COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 779
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 545
Може би ще трябва да се помага на Благоевградско скоро. Ако ядрата са зимните курорти, а и гастарбайтери там във всяко семейство.

# 16 546
  • Sredets/Burgas
Засега няма излязъл жив след интубация у нас. Според китайци 1/3 от интубирани е оживяват. Според генерала 80% от интубираните няма да оцелеят.

Вчера, опитвайки се да спомена именно тази висока смъртност, поне при нас, получих реплика, че говоря глупости Neutral Face
При китайците процентите може и да са по-малко, но не можем да се мерим точно пък с тях.

# 16 547
  • София
Бояна, защо старите да са извън списъка?
За неосигурените - питах дали в чужбина ги лекуват.
За Щатите разбрах, че не.
Защо ние да сме по-щедри от тях?
Въпросът е да ги лекуваме, а тя сметката на всеки ще дойде в един момент. За всичко.
Виждаш, че и осигурените като сме на зор всичко си плащаме така или иначе. От 20 години не съм се лекувала по каса нито веднъж без солидно доплащане, а в в повечето случаи само платено.
В случая и коронавирус тест ако някой иска си прави платено.
Интересно е обаче как ще лекуват частните болници. Там няма такива филми като лечение по каса или само по каса. Не вярвам сега да е по-различно.

Разбира се, че има лечение по каса в частните болници. Цоцат и от касата и от пациентите. И с ковид ще е така. Един път ще им плаща държавата, втори път ти. Там взимат дори не двойно, а в пъти повече от реалната стойност на лечението.

# 16 548
Ами не е редно едни да си плащат осигуровки цял живот, а други не и накрая се лекуват всички по равно. Поне ако ги лекуват, все пак здравноосигурените да са с предимство!
Говорите без да мислите. Не сме нито Америка, нито Китай. Все още имаме някакви ценности, които може да са остарели за съвременните разбирания и начин на живот, но да оставиш човек да умира, защото не е платил някакви 2000 лева за пет години назад е извън всякаква човечност. След време и това ще стане. Случвало се е човек да го пребиват, а другите да гледат, да падне и да няма кой да му помогне, ако това ви харесва добре, но може утре вие да сте на мястото на този, който има нужда от помощ.

# 16 549
Дева, повечето са нелегални емигранти, които дойдоха с "подарък", и този подарък трябва да го правим нещо, за да не стане по-лошо.

Лоша работа, ако дъщерята не е била от рисковите, а го е лепнала в София.
За починалата сутринта дъщеря - били от разложко село, много вероятно е да е работела в Банско - масово от околните градчета и села там работят, особено през зимата.

Още нещо - свършвала карантината в Банско. Защо не ги изследват за антитела, да видят какво се случва там. Малко хора са, не е проблем.

# 16 550
Напротив много добре мисля като говоря. Интересно ми е ако ваш близък го пренебрегнат заради някой неосигурен дали Вие така ще мислите. Аз не съм съгласна да се лекуват неосигурените наравно с осигурените категорично. Това е лично мое мнение което няма да се промени.

# 16 551
Контактувам с всичките си познати в чужбина по фейсбук. Никой не се е върнал тука. Стоят си там, работят на разреден график. В България се връщат главно неосигурените. Още ли има хора, които си мислят, че здравната осигуровка е 24 лв. Такава малка е само за тези, които са избрали да не работят.

Никой който е осигурен с работа, апартамент и т.н. няма да хукне да се връща, то е ясно.

Но има много нелегално работещи или сезонно наети, те могат тука да си плащат вноски като безработни, за тях вноската ще е минималната 20+ лв...колкото е там...

Ама ние им казахме вече да не се притесняват, 'държавата' ще им плати лечението...

# 16 552
Абе, ценности! Те не се погрижили за собственото си здраве, аз да ги мисля... Каква може да е причината да не си плащаш осигуровките? Нали, като ти не плащаш и децата ти не са осигурени. Не е нужно да се правим на по-светци от Папата, защото така се ражда безотговорността на тези, дето не си плащат, после ще се състезават за респиратор с тези, които плащат. Това честно ли е? Ако знаете, че може и да не видите лекар няма ли да намерите начин да си платите?
За сеенето на зараза съм съгласна, но там нещата не опират до осигуровки.

# 16 553
Вал Аз не говорех за теб, аз говоря за коментиращите - кой, колко и как помага на Италия, някак си се забравя, че и в Испания не е розово положението.

Скрит текст:
Ами не е редно едни да си плащат осигуровки цял живот, а други не и накрая се лекуват всички по равно. Поне ако ги лекуват, все пак здравноосигурените да са с предимство!
Говорите без да мислите. Не сме нито Америка, нито Китай. Все още имаме някакви ценности, които може да са остарели за съвременните разбирания и начин на живот, но да оставиш човек да умира, защото не е платил някакви 2000 лева за пет години назад е извън всякаква човечност. След време и това ще стане. Случвало се е човек да го пребиват, а другите да гледат, да падне и да няма кой да му помогне, ако това ви харесва добре, но може утре вие да сте на мястото на този, който има нужда от помощ.

Те повечето страни имат безплатно здравеопазване. Г-жата тук с предимство ще се нарежда, значи някой да умира, а тя защото имала температура и трябва да е под наблюдение, защото си платила осигуровките. Лъсна пак простотията и егоизмът на българина! Аз съм осигурена, ама ако има някой по належащ от мен, въобще няма да го питам дали има осигуровки.

# 16 554
  • В тъмната гора.
Нищо конкретно не пише за 7-ма жертва.......Много са ни починалите хора. Притеснително е....
По спомен според математическия модел се очакват 190 смъртни случая...

Наистина е притеснително, 11 оздравели само и 8 починали. Т.е. като изход на заболяването, колкото оздравели, толкова и починали.

# 16 555
  • София
Чудя се,  специалистите в АЕЦ, имат ли предпазни маски? Грижа ми е да не се разболеят от К19 и да няма кой да поддържа АЕЦ-а.
В този ред на мисли в Италия имат ли АЕЦ?
Нямат, закрили са ги след аварията в Чернобил.

# 16 556
Напротив много добре мисля като говоря. Интересно ми е ако ваш близък го пренебрегнат заради някой неосигурен дали Вие така ще мислите. Аз не съм съгласна да се лекуват неосигурените наравно с осигурените категорично. Това е лично мое мнение което няма да се промени.
Такъв критерий е безумен. Да, ако мен ме пренебрегнат заради млад човек или дете, нямам възражение, но явно вие не правите разлика между пари и човечност. Много хора с много пари си отидоха от този свят с подобни на вашите разсъждения и други останаха да им харчат парите.

# 16 557
Така е, като сме здрави всички сме много смели, пускаме пред нас наред, докато...видя се само един ден каква паника настана, след като разпространиха положителни резултати от лаборатория тествала хора по желание. Те се бият за червила, вие за здраве...ама вярвайте си.

# 16 558
  • София
Човещината не струва нищо. Странно, че се оказва толкова трудно достъпна на мнозина.
Тъжно.

# 16 559
Струва ми се, че този вирус се промени в сравнение с Китай, сега е по-унищожителен.
Пазете се.

Общи условия

Активация на акаунт