COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 412
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 180
Който е изпаднал в тотален страх може спокойно да се запаси за 3-4 седмици с консерви и да не излиза никъде. Как иначе ще наставлява хората? И колко хора ще се съобразят. Всеки разбира мерките различно.

Не е вярно, че тези, които спазват мерките за карантина вкъщи са изпаднали в тотален страх. Може тези, които стоят вкъщи да са видяли какво се е случило с Китай и с Италия и сега испания и Америка, и да не искат тях лично да ги сполети това.

Колкото повече хора се съобразят с мерките за ИП, които ги повтарят от телевизора като папагали по два пъти на ден, толкова по-вероятно е да ни се поразмине и да не станем следващата Италия, следващите Щати, следващите неразумни юроди на света.

# 15 181
Недоволна, аз също не нося ръкавици навън, защо са ми ръкавици, като с тях пак мога да си бръкна в носа, да си пипна очите и прочие. С или без ръкавици, трябва да се спазва личната хигиена с ръцете, а маска само в затворено пространство. Не разбирам защо е нужно носене на маска на улицата.

Включително за да не си пипнеш носа.

# 15 182
  • Пловдив
https://www.24plovdiv.bg/novini/article/8367806?fbclid=IwAR2ZIvc … _OuzH03SWt7GI_nZw
На Колодрума и паравани сложили, сега остава и лекари да намерят, при необходимост военните като санитари.
Мдааа, да вземат де се уточнят военните ще помагат на МВР, ще отидат по границата, санитарни ли ще са. Но Матеев е такова ку ку, че току виж Парашутистите гс засили в колодрума.
Ами да си щъка народът, тъкмо да дадат повод да ни затворят по къщите и да глобяват. Във Франция има вече 225 хиляди глоби. Еми не щъкат вече по улиците.

# 15 183
Скрит текст:
Едва ли ще продължи след Великден.  Не, че вирусът ще изчезне, но народът ще се  разбунтува. Още повече ще е трудно на топло време да удържат хората по къщите.
Не  знам как точно ще се развият нещата, но, както се казва и по-горе,  хората боледуват и от други болести...
А дали ще се разбунтува? Като започне апокалипсиса, който ни чертаят, май никой няма и да смее да излезе....от вкъщи.

Ako започне....Ако продължава като досега, никой няма да има мотив да седи вкъщи.

Мотивът е да останеш жив и здрав. Какво повече от това им е нужно на хората. Да се разтъпчат вкъщи като са толкова да се разтъпчели.

След 2 седмици като започнем да достигаме хилядите и пикът, тогава вече ще е късно да се стои вкъщи.

Сега, сега му е времето да се предпазиш колкото може повече със стоене вкъщи.. Чистият въздух е полезен за дробовете само, когато не бъка с ковид.

# 15 184
  • Пловдив
Щъкащите само по-лошо ще донесат...ни да, нека ги глобяват!

# 15 185
Изникна ми един въпрос. През КПП-тата като си опакован с маска и очила как се минава и те разпознават?

# 15 186
  • Варна
Натам отиват нещата - към заключване. Тогава искам да видя свободомислещите как ще плащат глоби и как ще обясняват, че "няма нищо лошо"...

# 15 187
Скрит текст:
Бледолилава, по-скоро ти слушаш изключително избирателно, ако не си чула това, което казаха Дончев и Мутафчийски. Това, че ще тестват за имунитет накрая е стандартна практика след всяка епидемия, за да проверят какъв е бил мащаба. Това съвсем не значи, че 70% ще прекарат. Ако ти смяташ, че до юни има шанс 70% от нас да се разболеят и то при мерките, които се взимат, то ти изобщо не знаеш какво говориш.

Ако е така както говорят, че живее по 20 дена на разни повърхности и го има в финните прахови частици, като нищо ще зарази 70% от населението. Ти можеш ли да живееш 3 месеца вкъщи като в операционна?! Все отнякъде ще дойде, щом и във канализацията го има, смятайте!

Днес четох интервюто с българската медицинска сестра, която работи в Италия. Тя казваше, че ако излезеш дори и за най-малкото нещо навън и веднага се заразяваш Flushed Много брутално ми прозвуча.

Не беше ли бг лекарка от Бергамо?
Много обезсърчаващо ми прозвуча, като го каза. Там не дезинфекцират ли улиците, както в Китай?

# 15 188
На мен ми е любопитно ако тук се повтори ситуацията в Италия дали ще се светнат вече някои хора?Сякаш това е някаква измислица,все едно 600-800 починали на ден не е реално.Не го разбирам.И пак питам-какво ще си случи с хората в БГ ако това стане тук? Ами много просто-пак ще са недоволни,пак ще се бунтуват.Тогава сигурно ще недоволстват,че мерките не са били достатъчно строги.Българинът все е недоволен,все си мисли,че нещо го премятат,че на него не може да се случи нещо,което се случва на хиляди хора по света.

# 15 189
  • Варна
Безсмъртните няма да направят 70% стаден имунитет, просто ще удължат ИП повече, отколкото трябва и ще разтеглят нещата във времето. Т.е. правят така, че това, от което им е писнало и ги дразни да продължи възможно най-дълго.

Пак казвам, кога ще се вдигнат мерките не зависи от личното мнение на ББ или това на Мутафчийски, а от това как се движи епидемията. А как се движи тя зависи пряко от броя на щъкащите, неспазващите мерките и т.н. С всички новоразболели се тя се удължава.
Не, зависи от Брюксел и Световната здравна организация. Нашите изпълняват чужди директиви. Когото световните лидери решат ще спре.
Аз ще повторя въпроса си. Има ли друга държава, която събира дарения за да оборудва болниците си?
Без качествени екипи и техника те не би трябвало да функционират.

