COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 412
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 940
  • София
Ако е така както говорят, че живее по 20 дена на разни повърхности и го има в финните прахови частици, като нищо ще зарази 70% от населението. Ти можеш ли да живееш 3 месеца вкъщи като в операционна?! Все отнякъде ще дойде, щом и във канализацията го има, смятайте!

То затова Мангъров каза, че с маски и без маски 70% ще го минат, но Лили това го преведе като опит за убийство, така че не се хаби да ѝ обясняваш. Хем припада, защото вирусът е страшно заразен, хем фанатично вярва, че ония от телевизора ще я опазят с "мерките" си.

Просто на някои много им се иска да имат възможност да доносничат.

Разбира се, и тъй като в условията на относителна демокрация доносните нямат никаква ценност, сега бързат да наваксат.

# 14 941
Какво се е чуло за канализацията?

Радвам се че стигнахме и до това. В Китай хора в отцеоени многоетажни блокове се заразявали през няколко етажа. Хипотезира се, че вирусът може да се разнася от апартамент на апартамент през аспираторите, ревизионните шахти, въздуховодите, както и по канализацията.

Скрит текст:
Има и хипотеза, че и от номер две може да се хване ама как не можах да разбера.

# 14 942
  • София
Относно дезинфекцирането вкъщи, аз мия коридора с малко Доместос, вместо с обичайния препарат за под и вчера щях да си очистя кучето. Направо го отрових, горкото. Започна да повръща. Ветеринарят  каза, че е от изпаренията. А като чета как се дезинфекцират покупки, няма да се учудя, ако скоро препълним Токсикологиите.

# 14 943
Куре, Куре, и кво сега, Ева се оказа първия "телефонен измамник - бушон" подлъгал Адам да хапне от ябълката на познанието. А, змията, тя е била на бандата главата, а?! Joy
Ееех, егати тоз ефект на пеперудата!
Жалко, сега Адам щеше безгрижно да си пикае на воля из храстите в райската градина и нямаше да се плаши от вируса, който видиш ли ти Ева някак си е успяла да домъкне изяждайки една ябълка.
Извод - не яжте ябълки и всичко ще е наред! Joy

# 14 944
Тука някви безумни идеи за знаци по вратите на болните и други фашистки простотии виждам. Не полудявайте. Леля ми са втора седмица в карантината за завърнали се от чужбина. Звънят им по 5 пъти на ден да ги проверяват, карат ги да се показват на балкона, че са си в къщи. Изобщо не е толкова лесно да избяга някой от карантина, недейте да прекалявате вече.

Къде е това? В България?
Да, в България.

# 14 945
Бледолилава, по-скоро ти слушаш изключително избирателно, ако не си чула това, което казаха Дончев и Мутафчийски. Това, че ще тестват за имунитет накрая е стандартна практика след всяка епидемия, за да проверят какъв е бил мащаба. Това съвсем не значи, че 70% ще прекарат. Ако ти смяташ, че до юни има шанс 70% от нас да се разболеят и то при мерките, които се взимат, то ти изобщо не знаеш какво говориш.

Ако е така както говорят, че живее по 20 дена на разни повърхности и го има в финните прахови частици, като нищо ще зарази 70% от населението. Ти можеш ли да живееш 3 месеца вкъщи като в операционна?! Все отнякъде ще дойде, щом и във канализацията го има, смятайте!

Днес четох интервюто с българската медицинска сестра, която работи в Италия. Тя казваше, че ако излезеш дори и за най-малкото нещо навън и веднага се заразяваш Flushed Много брутално ми прозвуча.

# 14 946
  • Bulgaria
Тука някви безумни идеи за знаци по вратите на болните и други фашистки простотии виждам. Не полудявайте. Леля ми са втора седмица в карантината за завърнали се от чужбина. Звънят им по 5 пъти на ден да ги проверяват, карат ги да се показват на балкона, че са си в къщи. Изобщо не е толкова лесно да избяга някой от карантина, недейте да прекалявате вече.

Точно така. Затова има заведени вече сигурно десетки досъдебни производства. Особено ромския етнос много спазва карантината.

