COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 275
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 790
Мисля, че освен полицаите, трябва да се изследва и персонал на хранителни магазини, аптеки и банки, изобщо извадка от хора, които всеки ден работят с клиенти.

# 17 791
  • тук-там
Добре, аз наистина не разбирам тези, които са "ЗА" стоенето в къщи....
Какво очаквате да се случи?Вируса наистина да умре, при липса на "гостоприемници" по улиците?
Какво ще стане, когато ИП падне и хората тръгнат пак на работа, децата на училище?
Предполагам, давате си сметка, че няма как да си стоим по къщите, без работа и доходи, месеци наред, визирам над 1-2 месеца.

Лично твоите доходи с колко точно ще паднат, ако си седнеш на задника за 2 м?

# 17 792
  • Пловдив
==
Ако се юрнем за да приключваме за два, три месеца, няма да има даже кой да събира умрелите по къщите им. Други, които го направиха вече се увериха в това.
==
+++

Една баба имаше  навика всяко лято като нямаше работа да събира внуците си ка  качамак , каша от коприва , имаше и едно грозде ранозрейка , в началото на август ,    та да ни се порадва на всиките 8 внуци .

Добре де ама дойде Нова година  и от тия 8  -  5 "пожълтехме"  .и хайде в болницата и нямаше други , та изкарахме 20 дни на игра в болницата и още 40 в карантина . Едва минахме с 3-ки и 4-ки за следващия клас. . И с нищо не ни лекуваха . 
Не си спомням моите съученици после да са боледували .
Явно ние сме им създали имунитета.
После  през лятото на Хисаря  20 дни да си измием дробовете пак колективно .Майките ни наляха по една дамаджана хисарска вода за у дома . Имам си снимки напъхани в ония големите делви   в Хисаря . 

Как се мие дроб?Grinning

# 17 793
Алтернативи & Анализи: За радикална промяна на стратегията в борбата срещу коронавируса
http://altanalyses.org/2020/03/28/%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80 … 0%BF%D1%80%D0%BE/
Защо това, което се предлага не се приложи в един щат на Америка и тогава учените ще имат повече информация. При нас, Италия, Испания и ред други страни, явно към момента е трудно осъществимо, но в САЩ имат мобилни екипи за тестване,  бърз отговор и разбира се огромен ресурс. Защо тези експеримент не се направи там? Не ми се вярва вируса да се държи по различен начин във всяка държава.
При нас е невъзможно нито да се увеличи обема на тестовете /няма пари/, нито да се прекратят мерките /ще починат много хора на куп/.

# 17 794
  • БГ
Защо изследваме полицаите преди лекарите с бързите тестове.
"Първо, те са в преобладаващ контакт със здраво население. Ако изследваме лекарите, вероятността да се получат по-високи резултати, отколкото в популацията, е голяма, тъй като те са в постоянен контакт с болни хора“, допълни Симидчиев в България" .https://www.lexmedicanews.com/index.php/2020/03/30/zashto-izsled … e-predi-lekarite/
Съгласни ли сте?

Да ги изледват полицаите, особено тези по КППтата дето пипат документите на всички с ръкавици без и каквото се сетиш.
В Пловдив са направени 406 проби до момента, повече от 200 са на медицинския персонал. И накрая резултата има най-много заразени от мед.персонал. Да разбирам ли , че не всичкия мед персонал прилага елементарните мерки - маски, ръкавици, че да има толкова заразени?

# 17 795
  • София

Аз не мога да позная чий са веригите. Може и на лични да ми напишете ако не желаете да споделите тук.
Немски са всичките ни вериги доколкото знам.
Кауфланд, Лидл, метро, Била

Веригите имат между 5 и 6 милиарда оборот. Сключват договори за косене на трева около магазините с немски компании за милиони левове /примерно/-така декларират минимална печалба, а огромната част отива в Германия. За това поляците им наложиха данък върху оборота /вкл. и за банките/.
За това и немците са толкова богати. Паразитират по цял свят. Външнотърговското ни салдо с тях е в наша полза, но ние изнасяме суровини и продукти с минимална надценка, а веригите работят с минимум 50%.

