COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 347
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 090
  • София
Няма как да се хареса на всички, ще има хора, които ще се разпознаят в описанията.
Нали? Който не е съгласен, че това е най-доброто по темата, е психопат. Или там в каквото се е разпознал.
Това ти го казваш

# 15 091
гледайте на неизпълнителните и непослушните навън, като критичния брой заразени, които ще трябват, за да премине вирусът. Не се настройвайте срещу тях в страха си, такива хора са нужни, защото ако всички се заключим вкъщи със скафандри, това нещо (ако изобщо съществува) никога няма да премине, а просто ще падаш болна от пневмония, вследствие на най-банален микроб.

Лошото е, че неизпълнителните и непослушните навън заразяват и послушни и изпълнителни, които биха могли да починат, в следствие на безстрашния бунтарски дух на воините-мисионери, които помагат на света, разнасяйки заразата, за да може по-бързо да достигнем до критичната маса и после да плеснем с ръце и да се прегърнем.
И твоят филм не е лесен...

# 15 092
Борето да не се оправи и той след 5 дни, като нашият?!
Чудно как обикновенният човек го кара от 3 до 6 седмици, а те се оправят за нищо време.

# 15 093
  • София - Рим и обратно

Напротив, много ми е добре.

# 15 094
  • София
гледайте на неизпълнителните и непослушните навън, като критичния брой заразени, които ще трябват, за да премине вирусът. Не се настройвайте срещу тях в страха си, такива хора са нужни, защото ако всички се заключим вкъщи със скафандри, това нещо (ако изобщо съществува) никога няма да премине, а просто ще падаш болна от пневмония, вследствие на най-банален микроб.

Лошото е, че неизпълнителните и непослушните навън заразяват и послушни и изпълнителни, които биха могли да починат, в следствие на безстрашния бунтарски дух на воините-мисионери, които помагат на света, разнасяйки заразата, за да може по-бързо да достигнем до критичната маса и после да плеснем с ръце и да се прегърнем.
И какво правят послушните навън #стой си вкъщи#

# 15 095
Братушките по принцип не се притесняват да помагат с военна техника и явно не ги е страх от коронавируса, за разлика от американските войници, които отмениха учението си точно заради короната. Много интересно, наистина.

Цитат
За разлика, да кажем от китайските доставки (състоящи се предимно от белодробни вентилатори и маски), руските са оборудване за бактериологична дезинсекция на райони, полева лаборатория за стерилизация и химико-бактериологична профилактика и оборудване от този тип, цитира "Ла Стампа" думите на своите източници.

"След контакта Русия обеща да помогне на Италия във войната срещу коронавируса. И така, помощ пристигна в неделя вечерта на военното летище "Пратика ди Маре". Помощ като за война, не като за борба с вирус. Девет самолета "Илюшин" с руски доставки и 100 специалисти по бактериологична война, мъже, които руските агенции определят като експерти в сектора, работили в елиминирането на огнища на африканска чума по свинете, антракс ваксини срещу Ебола и чума", пише изданието.

"Цялата операция е на руското военно министерство, а не на здравното. Те имат звания на генерали, полковници, майори, лейтенант-полковници, ангажирани в миналото с военни операции от Гвинея до Африка, където работеха заедно с Руското външно разузнаване. Сергей Кикот, високопоставен генерал, ръководителят на мисията, е специалист по антракс. Генадий Еремин, полковник, е експерт в бактериологичната война и е работил срещу свинския грип. Полковник Вячеслав Кулиш е експерт в разработването на защитна екипировка срещу заразни бактериологични агенти, работил е по програми за Ебола и Чума", пише "Ла Стампа".

Изданието пита, кой е дал разрешение за кацането и пътуването на руската военната колона от Рим до Бергамо. Според "Ла Стампа" отговорността е на премиера Конти и разковничето е телефонния разговор с Путин преди това.

https://www.mediapool.bg/la-stampa-80-ot-ruskata-pomosht-e-bezpo … a-news305236.html

# 15 096

Мъж на 54 години в Търново е интубиран , майка му на 74 е сравнително добре.

