COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 296
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 010
"Пристигащите на ден в България са десетки хиляди" Flushed - ген. Мутафчийски днес

# 17 011
Значи да очакваме скоро декларации и полиция по улиците. Явно само с молби няма да стане. А генералът каза, че Пловдив го очаква случка.

37 годишен мъж, интубиран в Света Ана без придружаващи заболявания. А и това за придружаващите заболявания не  знам кого трябва да успокоява, много хора влачат по нещо, а след определена възраст почти всички имат по нещо.
Това, че официално "няма придружаващи заболявания" означава само, че няма документирани такива.

# 17 012
Скоро ще излизаме и в града си с декларации https://www.flagman.bg/article/210945

Вместо да си играят на декларации, да започнат с тестване колкото може повече. Това искат все повече специалисти. Да се види истинската картина и да се види до къде сме реално. А не, да гадаят, кога ще е пика и платото, без да имат достатъчно изследвани резултати.

# 17 013
"Пристигащите на ден в България са десетки хиляди" Flushed - ген. Мутафчийски днес

Вече май са около 10000
Преди бяха 5-6 пъти повече...

# 17 014
Сред първите му е малък шансът да се зарази, но в настоящия момент шансът навсякъде е еднакъв за всички.
Не, рискът за тези, които се срещат с повече хора е винаги по-висок, отколкото при тези, които контактуват с по-малко хора.

# 17 015
Скрит текст:
Жената на Домусчиев е с коронавирус, генерала го каза, просто тестът и е отрицателен, защото и този тест не е 100%, но има по-тежка пневмония от него.
Иначе е възможно да има хора, които да не се заразяват по някаква причина, но засега не съм чела да говорят за това. По-скоро за атипично боледуване.
Сигурно ли е за жена му,  че е с корона? И аз разбрах, че е с пневмония, за децата също, но им били отр. Резултатите. Вече съвсем се омотах...
[/quote
]

А техните пневмонии откъде мислиш са се пръкнали? Явно е, че тестовете не дават 100% верни резултати. А мисля, че си спомням и нещо друго от началото на епидемията в Китай, а именно, че пробите ти може да са отрицателни в инкубационния период. Тоест, всички тези контактни лица с отрицателни проби може да цъфнат до две седмици.
Едва ли са ги оставили с един тест - семйството на Домусчиев. Възможно ли е всички тестове да са отрицателни!

# 17 016
  • В офиса
Е да, според Обама кеър 50% от хората бяха с pre-existing conditions. То това “здрав” и “със съпътстващи заболявания” е много разтегливо от гледната точка.

# 17 017
В Индия става страшно.

Видеото в линка потресаваща гледка по време на карантина.

https://www.tagesschau.de/ausland/indien-corona-103.html

# 17 018
Може и някога да прочета всичко в темата, но е мисия невъзможна, ако по цял ден не се виси в темата. Аз бях май първата, която разбуни темата преди обяд с въпроса трябва ли от ЗК да се плаща лечението на хората от махалите и гетата. Само да кажа, че дълги години съм имала всекидневен контакт с хора от малцинството, пили сме си заедно кафето и никога няма да кажа лошо за тях - има много от тях, които са много свестни хора, честни, маниаци на тема чистота и съгласни да работят всичко и много трудолюбиви.
Но ви съветвам да изглеждате запис на предаването по Нова от преди час.
Ромите от с. Марчево, гоцеделчевско. И без да циркулира какъвто и да е вирус, пак не бих припарила там, а нито съм хипохондричка, нито чистя често.
Невероятен кошмар - тумби, събрани на куп, и твърдят, че нямало вирус, всичко било наред. Стотици хора, събрани на няколко квадратни метра! Просто нямам думи да опиша какво видях!
И ако след седмица пламнат няколко такива села, няма да остане нито един не пребит лекар наоколо! А някои във форума ще им с чувстват.
Не, не съм расист! Имам близки помаци, турци, арменци, евреи, цигани, гърци, половин нигериец. За разлика от повечето изтерясали в темата нямам нищо против китайците, живеещи у нас (не са докарали и единичен вирус).
Също така съм на мнение, че всички етнически българи, неспазващи карантината след прибиране у нас, трябва да са да пет години на топло

