COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 971
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 235
  • Буркина Фасо
Събираемостта на тоя глоби и то като се има предвид кризатa, която предстои, ще е 0.
ооо, хич. Едно изпълнително дело - ако имаш заплата, айде, шат, ако имаш имущество - айде шат, ако имаш спестявания - айде. Така че - не си мислете, че тая глоба не е обмислена добре, още повече като се знае манталитета.
Е< при циганите - май лицевите опори ще са по-добрия вариант, ама....

За циганите нямам нищо против и още по-екзотичната индийска мярка - бой с пръчки.
Обществено полезен труд или доброволци към болници,общини и социални патронажи.Винаги има вариант
варианти има. но ако не искат да бачкат кво правим ?

# 17 236
Althea, странно, че си го разбрала така, никакви оправдания, а единствено желание преди да ги разпоредят тия декларации, да помислят Предварително как технически да бъде решено написването им. Нямам време да пиша ен на брой декларации. Ако е една, добре.
А хората под наем? Сега изведнъж да не ги пратят в общините за бележки.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 23:04 от "Ти нормална ли си?!?"

# 17 237
Хората под наем имат договори за наем. Simple Smile)

# 17 238
  • София

Юхууу, Австрия се спуска стремглаво по пързалката. И ние ще я последваме скоро. Заедно можем.

# 17 239
Ще излизаме на улицата с папка документи, ясно е.

# 17 240
  • ГО
Не го разбирам това “Не мога да си седя вкъщи.”
Какво значи “Не мога”?
А болен в болницата ще можеш да лежиш със седмици, нали? Тогава ще се молиш да стоиш там и да те лекуват.
Вкъщи, на топло, на уютно, на чисто не можеш???
Не говоря конкретно за някой, говоря по принцип.
С 3 деца не бях излизала 10 дни. И до магазин даже. Като дойде моментът да изляза да напазарувам и ми призля.
На опашката на Лидъл се карат кой, кого преварил. Хората изтрещяха.

# 17 241
Роналд, вярвам ти. Но приеми, че има кучета, за които три минути сутрин и три - вечер е истинско мъчение. Все пак, взимайки ги, имаме отговорност към тях.
Тук обаче всички си мислите, че хората са тарикати, не спазват правилата и т.н. А колко от вас се замислят, че правилата не са достатъчно ясни и е възможно някой, дето не изчита бгмама от кора до кора, да не е разбрал какво се иска точно от него?
Разяснителна кампания си трябва. Кампания, в която ясно и разбрано да се казва:
1. Може да отидете на работа
2. Може да отидете да си напазарувате.
3. Може да се разходите по улицата, но стойте на разстояние.
4. Не може да се разхождате в парка.

Ще бъде доста по-полезно от постоянната мантра - вие сте лоши, не слушате и ще умрете.

Правилата са ясни и се дъфчат от сутрин до вечер, не само в БГ. МАМА. Друг е въпроса, че някой не се опитва да ги разбере. Стига с тези глупости, деца и кучета. Аз куче нямам и не бих, защото имам дете с астма, но имам и 8 годишно не излизало 20 дни. Кое  не се разбра? Кучета не хващат Корона, но хората, Да! И моето малко дете издивя от 20 дни вкъши и днес мъжът ми и направи с колата една тур обиколка на София и  тя е щастлива, без да застрашават живота на никой! Толкова ли е сложно? Ще го разберем всички, но по сложният начин!
А вие и вашето дете болни ли сте да застрашавате нечий живот??

# 17 242
Парковете и градинките обаче са забранени за посещение официално. Така че има и глоби. А тарикатеещите, които не се съобразяват със социалнана дистанция съвсем скоро ще докарат декларации за всички.

Да, може би така ще стане. Днес гледах в парка пред блока, цял ден обикаляха 2- ма полицаи. Това не попречи на 4 ромчета да си игрят на люлките на площадката, на поне 20 водачи на кучета ( от които поне 5 деца със семейството си да се разхождат на воля в парка), после една млада дама с дете, седнала на пейка , която я чухме всички, дори и годините й разбахме, се обясняваше крещейки по полицаите  как в България няма нищо, било в Италия, нямала работа, нямала пари за глоба и няма да стане.  Стояха далеч от нея и нищо не направиха След още един час нямаше полицаи, но пък хората по пейките си продължиха.

# 17 243
  • София

Така поне ще се замислим колко наложително е излизането ни.

# 17 244

Може и да е като в Гърция и Кипър, със СМС, ако трябва нещо съпътстващо, може и да се снима на телефона предполагам Simple Smile

# 17 245
Това с хартиения носител е глупаво. Живеем в 21 век, защо не ги направят електронни? Пък тези без тъч телефони да си ги вадят на хартия. Хем е по безопасно така.

# 17 246
  • Bulgaria
В Беларус са направили 24 000 теста и имат 90 и няколко положителни. А ние с 6 000...

# 17 247
  • София
Скрит текст:
Събираемостта на тоя глоби и то като се има предвид кризатa, която предстои, ще е 0.
ооо, хич. Едно изпълнително дело - ако имаш заплата, айде, шат, ако имаш имущество - айде шат, ако имаш спестявания - айде. Така че - не си мислете, че тая глоба не е обмислена добре, още повече като се знае манталитета.
Е< при циганите - май лицевите опори ще са по-добрия вариант, ама....

За циганите нямам нищо против и още по-екзотичната индийска мярка - бой с пръчки.
Обществено полезен труд или доброволци към болници,общини и социални патронажи.Винаги има вариант
варианти има. но ако не искат да бачкат кво правим ?
Връщаме се на варианта с бой с пръчки
Е, заради такива завърнали се от Италия мигрантини ще сме в локдаун дълго време. Щото те видели, разбираш ли, дебили недни.

МК, затова и беларус са единствената държава, чието футболно първенство продължава!

# 17 248
  • В тъмната гора.

През 2016 г., бременна в 8 месец се разболях от пневмония. Джипито не можа да я "улови" с обикновена слушалка, допусна пневмония заради тежкото ми общо състояние. Обясни ми, че вирусна пневмония не се чува с трдиционна слушалка. Беше усложнение вследствие грип. Лекуваха ме две седмици в болница с два венозни антибиотика и още две седмици вкъщи с още един антибиотик.Пневмония се лекува с антибиотик. Между другото, някога бях чела, че големия брой починали от испански грип през 1918 г. е поради факта, че още не е имало антибиотици.... И още нещо, в края на януари 2016 г. пулмологиите нямаха свободни места за болни с пневмонии.
Бактериалната пневмония се лекува с антибиотик. Вирусната, не.

Да, но вирусната преминава в един момент в бактериална.
Някъде пишеше, че ковид отваря път на бактериите и развиваш и бактериална пневмония.
Мръсна гадина е този вирус.

# 17 249

Ако блока няма акт 16, не можеш да си смениш личната карта. В такъв случай май наистина ще е с папка с документи. В София доста жилища са с тоя проблем.

Общи условия

Активация на акаунт