COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 472
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 265
  • Варна
Като си на зор да излезеш ще намериш пет минути и на ръка да я драснеш.

# 17 266
  • София
Роналд, вярвам ти. Но приеми, че има кучета, за които три минути сутрин и три - вечер е истинско мъчение. Все пак, взимайки ги, имаме отговорност към тях.
Тук обаче всички си мислите, че хората са тарикати, не спазват правилата и т.н. А колко от вас се замислят, че правилата не са достатъчно ясни и е възможно някой, дето не изчита бгмама от кора до кора, да не е разбрал какво се иска точно от него?
Разяснителна кампания си трябва. Кампания, в която ясно и разбрано да се казва:
1. Може да отидете на работа
2. Може да отидете да си напазарувате.
3. Може да се разходите по улицата, но стойте на разстояние.
4. Не може да се разхождате в парка.

Ще бъде доста по-полезно от постоянната мантра - вие сте лоши, не слушате и ще умрете.

Правилата са ясни и се дъфчат от сутрин до вечер, не само в БГ. МАМА. Друг е въпроса, че някой не се опитва да ги разбере. Стига с тези глупости, деца и кучета. Аз куче нямам и не бих, защото имам дете с астма, но имам и 8 годишно не излизало 20 дни. Кое  не се разбра? Кучета не хващат Корона, но хората, Да! И моето малко дете издивя от 20 дни вкъши и днес мъжът ми и направи с колата една тур обиколка на София и  тя е щастлива, без да застрашават живота на никой! Толкова ли е сложно? Ще го разберем всички, но по сложният начин!
А вие и вашето дете болни ли сте да застрашавате нечий живот??
Чий живот застрашихме,  возейки детето в личната кола без слизане. Или четете, без разбиране?

# 17 267
  • на пистата
Дубай

# 17 268
Днес едно дете на 7-8 години, с баща си, игра пред блока поне 3 часа.
Отделно минаха доста майки с колички и други малки деца.
Не е парк, но пак са в нарушение.

# 17 269
  • София
Над 70 глобени с по 5000 лева в София за разходка в парка
http://epicenter.bg/article/Nad-70-globeni-s-po-5000-leva-v-Sofi … -parka/211717/3/0

Прекрасно!

Не са глобени, а са им написани актове.
Искам да видя как ги събират тия пари. Сигурна съм, че нито един няма да си плати глобата.

# 17 270

Юхууу, Австрия се спуска стремглаво по пързалката. И ние ще я последваме скоро. Заедно можем.

Че ние от няколко дни сме около 11% и надолу.. какво има да настигаме..

# 17 271
Каролев да плати глобите. Естествено, че са много пари. И дано да не паднат в съда. Западната "демокрация" се крепи точно на солените глоби. Затова има дисциплина.
Еее, да, ама там има дисциплина за всичко: и за стопаните на кучета, които не могат да осират всичко с любимците си, и за хвърлящите боклук, които не могат да го мятат както и където им падне. Там хвърлят разделно и стриктно.
А тук нашите полицаи, вкл. и общинската полиция досега спаха за всякакви простотии, хулиганства, осиране, чупене, но вече, ах, изненада, имат капацитет да глобяват всеки влязъл в парка. Хора явно имат, щом се твърди, че за днес са опукали 9 души в Сф.
Ами хайде да видим след края на кризата дали ще останат тъй стриктни към акащите любимци и мятащите фасове и чашки по тревата.
Пфуу, че се ядосах. Като е за полицейщина много са способни. А като ставаше дума за елементарни чистота и ред, никакви ги нямаше.

# 17 272
  • София
Здравейте, искам да попитам за тези декларации. Какво трябва да посоча в декларацията? Трябва ли подпис на работодателя ми..

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 11:35 от nimfi4ka

# 17 273
# 17 274
Мисля, че едва ли днес са писали акт на човек сам или с куче разхождащ се, сигурно са били на групички.

По повод събираемостта на глоби, от редовия гражданин ще стане лесно.
Като пример, до преди 2-3 години масово ромите си мислеха, че карайки кола не дължат глоби, застраховки, все едно е сметка за вода, която не се плаща за тях
Като почнаха да ги спират и направо им обират книжките, бързо  започнаха да си плащат фишовете.

# 17 275
  • София
Мисля, че едва ли днес са писали акт на човек сам или с куче разхождащ се, сигурно са били на групички.

По повод събираемостта на глоби, от редовия гражданин ще стане лесно.
Като пример, до преди 2-3 години масово ромите си мислеха, че карайки кола не дължат глоби, застраховки, все едно е сметка за вода, която не се плаща за тях
Като почнаха да ги спират и направо им обират книжките, бързо  започнаха да си плащат фишовете.
Може ли да цитирате нормативна уредба на последното изречение?

# 17 276
Днес едно дете на 7-8 години, с баща си, игра пред блока поне 3 часа.
Отделно минаха доста майки с колички и други малки деца.
Не е парк, но пак са в нарушение.

Тия дни мисирките точно това го питаха Мутафчиев, що не може дете с родител, а може куче, той отговори че може да се изведе детето, само да не се събират с други...

# 17 277
За кое изречение нормативна уредба?!

Натрупани глоби с  години от по 1000 лв и нагоре, така принудиха доста познати роми да се издължат. Това за автомобил

# 17 278
Като е за полицейщина много са способни. А като ставаше дума за елементарни чистота и ред, никакви ги нямаше.
Защото преди беше просто мръсно и грозно, и сами си го правехме.
А сега е наистина опасно.

# 17 279
  • София
Дано измислят нещо с безплатни есемеси като алтернатива. Или да има някаква апликация на телефона.
Няма да ми е приятно с тия декларации, защото от много пипане човек може и да се зарази. Спира те полицая (дано да е с маска първо) и дай си декларацията. Хубаво я опипва и омачква и после ти я предава обратно. Е, чудно... И ние принтер вкъщи нямаме.
Докато телефона не е нужно да ми го пипа. Аз му го държа и му показвам, той гледа. Макар че то като се замисля същото може да се направи и с лист хартия. Но принтер нямаме, така че ще се пише на ръка на бял лист и това е.

Общи условия

Активация на акаунт