COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 158
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 680
  • БГ
Понеже съвсем се обърках, в крайна сметка всички, които са позитивни ли в определен момент проявяват симптоми или може да си го карат без реално боледуване?

Всики, според мен си го карат без симптоми. Тези със  симптомите просто са усложнените случаи.
Пневмония може и от грип да се развие, както и от 100 други неща.

# 13 681
Аз за пръв път чувам за пневмония без симптоми? Може би в началото на заболяването, ама пък през цялото време?

П.П. Не всички болни от коронавирус, развиват пневмония!

Без симптоми като кашлица. Кирил Домусчиев също не е кашлял, но има пневмония.
Пневмония без кашлица? Това някакъв виц ли е. Домусчиев не е критерий. Интересно сега ще стои ли той под карантина, още колко беше 28 дни?

# 13 682
Цитат
Аз няма да се уморя да повтарям мерките, които според мен ще са най-ефективни:
1. Всяка зима, когато започне бум на грипна епидемия, включително сега, в момента, да се взимат мерки в домовете за възрастни хора - персоналът там да носи защитни облекла с цел да не ги заразява.
2. Когато има епидемия (пандемия) както в момента, да се вземат специални мерки за дезинфекция на градски транспорт, железопътен и всякакъв друг транспорт и обществени заведения, институции и пр.
3. Хората, които са болни от едно или друго - грип, настинка и пр., да носят маски.
4. Миенето на ръце трябва да ни е като мантра - често и винаги, когато можем.
5. Хората с хронични заболявания, винаги трябва да обръщат внимание на епидемиологичната обстановка и да си взимат мерки сами за себе си или за своите деца, да не се разболяват - да избягват струпвания на хора през грипните сезони, да носят маски, да поддържат добра хигиена.
6. В болниците си знаят - когато има обявена карантина, персоналът да носи защитни облекла, с цел избягване на заразяване на болните, както и на самите себе си.
7. Останалите да си живеят както обикновено, без излишни паники и локдауни.

Вие сте в точка 7 ..нали

Не, не съм (имам автоимунно заболяване и съм над 50 г.). За това всяка зима си нося маска, шал и ръкавици, когато излизам. И като кихне някой в магазина, изчезвам надалече със скоростта на светлината. И това не е само сега - винаги го правя.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 21:51 от bubanka

# 13 683

Може би е била в начален стадии, брат ми също не кашляше миналата година, ама на ренген се оказа едностранна пневмония. Само, че не можеше да си поеме въздух, имаше лек задух. Така че кашлицата не е задължителен симптом на пневмония.

# 13 684

Грей, не го възхвалявам Мангъров, но той беше човекът, който все пак изрече доста неща, които другите премълчаваха упорито. Той не е учител, не е възпитател, не е родител на населението. И все пак, не лъже, нали така! А често премълчаването на истината е на микрон от лъжата.

Житейския ми опит показва, че по един начин се говори когато не носиш никаква отговорност и по съвсем друг когато носиш на плещите си съдбата на цяла нация. Показва и друго - каквото и да ти говорят, винаги става въпрос за пари.. да си имате едно на ум Wink

Моят житейски опит показва, че дори в ситуация като сегашната се намира по една бяла лястовица, която напук на всеобщия тон излиза пред камерите и се опитва да влее малко здрав разум и не живее в приказките на Андерсен.

Така де, да се затворим всички по апартаментите си за 2 години, за да не застрашим живота на 20 тежко болни възрастни, които междувременно ще си отидат от първата настинка/грип/инсулт/инфаркт звучи много хуманитарно издържано, но все пак сме някои хора все още са в реалността. Head Band
Или по-скоро някой решава да се прави на клоун просто, за да е контра. И разни... Индивиди със съмнителни морални ценности го гледат като някакъв месия, проповедник, който ще ги спаси от лошият щаб.
Никой не е казал да се затворим всички за две години. А относно бройките, който си представяш може, ама ще са 20 починали до обяд в някоя малка болница.
Аз и вчера те питах, ама ти като типичен трол не искаш да отговориш. Сега ще подчертая въпроса:
Ти знаеш ли колко хора под 69 год са с хронични заболявания?
Знаеш ли колко деца са със хронични заболявания?
Знаеш ли, че вие "нормални и здрави"хора НЕ СТЕ ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА КРЕПИТЕ ИКОНОМИКАТА?

Надявам се сега да отговориш.
По. Главните букви не са викане, а натъртване на факт, който доста обягва на хората, дето си искат "нормалния" живот.
Аз за пръв път чувам за пневмония без симптоми? Може би в началото на заболяването, ама пък през цялото време?

Не развиват пневмония, но една значителна част от безсимптомните развиват типични изменения в белия дроб. Това не е пневмония, но все още не се знае в дългосрочен план как ще повлияе.

# 13 685
  • Бургас

Преди години майка ми беше с тежка вирусна пневмония без кашлица и без Т.
Хвана я, след като не можа да качи едни стълби. То не бяха невролози, прегледи и т.н
Преди месеци приятелка хвана усложнения след пневмония, след като направи Т под 35, остри болки и задух.
Без кашлици, без Т.
Голямото ми дете беше с пневмония преди две години, без Т, без кашлица. Хванаха я на снимка. Пак задъхване.
Малкия през Декември не се чу на слушалка. ЦРП беше под 5. Температура вече нямаше, нито кашлица. Снимка - изменениея. Просто не ми хареса тиража при дишане и, че хлътва като диша гушката.
Всички изброени нямат нищо общо с коронавирус, та е напълно възможно и без него да имаш атипична пневмония.

