тестване и приемане на някои леки случаи, а други неглижиране, ми се струва начало на цирк. След съвземане от първоначалния шок - извличане ползи от криза. Дано този път не съм права.

# 13 466
.

„Остава малка извадка“
Вестник "De Tijd" говори с ръководителя на рентгенологията и от това се вижда, че вчера пет от петдесет пациенти, които са подложени на CT-scan, наистина са били заразени с вируса, без да показват никакви симптоми. Класическият тест за корона потвърди, че всичките пет са положителни.

Не разбирам. Нямали са кашлица и други симптоми, но дробовете са били увредени?
Това как се връзва с хипотезата, че много хора го карат леко и безсимптомно? Леко не е равно на увредени дробове с бели петна.

Това отдавна е споделяно тук, че много хора дори без симптоми остават с увредени дробове . Няма безопасна болест.
Затова целта е да спрем вируса. Всеки трябва да се пази, и себе си и близките и околните. Надявам се скоро да се намери някакво лекарство.
Пък после нека кой каквото иска да теста.

# 13 467
Една страна смятала да спре да приема възрастни за лечение. Не казаха коя.
Откъде е тази информация? Германия не само нямат намерение да спират, но и си увеличават капацитета, който е най-голям в Европа.

# 13 468

Извън всичкия смях, дето закусих благодарение на журналистите, същественото за мен  - "80 % от сложените на аспиратори умират, много важно, че има аспиратори"

Т.е. да не ги слагаме на аспиратори? Или?

# 13 469
Не, призива беше да спазваме отговорно наложените мерки, колкото и да не ни се иска

Общи условия

Активация на акаунт