COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 347
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 165
  • Варна
Недоволна, в момента може да се спазва дистанция навън именно защото повечето хора се ограничават. Ако всички решим, че не може да се лишим от редовна разходка, че децата ни не могат без игри навън и че шапката ни стяга нетърпимо, навън ще е манифестация. И всичко ще отиде по дяволите...

ЛондонАй, ако всички излязат, няма да е индивидуален спортът. Как не го разбрахте това?!

# 15 166
Австрия - за нарушение на самоизолация, глоба до 2,180 €
Да внеса малко яснота. В парка стоим на два метра един от друг (даже на пет по мои изчисления) и можем да се разхождаме с хора от същия адрес. Изолацията не е строга карантина за щастие. Хората, спазващи дистанция, не ги глобяват, че са навън. Моля, нека не побъркваме обществото съвсем.

ПП Потърсих дори официално кои са глобени. Например във Виена хора, лежащи на тревата в парка без дистанция помежду им и хора, които са вървели без дистанция един до друг на тротоара, но не са регистрирани на един и същ адрес (тоест срещнали са се за разходка).

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 16:49 от Анонимен

# 15 167
Аз не знам защо не забраниха това безцелно разхождане навън. Дали наистина го правят нарочно и после ще кажат - предупредихме ви, вие сте си виновни?

Защо трябва да се забранава "безцелното разхождане"?  Никой никому не вреди, ако се разхожда на физическа дистанция.

Саммо със забрани не става, по-добре да започнат да тестват за активна зараза работещите, които имат досег с хора - продавачки, лекари, шофьори, полицаи и при необходимост да ги изолират в строга карантина.

Не вреди докато не се изкашля в метрото или на троторара и после мине някой също такъв свободен ловец да вируси.

# 15 168
Хора, всички магазини по главната в П-в работят, очаква се и хората да влизат и да си пазаруват. Днес кметът е излязал със становище, че не нарушават никаква забрана.
Разберете, че ние не можем да си позволим да пуснем кепенците на държавата, защото после ще ядем от кошовете за боклук.
Който иска, свободен е и до Коледа да си остане вкъщи.

# 15 169
Борис Джонсън е позитивен с КОВИД

Вероятно затова изведнъж смени стратегията, да не остават на естествен подбор.

# 15 170
  • Варна
Недоволна, аз също не нося ръкавици навън, защо са ми ръкавици, като с тях пак мога да си бръкна в носа, да си пипна очите и прочие. С или без ръкавици, трябва да се спазва личната хигиена с ръцете, а маска само в затворено пространство. Не разбирам защо е нужно носене на маска на улицата. Не разбирам и защо някои хора не осъзнават практикуването на индивидуален спорт навън. Щом не може да се вясваш в парка, то тогава изобщо трябва да се изключи пътуването с градски транспорт. Да но, не. А вече доста педиатри се изказват и обясняват, че криворазбрано е това с неизвеждането на децата навън.

# 15 171

Те до Коледа така ще се насвинят, че няма да минават през вратата.

# 15 172
Не вреди докато не се изкашля в метрото или на троторара и после мине някой също такъв свободен ловец да вируси.

Не знам колко хора са избрали за разходка метрото, но по улиците може просто да се спазват елементарни изисквания - маска, ръкавици и пр. Според мен хигиенизацията при прибиране /подметки и пр./ е доста по-щадяща за психиката, а и за организма като цяло от това да се затвориш и изобщо да не излизаш.

# 15 173
Тука някви безумни идеи за знаци по вратите на болните и други фашистки простотии виждам. Не полудявайте. Леля ми са втора седмица в карантината за завърнали се от чужбина. Звънят им по 5 пъти на ден да ги проверяват, карат ги да се показват на балкона, че са си в къщи. Изобщо не е толкова лесно да избяга някой от карантина, недейте да прекалявате вече.

Като станат много болните, няма да е възможно да ги следят по този начин. Тогава ще си от първите, дето ще писнат, че искат означаване на болните и оздравелите.
Щото още е лежерно, ама не за дълго...

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 16:59 от Diorela

# 15 174
  • Sofia

Те до Коледа така ще се насвинят, че няма да минават през вратата.
Това искрено ме разсмя 👋🤣😂🤣

# 15 175
  • Bulgaria
Хора, всички магазини по главната в П-в работят, очаква се и хората да влизат и да си пазаруват. Днес кметът е излязал със становище, че не нарушават никаква забрана.
Разберете, че ние не можем да си позволим да пуснем кепенците на държавата, защото после ще ядем от кошовете за боклук.

Точно заради това ще се наложи на някой и до Коледа да си остане вкъщи. После някои ще леят горчиви сълзи, но ще е късно. Защо трябва да стане нещо необратимо, че да разберем къде сме сгрешили? За съжаление тези грешки няма да може да се поправят никога.

# 15 176
Недоволна, в момента може да се спазва дистанция навън именно защото повечето хора се ограничават. Ако всички решим, че не може да се лишим от редовна разходка, че децата ни не могат без игри навън и че шапката ни стяга нетърпимо, навън ще е манифестация. И всичко ще отиде по дяволите...

ЛондонАй, ако всички излязат, няма да е индивидуален спортът. Как не го разбрахте това?!
Днес на обяд на Витошка в пешеходната зона хората бяха поне половината от тези, които виждах сутрин в час пик, когато отивах на работа. Вечер вече беше лудница. Замине по-големият прлем е, че никой не ползва предпазни средства. Ако всеки ползва каквато и да е маска и каквито и да е ръкавици, просто ще намали многократно наличието на вируса в околната среда.

# 15 177
  • София
Защо умират в Италия, гледна точка.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 17:17 от zverino

# 15 178
  • София
Едва ли ще продължи след Великден.  Не, че вирусът ще изчезне, но народът ще се  разбунтува. Още повече ще е трудно на топло време да удържат хората по къщите.
Не  знам как точно ще се развият нещата, но, както се казва и по-горе,  хората боледуват и от други болести...
А дали ще се разбунтува? Като започне апокалипсиса, който ни чертаят, май никой няма и да смее да излезе....от вкъщи.

Ako започне....Ако продължава като досега, никой няма да има мотив да седи вкъщи.

# 15 179
Diorela, няма какво да пищя. В момента се следят всички мобилни телефони. Ако някой е идиот да иска да бяга от карантина и да го съдят не можеш с нищо да го спреш. Щом му се плащат 5000 лв и му се лежи в затвор с какво ще помогне знака на вратата му?

Общи условия

Активация на акаунт