Откъде е тази информация?
Сутринта от Мутафчийски по телевизията го каза.
Мен нещо почва да ме обзема паника, че няма да ме бъде. Да не говорим, че 2 седмици бухам, нямам задух, но имам бодежи отзад в дробовете. Не мога да се храня, обонянието и усещането ми е добро, но не задържам нищо в стомаха. Не съм звъняла, не вярвам, че ще ми помогнат или обърнат внимание и така си стоя, но не спира.
Вече си мисля завещание да пиша((

# 15 097
Сега да ви питам как се процедира със служител, който идва на работа с температура 2 дни по ред и го връщат, но никой никъде не сигнализира и вероятно няма и да се тества този служител?

Командировате го да преброи трюфелите в Троянско. Не, наистина. Намерете му командировка в китно-отдалечено място, в частно хотелче на олинклузив. Да ви праща отчети по два пъти на ден.

А ако сериозно питаш, ще отговоря, че ми е чудно как така шефът ви не го е върнал още да си полежи вкъщи една седмица, да попие чай и Аналгин? Що за шеф имате?

# 15 098
Кой казва, че нашите са го измислили това ? Естествено, че са под контрола на световния елит.  И Мутафчийски играе театри на брифингите.
Икономиката и без това беше вече прегоряла със заложени бомби , сега използват вируса за да я сринат умишлено и да кажат, че е било заради вируса и да прикрият реалните проблеми. Паралелно да сплашат хората , които бяха започнали масови бунтове в Испания, Франция и къде ли не. И децата знаят и се доказа, че най-лесно ...
Мчи да. Ама кой го е страх? Да се консултира с психолог.

# 15 099
Не знам следите ли брояча, но смъртността е вече 16% при приключените случаи.

# 15 100
  • София
Добре, де, кога издъхнаха бг болници при под 300 заразени?!

Отделно, че са източени болниците, но сега и организацията куца.
Достатъчно е да установят един вирусоносител. Тогава затварят цялата болница, докато тестват всички и дезинфекцират отново.

# 15 101
Скрит текст:
Защо Берлин се готви за такъв апокалипсис, при все, че Германия е със завидно ниски цифри - към момента?
https://dnes.dir.bg/svyat/berlin-mobilizira-15-000-voenni-gotvi- … -milion-pochinali
Защо разпространявате всякакви помии? По-добре ли ви кара да се чувствате тая глупост? Поне проверявайте откъде идва информацията.
От Dir.bg, дал съм линк, мисля че е сериозен сайт. Точно затова я постнах, защото ме шокира, честно казано?
Споделете, опровергайте и ни успокойте, че не е верно.
И аз се шокирах, точно че сайта е сериозен. Надявам се лекарите ни да не са на нивото на журналистите ни.
На 1 млн. заболели залагат/предполагат 12 000 жертви. В момента са 47373 заразени, 285 починали. Ако написаното е истина, простата аритметика предполага повече от апокалипсис.
Мисля, че просто са съчетани две новини в една.
Ето тук също се споменават прогнози за един милион.
https://www.teletrader.com/coronavirus-death-toll-could-top-1m-i … /details/51675096

По въпроса, че не се знае колко са заразените и колко е смъртността. Да, напълно съгласна съм. Но се знае колко имат нужда от болница и колко умират там. Ако ми извадите една статистика, че грип е вкарал 20% от тези със симптомите в болница, може и да се съглася с вас.

# 15 102
Мен нещо почва да ме обзема паника, че няма да ме бъде. Да не говорим, че 2 седмици бухам, нямам задух, но имам бодежи отзад в дробовете. Не мога да се храня, обонянието и усещането ми е добро, но не задържам нищо в стомаха. Не съм звъняла, не вярвам, че ще ми помогнат или обърнат внимание и така си стоя, но не спира.
Вече си мисля завещание да пиша((

Обадете се на личния си лекар, да ви посъветва какво да правите.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:56 от bubanka

# 15 103
Не знам следите ли брояча, но смъртността е вече 16% при приключените случаи.
Добре де  как изчисляват %, като реално идея нямат колко точно са заразени и колко точно са болни?

# 15 104
  • София
Да не говорим, че 2 седмици бухам, нямам задух, но имам бодежи отзад в дробовете. Не мога да се храня, обонянието и усещането ми е добро, но не задържам нищо в стомаха. Не съм звъняла, не вярвам, че ще ми помогнат или обърнат внимание и така си стоя, но не спира.

Свържи се с лекар, fanfanito. Коронавирус или не, трябва някой да те преслуша, да те прати на снимка. Айде сега от дрънканици и паника да се откажем да търсим лекарска помощ, когато наистина ни е нужна... Надявам се при теб да не е нещо сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт