COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 788
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 850
  • Пловдив
Какво общо има жълтеницата с ковид? Да не говорим, че жълтеница (иктер) е симптом, а не болест...

# 17 851
  • В планината / На морето
От Италия ,
признаците на заразяване с белодробната болест Ковид

температура 75%
задух 71%
кашлица 40%
диария 6%
кървави храчки 1%

# 17 852
А според вас кого трябваше да сложат начело на Щаба? Може би Гала, тогава щеше да ни поднася информацията за броя на загиналите и заразените с ентусиазирана усмивка, а около нея Патрашкова и Каролев да аплодират бурно.

В почти всички държави начело на щаба, който дава брифинги и министъра на здравеопазването.
Това е най-логично, но като го знам нашия какъв изкуфял старец е, по-добре, че рядко се показва.
Беше казал, че повече от 2-ма възрастни хора нямали право да стоят заедно в едно помещение...Той първо да вземе тия мерки към себе си да приложи.

Е, медицински може да е изкуфял, обаче икономически...едва ли.
Бай Ганя е искал навремето солунската митница, ма туй е защото още е нямало фармацевтична индустрия...

# 17 853
Малко друг наклон на темата - кажете сега, тези, дето смятате, че ще ни изучават в учебниците и светът няма да е същия, какво точно ще се промени след края на пандемията?
Сериозно, интересно ще ми е да ви чуя.
Да сигурно ще има термокамери по летищата, друго?

След края на пандемията ще се промени нещо само ако някоя умна глава разбере, че трябва да си приберем производствата от Китай. Иначе нищо няма да се промени.

П.С. А, говори се и за въвеждане на медицинска виза за страни, които не покриват необходимите санитарно-хигиенни условия, налични в страните гостоприемници. А, и ще имаме много вентилатори на склад.

П.П.С Упс, извинете, ама днес нещо темата мнооого бавно върви и ми се натрупаха две мнения едно след друго....

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 16:09 от DeltaAzimut

# 17 854
  • Пловдив
Момичета, видяли ли сте някъде из градовете ви да мият улиците? Без значение със или без дезинфектант..
Да, днес сутринта, в района около стадион "Ботев", Пв.
На една от улиците живее общински съветник....   Smiley
А дори централните улици не мият.

Нашата улица се мие от повече от 1 година, живеем на Л. Да Винчи в Пловдив.
Не знам да има об.съветник или друг "другар" наоколо Wink
(Живеем на нисък етаж и една нощ се събудих от шума на камиона, помислих, че сънувам. Като се повтори същото на следващата, чак тогава повярвах:) И препарат ползват, не знам какъв.)

# 17 855
  • В планината / На морето
Аз си взимам по малко натурален хинин в момента,
тъй като Боко излъга ,че ще произвежда и пусне аналгин- хинина.
Всички лекарства претендиращи ,че лекуват Ковид са на базата на хинина,
той може при нужда да бъде инжектиран и венозно.
1 с.л. кора от хининово дърво се вари 15 мин. в 600 мл. вода .
Пие се по 1 с.л. 3 пъти на ден.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 16:06 от РичиРич

# 17 856
Някой наясно ли е защо е тази 28дневна изолация след излекуване и отрицателни тестове и за Домусчиев отнася ли се?

# 17 857
  • на пъпа на Златията
Ммм даа,
А пък мен не ме интересуват ни китайци , ни немци , ... Не съм и за закупуването на китайските ментетеа - ни маски , ни  разни апарати .
 2 месеца си налягаме парцалите , слагаме си маските  , пазим си здравните работници , работим на бавни обороти , .. Кътаме си парите щото държавата ни бедна , вкарваме си болните още  в края на първата седмица , държим ги 1-2 в болницата , излизат  здрави с имунитет .Не държим болните  в къщи  докато се влошат .  Наемат се  оздравелите от хотелиери санаториуми  на работа  за по  най малко 1000 евро .  Къпем си държавата  , през това време , правим санаториуми за богатите по планините , да възстановяваме  богатите талянци ,  сестрите ни работят за по 1000 евро   и те така . След 2 месеца се чисто нови .   