# 14 947
Скрит текст:

То затова Мангъров каза, че с маски и без маски 70% ще го минат, но Лили това го преведе като опит за убийство, така че не се хаби да ѝ обясняваш. Хем припада, защото вирусът е страшно заразен, хем фанатично вярва, че ония от телевизора ще я опазят с "мерките" си.

Еми аз от няколко дни Ви обеснявам, че тези мерки са за забавяне на заразата, а не за спиране. Няма как да бъде спрян. СЗО преди 2-3 седмици казаха да следваме стъпките на Китай, сега обърнаха нещата - да сме следвали Южна Корея. Тия сериозно взеха да ме дразнят. Не съм съгласна обаче, че трябва накуп да го изкараме, това ще е пагубно за здравната ни система.

# 14 948
  • София
По добре да си изливат тук страховете, вместо да попарват ягоди е вряла вода и да ги киснат във веро след това, защото накрая жертвите от натравяния и изпарения от домашните средства за дезинфекция, ще бъдат в повече от тези на корона вируса.

# 14 949

Точно така. Затова има заведени вече сигурно десетки досъдебни производства. Особено ромския етнос много спазва карантината.
Ромския етнос са друга история. Там в катуна ли ще им слагат знаци на колибите по вратите? Глупости. Те полицаите не смеят да припарят по тия гета, те са неконтролируеми така или иначе. Никви знаци няма да ги спрат тях.

# 14 950
Абе хора, всичко това не е въпрос на нечие хрумване, лично мнение и преценка, кристално кълбо и т.н. Има математически модели както и тестове, които показват къде се намираме и как се движим. Мерките ще се вдигнат след края на епидемията. Мутафчийски сто пъти каза, че очакваме пик през април/май.
Това за двете седмици не знам кой го е казал, някой преди това спомена, че Кунчев е казал, че ако всички минем в карантина за 14 дни с вирусът е свършено. На теория това е вярно, на практика ще умрем от глад и от студ, вероятно го е казал в друг контекст, обяснявайки нещо друго. Ние не можем да спрем напълно всичко, но сериозно сме ограничили възможностите на вируса да се разпространява и докато той сега тича на куц крак, а не в бясна геометрична прогресия, продължаваме да гасим пожара, издирвайки болните и т.н. Когато нещата се сведат до минимум и единични случаи, ще можем да вдигнем барикадата и да контролираме нещата само по начина, който вече ви описах.

# 14 951
Тази статия дали е надеждна.И правилно ли разбирам,че родителите на деца който сега не посещават градина,ясла и тн могат да излязат в болничен до края на всичко това?😑https://dh-law.bg/noi-dylji-obezhtenie-pri-gledane-na-dete-i-bli … eme-na-karantina/ или нищо не съм разбрала?

# 14 952
Относно дезинфекцирането вкъщи, аз мия коридора с малко Доместос, вместо с обичайния препарат за под и вчера щях да си очистя кучето. Направо го отрових, горкото. Започна да повръща. Ветеринарят  каза, че е от изпаренията. А като чета как се дезинфекцират покупки, няма да се учудя, ако скоро препълним Токсикологиите.
С тази дезинфекция и химия, която ползваме в пъти повече ежедневно плюс стоенето вкъщи и "изнежването" на организма, си компрометираме имунната система и белите дробове и си намаляваме шансовете тялото ни да се справи с вируса възможно най-леко.

# 14 953
Когато нещата се сведат до минимум и единични случаи, ще можем да вдигнем барикадата и да контролираме нещата само по начина, който вече ви описах.

Аз мисля, че няма да можем да контролираме нещата по същата причина, поради която не можем да ги контролираме и сега. Винаги ще има безсимптомни или леки случаи, които ще разнасят. Но дано ти си права! Наистина искам да е така.

# 14 954
  • Bulgaria
Имперският колеж в Лондон изчисли: Коронавирусът може да убие 1,8 млн. души по света.

manager.bg/covid-19/imperskiyat-kolezh-v-london-izchisli-koronav … DFbl0FtVOi8b8f3sg

Общи условия

Активация на акаунт