# 15 190
  • Варна
Какво ще се случи, ако карантината бъде нарушена ?
Скрит текст:
Русия - за нарушение на самоизолацията, глоба до 1000 долара или лишаване от свобода за 1 година
Румъния - глоба до 4500 евро
Полша - глоба до 1200 евро
Обединено кралство - за отказ да се подложи на тестване или карантина глоба до 1200 долара
Словакия - за нарушение на самоизолация глоба до 1665 евро
Австрия - за нарушение на самоизолация, глоба до 2,180 €
Чехия - за нарушение на самоизолация на глоба до 100 000 €
Канада - за риск от разпространение на болестта глоба до 1 000 000 долара или лишаване от свобода за 3 години
Италия - за нарушение на самоизолация глоба до 206 евро или лишаване от свобода до 3 месеца
Южна Корея - за нарушение на самоизолация глоба до 8 000 долара
Сингапур - за нарушаване на самоизолацията глоба до 10 000 долара или лишаване от свобода за 6 месеца
Израел - за нарушаване на самоизолация глоба от 700 до 1300 долара или лишаване от свобода от 3 до 7 години
Бахрейн - арест от 3 месеца и глоба до 26 500 долара
ОАЕ - от 3 години затвор до живот (включително наказанието за разпространение на фалшиви новини) ) И глоба в размер до 300 000 $
Кувейт - до 3 месеца лишаване от свобода и глоба в размер до $ 700 (на глобата се увеличава в случай на повтарящи се нарушения)
Саудитска Арабия - с глоба в размер до 133 000 $
Молдова - до 7 години затвор и глоба до 3000 долара;
Малта - глоба от 3 000-14 000 евро;
Испания - глоба от 1,500-600 000 евро;
Норвегия - до 15 месеца затвор и глоба до 2 000 долара
Хърватия - глоба от 1,100-15 000 евро
Аржентина - от 3 до 15 години затвор и глоба до 1500 долара.

Мисля, че повечето хора в тази тема бъркат карантината със самоизолацията.
Под карантина са поставени болни, позитивни и контактни с такива.

Всички останали не сме под карантина! Забранено ни е да ходим в паркове и градинки, както и да напускаме областните градове без основателна причина. И да пазаруваме между 8.30 и 10.30 ч., ако сме под 60-годишни. Нищо друго.

Призовават да ни да си стоим по домовете, но призивът не е забрана и всеки го тълкува по различен начин. Смятам дори, че много хора се съобразяват и са само единици тези, които се шляят безцелно.

Но докога ще продължава това, не е много сигурно дали скоро хората няма да започнат да излизат повече. Ние сме стриктни вкъщи, заради което и трите ни деца, които иначе спортуват активно, не са си показвали носа от вкъщи от 15 дена насам. Вече издивяват, особено най-малкото. Изкарваме я на терасата. С мъжа ми сме излизали единствено до магазина или до работа, когато се налага - през повечето време работим от вкъщи.
За мен не е нормално това - движение, чист въздух и слънце са особено необходими за имунитета. А, седейки вкъщи, накрая всички ще затлъстеят и ще се изпоразболеят от друго...

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 19:29 от chockolina

# 15 191
293 вече в България

София 13
Варна 1
Пловдив 1
Сливен 1( съпруг на предишния случай )
Пазарджик 1

В тежко състояние са 8   

Общо 93 лежат по болници в България с Коронавирус .

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 17:07 от alethea

# 15 192
  • Пловдив
293-ма вече..нека се разхождаме, а...?

# 15 193
На мен ми е любопитно ако тук се повтори ситуацията в Италия дали ще се светнат вече някои хора?Сякаш това е някаква измислица,все едно 600-800 починали на ден не е реално.Не го разбирам.И пак питам-какво ще си случи с хората в БГ ако това ставе тук? Ами много просто-пак ще са недоволни,пак ще се бонтуват.Тогава сигурно ще недоволстват,че мерките не са били джстатъчно строги.Българинът все е недоволен,все си мисли,че нещо го премятат,че на него не може да се случи нещо,което се случва на хиляди хора по света.

Кой трябва да се светне и за какво? Нормално ли е по форуми да се обвиняват "свободомислещи", че искат да спазват наложените мерки и се възползват от възможнстта да излизат, спазвайки физическа дистанция, а държавата да не проверява редовно за активна зараза работещите, които са в досег с хора и може безсимптомно и неволно да разнасят зараза вместо да бъдат поставени под карантина?

# 15 194
Безсмъртните няма да направят 70% стаден имунитет, просто ще удължат ИП повече, отколкото трябва и ще разтеглят нещата във времето. Т.е. правят така, че това, от което им е писнало и ги дразни да продължи възможно най-дълго.

Пак казвам, кога ще се вдигнат мерките не зависи от личното мнение на ББ или това на Мутафчийски, а от това как се движи епидемията. А как се движи тя зависи пряко от броя на щъкащите, неспазващите мерките и т.н. С всички новоразболели се тя се удължава.
Както и перничани не успяват да разберат, че щъкащите направиха така, че работещите да чакат в началото на София часове. Както и за други градове де. Колкото повече се разхождат и тълпят, толкова по-стриктни ще стават мерките.
ММ изведе малката на обиколка около блока, двамата. Не сме излезли цялото семейство. Има начини, без да стоим заключени, но и все пак да сме разумни. За който иска това!

Общи условия

Активация на акаунт