COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 082
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 635
  • Пловдив
На мен от самото начало не ми дава покой това с безсимптомното протичане. За мен е също толкова обезпокоително, защото дава измамна сигурност и спокойствие. Всички знаем какви са пораженията от една двустранна бронхопневмония. А когато е недиагностицирана, защото нямаш симптоми, след 5-10 години може пак да умреш от корона вирус. Тази група от хора как ще се обхване и диагностицира.

# 16 636
Това съдържание не е достъпно във вашия регион
ХОЛАНДИЯ

Холандия припомня стотици хиляди дефектни китайски маски за лице

Холандските власти получиха 1,3 милиона маски за лице от Китай на 21 март и разпространиха част от тях по болници и други здравни заведения, които се борят срещу разпространението на смъртоносната пандемия COVID-19.

Но здравното министерство беше уведомено при проверка, че „качеството на пратката не отговаря на критериите за качество“.
https://www.euronews.com/2020/03/29/netherlands-recalls-hundreds … chobox=1585470141

# 16 637
# 16 638
На мен от самото начало не ми дава покой това с безсимптомното протичане. За мен е също толкова обезпокоително, защото дава измамна сигурност и спокойствие. Всички знаем какви са пораженията от една двустранна бронхопневмония. А когато е недиагностицирана, защото нямаш симптоми, след 5-10 години може пак да умреш от корона вирус. Тази група от хора как ще се обхване и диагностицира.
Безсиптомен не означава, че кара безсимптона пневмония. Дори хора със симптоми не е задължително да развият пневмония. Не всеки носител/ болен от коронавируса развива пневмония, без значение със или без симптоми.

# 16 639
За добро или за лошо, здравната система в Бг е на солидарен принцип и спешната помощ е безплатна. Така че плащал или не осигуровки, лекуват първо спешните случаи, а тези нуждаещи се от респиратор са спешни случаи и тях ще лекуват първо. Ако се стигне до недостиг на апаратура за всички спешни, ще избират лекарите кого да спасят и кого не, обикновено тези с по.голям шанс за оцеляване. Не разбрах какво се хванахте за гушите с тия осигуровки и госпожата дето се тупаше в гърдите че плащала и тя трябвало да бъде с предимство пред Цецка циганката щото тя оная не била плащала.

# 16 640

Ето това ме притеснява мен.

Какво трябва да се направи тогава?

Според мен нищо не може да се направи, защото нещата са комплексни и строго индивидуални. Начинът по който един организъм реагира на вируса зависи от много фактори: имунна система, възраст, придружаващи заболявания, начин на живот, хранене, вредни навици. Няма формула, която да изпълниш и резултатът да е магическо подготвяне на организма за среща с ков-19.

# 16 641
В крайна сметка могат ли да работят фризьорски салони? Около мен 4 са затворени, но до офиса работят?

# 16 642
Не са догадки, защото категорично не е вярно. В Индия, Тайланд и други места е над 30, и продължават да се заразяват за съжаление.

# 16 643
Сега ще ги приберат и утре, като всичко се оправи, дай Боже, пак ще  плъзнат из Европата. Толкова за капитала.
Интересно ако тука имахме тълпи Испанци, който искаха да се приберат в Испания какво щяхте да кажете..

Няма как да накараме чужда държава да се грижи за нашите граждани по време на криза. Като искат да се приберат, карат ги да се приберат или считат, че ще е по-безопасно за тях в България, какъв е проблема да си ги вземем и да са под карантина?
Ако ситуацията беше огледална, пак същото щях да кажа- че като всичко е спокойно, сме по чуждите държави, стане ли напечено, изведнъж се сещаме за Родината и се прибираме. И защо чужда държава да не се погрижи за наши сънародници? Ако някой чужденец, живеещ и работещ в момента в България се разболее, ще го върнат ли на основание гражданство?

# 16 644
Тук обсъждаме хиляди ненужни неща, като правото да се лекуваме от ковид 19 безплатно, а не коментираме и не търсим начините да си помогнем по някакъв начин.
Например, мен ме интересува каква профилактика може да ни помогне да преминем по-безпроблемно вируса.
Направо съм в ступор, като прочетох за цитокиновата буря, която ковид причинява.
Това какво значи, че имуностимулатори трябва да пият само имунокомпрометираните ли или всички, които ще бъдат засегнати?
Витамин С, витамин Д, селен, цинк, антиоксиданти...каквито бяха препоръчани и от китайците, помагат ли или вредят?
 Приложени превантивно, дали не възпрепятстват развие на болестта?

Пишете какво мислите, какво сте прочели...Как можем да си помогнем?

Притеснена съм. Уж в понеделник ще е на работа мой колега, който цяла седмица се мъчи с температура и кашлица. Ту му стада, а после пак го подхваща наново. Действа на приливи и отливи. И личния му лекар по телефона му казал, че е болен от грип тип Б. А в Кърджали вече се нацъфкахме с 4 болни в интензивното.

Какви са тези невменяеми лекари и здравни работници?

Мисля, че споменатите от вас витамини и минерали + антиоксиданти спомагат на имунната система и трябва да се приемат.
Ето какво препоръча проф. Костов (същият, който настоява за по-масови тестове) в едно свое интервю:
4 гр. витамин С на ден и 2 х 1 resveratrol.

# 16 645
  • Пловдив
Безсиптомен не означава, че кара безсимптона пневмония. Дори хора със симптоми не е задължително да развият пневмония. Не всеки носител/ болен от коронавируса развива пневмония, без значение със или без симптоми.

Дано да е така. Защото досега се изнася само информация в обратната посока. Уж нямал оплаквания, в един момент получил задух и рентгенът отчита двустранна пневмония. Но ако организмът някак се пребори сам и не получиш задух. Нали на това се набляга. Всяка имунна система реагира и се справя различно.

# 16 646
Тези витамини и добавки не са имуностимулатори. Може да се приемат. Стимулатори обаче умерено или не.

# 16 647
  • В офиса
Не са догадки, защото категорично не е вярно. В Индия, Тайланд и други места е над 30, и продължават да се заразяват за съжаление.
Само човек като прочете изречение от сорта на " веднага щом температурата надвиши 8,72 градуса, активността на вируса веднага спада", му светва червената лампичка, че е пълен булшит. 8 цяло и 72, айде бе, баси изследванията дето работят с такава точност и са верни.
После "При 30 градуса инфекциозният му процент става нулев" - тук даже няма какво да се коментира. Има географска карта на страните, знаят се средните температури.

# 16 648
Чудесни препоръки,но трябва да се внимава с високите дози Вит Ц-особено за хора с бъбречни проблеми,а мисля имаше и за кръвосъсирването нещо,но сега не ми се търси.Така,че умната с Ц да не се стига до други проблеми.

# 16 649
  • на пъпа на Златията
Притеснена съм,гледам новините в момента,от 388 заболели само 11 оздравели...Много малко Sad
Разсъждавам от мед.гледна точка,от 20 год работя  в здравеопазването,колегите ще ме раберат.

Ми то лечението на пневмония  даже не е само 1 месец .
Това е един басей който  в него вливаш на ден 20/ заразени /   по днешни сметки  а източваш  за ден 0 .
Или в месечен период наливаш 600 изливаш 10 - винаги ще се препълва.

Общи условия

Активация на акаунт