# 13 686
  • София
В един момент ще се наложи пълен лок даун, както в Италия. Просто е неизбежно. Ако бяха взели строги мерки още при откриването на първите случаи може би сега нямаше да сме на това положение, защото можеше хората да стоят 1 месец вкъщи без доходи, а сега ще се наложи да стоим 3-4 месеца. И с този призив останете си вкъщи - колко хора не могат да си останат вкъщи? А тези, които имат късмета да работят хоум офис се оплакват, че не могат да излязат. А аз се притеснявам, защото 2-ма от членовете на семейството ми всеки ден работят и то с много хора. Така ми се иска и нашето семейство да можеше да си остане вкъщи.
Да си пуснат неплатена отпуска и готово, толкова е лесно, колко такива съвети има

# 13 687
  • БГ
Свободните професии и самоосигуряващите се нямат право на обезщетение за безработица.
Горното би трябвало да ви е известно, когато сте избирали формата, под която сте регистрирали дейността си и да сте си направили сметка.

На мен това ми е известно, както ми е известен и фактът, че не съществуват никакви други варианти да си регистрира дейността някой, който работи за себе си и не виси на нечий врат. Така че аз варианти на избор тук не виждам.

Дамата по горе, явно е от чужбина. А по белия свят са малко по-различно нещата. Само, че някои страни обявиха подкрепа точно за малкия и среден бизнес, както и директно за населението, вкл. и безработни, а у нас се получи че самоосигуряващите са маргинали изключени от системата.

# 13 688
  • тук и там
Цитат
Така де, да се затворим всички по апартаментите си за 2 години, за да не застрашим живота на 20 тежко болни възрастни, които междувременно ще си отидат от първата настинка/грип/инсулт/инфаркт звучи много хуманитарно издържано, но все пак сме някои хора все още са в реалността.    

Ей това е голяма глупост.Има много хора със хронични заболявания,които се поддържат във добра форма със лекарства..И не биха умрели нито от грип,нито от инфаркт следващите 10 години примерно..И не са на по 85  години дори,а на възраст между 45-70,активни хора  ..Ако на теб някой ти отнеме тези 10 години,как би се чувствал..
Мисля че ни се казва много по-малко дори,от целият ужас който ни очаква. Днес по  една телевизия гледах как изписват първиат пациент от някаква болница в Испания. Говоря за първият пациент под интензивна грижа вероятно. Оздравял! Изпращаха го с ръкопляскания от болницата..а пациента беше млад .Не знам дали имаше 25 години..

# 13 689
  • Bulgaria
В един момент ще се наложи пълен лок даун, както в Италия. Просто е неизбежно. Ако бяха взели строги мерки още при откриването на първите случаи може би сега нямаше да сме на това положение, защото можеше хората да стоят 1 месец вкъщи без доходи, а сега ще се наложи да стоим 3-4 месеца. И с този призив останете си вкъщи - колко хора не могат да си останат вкъщи? А тези, които имат късмета да работят хоум офис се оплакват, че не могат да излязат. А аз се притеснявам, защото 2-ма от членовете на семейството ми всеки ден работят и то с много хора. Така ми се иска и нашето семейство да можеше да си остане вкъщи.
Да си пуснат неплатена отпуска и готово, толкова е лесно, колко такива съвети има

Кой работодател ще им разреши? То, ако всеки лекар и полицай си пускаше отпуска, защото го е страх до къде щяхме да я докараме.

# 13 690
Испания закупила 340 000 тестове за COVID-19 от Китай с точност едва 30%

https://trud.bg/%d0%b8%d1%81%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b … b9-%d1%81-%d1%82/

.. а сега си представете тестове за хепатит, HIV.. или бременност с точност 30%

# 13 691
Работя срещу дома за възрастни хора в моя град. Мисля, че се спазват всички изисквания- персонал без маска и ръкавици не съм видяла, дори през двора не може да се мине, а в топлото време бабите бяха навън, но по една на пейка.

# 13 692
Това с тестовете взе да става досадно. Тестове та тестове... и какво ще промени това? Нищо!
Така като гледам от тестваните има 9% положителни. Ако направим 6 млн теста, значи 540 000 болни. Къде ще ги скрием тези хора?
Изчислиха ги вече .Дори и цената на тия 6 милиона я казаха - близо 400 000 000 лева. Другото което преди малко прочетох е че Мангърката имал частна лаболатория за иновативни изследвания, внедряване и разработка на high end продукти и затова натискал за тестовете Laughing, вече на какво ли се не начетох в тоя нет, цифри, цифри...Накрая истината ще се окаже както винаги единствената и най проста - кой каквото и да ви говори знайте че става дума за пари. И другото - както Сталин е казал, не е важното кой гласува, а кой брой бюлетините. Та така. Гледаме си ние с вас някакви цифри тука, коментираме ги , караме се и спорим, делим се на лагери, а истината ако я има ( ако текущата грипна вълна не си е нормалната съответстваща на сезона  ) никой няма да я каже в някакви си форуми.Същото касае не само здравните, а ми и икономическите и най вече финансови кризи.Всеки коментира, но истината и бъдещето - малцина го знаят.И нямат интерес да го споделят с никого.

# 13 693
ао всеки лекар и полицай си пускаше отпуска
То не им е и разрешено в момента. Даже физиотерапевти и всякакви други са извикани на първа линия, но това някак няма да навлезе в масовото възприятие явно. Те си мислят, че наложената забрана за излизане е замислена специално за Ли Лу и МК.

Скоро и военният запас може да прослуша мъжете. Представям си тогава какво ще става, като гледам колко много са куражлии и за естествения подбор.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 13:12 от Анонимен

# 13 694
Испания днес са много зле заразени 6673 починали 442, дано тръгнат скоро на долу.

Общи условия

Активация на акаунт