НО - по дяволите, от тези абсолютно неконтролируеми, абсолютно неграмотни и само с права, ще пламнем и ще надминем Италия!
Много се надявам да не ме забършат - наистина нямам нищо против спрямо хората от всеки етнос и религия, стига да се държат като цивилизовани хора и да спазват законите и разпоредбите!
А, и още нещо много любопитно и много положително!
Не всички от махалите и гетата са само убийци. Сутринта гледах репортаж от Видинската махала Нов път май беше. Ако поне половината малцинство в Бг беше като тях, нямаше да имаме никакви проблеми.
Няколко продължаващи да работят зад граница финансирал закупуване на платове, няколко жени шият маски, младежи с маски обикалят махалата, раздават без пари и обясняват как да ги дезинфекцират. В цялата махала няма човек навън без маска. Няма и събиране на тумби. Поклон на тези наши сънародници! Значи може и при част от малцинствата. Но останалата част ще ни затрие.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 18:41 от Недоволна

# 17 019
Сред първите му е малък шансът да се зарази, но в настоящия момент шансът навсякъде е еднакъв за всички.

Защо така мислиш, няма логика. В големите градове, където е пренаселено е по-вероятно да се заразиш, според мен. Едно време са бягали от войната и от чумата в горските села и къщички, сега също там би било по-спокойно и безопасно.
Аз пък имам против онзи етнос, именно защото не се съобразяват с нищо и не подлежат на ограничаване.

# 17 020
Значи да очакваме скоро декларации и полиция по улиците. Явно само с молби няма да стане. А генералът каза, че Пловдив го очаква случка.

37 годишен мъж, интубиран в Света Ана без придружаващи заболявания. А и това за придружаващите заболявания не  знам кого трябва да успокоява, много хора влачат по нещо, а след определена възраст почти всички имат по нещо.
Това, че официално "няма придружаващи заболявания" означава само, че няма документирани такива.

Някой по назад писа, че е с изваден далак Grinning и това ако не е придружаващо заболяване.

# 17 021
  • Пловдив
Не , че оспорвам вероятността да умират и млади, ама голямо въртене- вчера една песен, днес друга
Ситуацията се мени. Ако вече има различни данни, пак ли трябва да си държи на своето, дори да знае, че вече не е вярно?
Данните са едни същи, но тук всеки си ги тълкува, както му е изгодно.
Казват, че възрастните са най-уязвими, извод едва ли не, че младите не боледуват. Никой от щаба не е казвал, че млади хора не се разболяват и не правят усложнения. Но понеже ние чуваме само това, което ни отърва, е време с конкретни примери да се показва, че и млади хора се разболяват и правят усложнения, може да се стигне до интубиране.

# 17 022
  • София

Добре де, тези хОра нали най-чинно си плащат данъците там т.е. би трябвало да разчитат на здравните с-ми на държавите, където плащат данъци? Защо са хукнали към БГ?

# 17 023
  • Варна

Казват, че възрастните са най-уязвими, извод едва ли не, че младите не боледуват. Никой от щаба не е казвал, че млади хора не се разболяват и не правят усложнения. Но понеже ние чуваме само това, което ни отърва, е време с конкретни примери да се показва, че и млади хора се разболяват и правят усложнения, може да се стигне до интубиране.
Става въпрос, че преди се тръбеше, че младите и децата едва ли не не са застрашени.
И да, ситуацията се мени. картинката в Китай беше друга. /отделен въпрос е колко са скрили/

# 17 024
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Жената на Домусчиев е с коронавирус, генерала го каза, просто тестът и е отрицателен, защото и този тест не е 100%, но има по-тежка пневмония от него.
Иначе е възможно да има хора, които да не се заразяват по някаква причина, но засега не съм чела да говорят за това. По-скоро за атипично боледуване.
Сигурно ли е за жена му,  че е с корона? И аз разбрах, че е с пневмония, за децата също, но им били отр. Резултатите. Вече съвсем се омотах...

А техните пневмонии откъде мислиш са се пръкнали? Явно е, че тестовете не дават 100% верни резултати. А мисля, че си спомням и нещо друго от началото на епидемията в Китай, а именно, че пробите ти може да са отрицателни в инкубационния период. Тоест, всички тези контактни лица с отрицателни проби може да цъфнат до две седмици.
Едва ли са ги оставили с един тест - семйството на Домусчиев. Възможно ли е всички тестове да са отрицателни!

Това можем само да гадаем. Не знаем колко и какви (секрет/кръв, вирус/антитела, държава производител и т.н.) тестове са им правени, не знаем кога и какви резултати са обявени, предвид че това са публични личности. Но вероятността някой да има коронна пневмония, а в същото време членовете на семейството му да карат пневмония с друг причинител, граничи с абсурда.

Общи условия

Активация на акаунт