# 17 796
  • БГ
За Банско не знам какво пада, но така или иначе всички други градове са си под карантина с много малки изключения. Пак няма да могат да напускат града, както и да се ходи там. Като всички нас.
Е, могат да отскочат до Добринище или Разлог, движението вътре в областта е разрешено. Поне така разбрах.

Не е разрешено вътре в областите. Постоянно говорят за областите, но КПП са на градовете - общини, не на области.

# 17 797
  • София
А според вас кого трябваше да сложат начело на Щаба? Може би Гала, тогава щеше да ни поднася информацията за броя на загиналите и заразените с ентусиазирана усмивка, а около нея Патрашкова и Каролев да аплодират бурно.

В почти всички държави начело на щаба, който дава брифинги е министърът на здравеопазването.
Това е най-логично, но като го знам нашия какъв изкуфял старец е, по-добре, че рядко се показва.
Беше казал, че повече от 2-ма възрастни хора нямали право да стоят заедно в едно помещение...Той първо да вземе тия мерки към себе си да приложи.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 15:42 от Alexandria*

# 17 798
Според доц. Кантарджиев пикът на епидемията ще е по Великден, сиреч 17-20 април. Това още веднъж налага удължаване на ИП. Според мен е добре мерките да продалжат до 11.05.

# 17 799
Франсоаз, отговорите на твоя въпрос варират от "Той вирусът ще се умори като не намира живи приемници", през "В Ухан вирусът се е махнал" (?!?!?!) до "То всички ще се заразим, важното е да не претоварваме системата". Истината е, че нищо никъде не се е махнало. Ще се махне като ни наваксинират.

А това ще стане най-рано до 4 години. Ако някой се ваксинира де, то не е сигурно дали броя на жертвите в Италия не се дължи именно на това.

# 17 800
  • София
Малко друг наклон на темата - кажете сега, тези, дето смятате, че ще ни изучават в учебниците и светът няма да е същия, какво точно ще се промени след края на пандемията?
Сериозно, интересно ще ми е да ви чуя.
Да сигурно ще има термокамери по летищата, друго?

# 17 801
  • в страната на чудесата
...Да разбирам ли , че не всичкия мед персонал прилага елементарните мерки - маски, ръкавици, че да има толкова заразени?
Не, разбирай го, че по цял ден са изложени на вирус. Дозата има значение.
Нали ти внимаваш?

# 17 802
  • тук-там
Малко друг наклон на темата - кажете сега, тези, дето смятате, че ще ни изучават в учебниците и светът няма да е същия, какво точно ще се промени след края на пандемията?

Ще се консумира по-малко! Не само боб....

# 17 803
  • БГ

Аз не мога да позная чий са веригите. Може и на лични да ми напишете ако не желаете да споделите тук.
Немски са всичките ни вериги доколкото знам.
Кауфланд, Лидл, метро, Била

Веригите имат между 5 и 6 милиарда оборот. Сключват договори за косене на трева около магазините с немски компании за милиони левове /примерно/-така декларират минимална печалба, а огромната част отива в Германия. За това поляците им наложиха данък върху оборота /вкл. и за банките/.
За това и немците са толкова богати. Паразитират по цял свят. Външнотърговското ни салдо с тях е в наша полза, но ние изнасяме суровини и продукти с минимална надценка, а веригите работят с минимум 50%.

Аника, така е, но не точно. Ако сравним износ и внос (през бюджета) се вижда, че сме нетен вносител на стоки и храни.
А сега ми интересно дали  и как тези вериги ще си подпомогнат концисионерите, че не може да си представите там какво е дране.

# 17 804
  • София

Coronavirus Will Change the World Permanently. Here’s How.

https://www.politico.com/news/magazine/2020/03/19/coronavirus-ef … By0GaA2B9da896zMI

Общи условия

Активация на акаунт