# 17 858
Някой наясно ли е защо е тази 28дневна изолация след излекуване и отрицателни тестове и за Домусчиев отнася ли се?

Не е ясно. Принц Чарлз излязъл от изолация след 7 дни. Сигурно са установили, че произвежда антитела и затова.

# 17 859
Преди 2 часа на кръговото на Лъвов мост беше лудница от народ. На всяка пейка имаше по 3 - 4 - 5 човека. А по средата някакъв човек от братята беше сложил една огромна блутут колона, от която дънеше бясна чалга, а той танцуваше около нея. В този момент една патрулка с пуснати светлини буквално връхлетя по средата на кръговото и от нея изскочиха 4-ма полицаи. Не видях какво стана, обаче, защото светофара ни пусна и тръгнахме. Видях само, че тръгнаха към брата с колоната, а другите хора рязко скочиха от пейките

# 17 860
  • БГ
Момичета, видяли ли сте някъде из градовете ви да мият улиците? Без значение със или без дезинфектант..
Да, днес сутринта, в района около стадион "Ботев", Пв.
На една от улиците живее общински съветник....   Smiley
А дори централните улици не мият.

Нашата улица се мие от повече от 1 година, живеем на Л. Да Винчи в Пловдив.
Не знам да има об.съветник или друг "другар" наоколо Wink
(Живеем на нисък етаж и една нощ се събудих от шума на камиона, помислих, че сънувам. Като се повтори същото на следващата, чак тогава повярвах:) И препарат ползват, не знам какъв.)

Л.Да Винчи е идеалния център. Явно сте помазани. Ботев също. Аз съм до голям булевард в другия край и водичка не съм видяла по улиците. Даже и контейнери ни преливат.

# 17 861

Не е ясно. Принц Чарлз излязъл от изолация след 7 дни. Сигурно са установили, че произвежда антитела и затова.

И аз това се чудя. В изолация, за да не заразяват или за да не ги повтори?

# 17 862
  • БГ
Аз си взимам по малко натурален хинин в момента,
тъй като Боко излъга ,че ще произвежда и пусне аналгин- хинина.
Всички лекарства претендиращи ,че лекуват Ковид са на базата на хинина,
той може при нужда да бъде инжектиран и венозно.

Аналгин-хинина се произвежда и в момента в Българските фармацефтични фабрики. Не са бойкови обаче. Но е забранен за употреба в ЕС, вкл и в БГ, щото ние сме едни видни членове. Но собствениците на фармфабрики си работят и печелят от износа,

# 17 863
Скрит текст:
Чакай малко, щом държавата си позволява да ми нарежда "стой си вкъщи", значи трябва да е помислила и да даде нещо насреща. Не говоря за себе си, а за хората, които ги храни бизнесът им. А не да ми казва - ми харчи си спестяванията и не ме занимавай. Абе алооо, откъде накъде? Лили тука си изпуска нервите, щото хората почнаха малко да се позамислят - аджеба пазят ни от някакъв въображаем убиец, а ни отнемат работата, спестяванията, свободата... Защо?
Всички вие с мантрите за грипа, въображаемия убиец е ужасяващото бездействие ни натикахте в тази катастрофа и ни отнехте работата, свободата и спестяванията. Факт. А на хората в Бергамо и други по-засегнати места, отнехте и много повече от това.
Вчера написах един оптимистичен пост и казах, че повече от веднъж на ден няма да пиша. Изтриха ми го. Днес ще се разпиша под коментара на Лили, за да попитам: Почна ли вече Народния съд, или да намина и утре?

# 17 864
  • на пъпа на Златията
Масово тестване и ограничаване на заразените лица е изход от безумната ситуация, но генералът и щабът се държат като ощипани моми, щом се спомене това:
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/koj-se-spr … qOmzAADsxS2iigo1o

Ммм даа , ще го има . Но след  един месец , а не както го искаше Мангъров преди едни месец .

Ами нали сега точно това се прави .
И по е важно хората да се приемат в болница по рано  в началото на втората седмица а не  когато вече не могат да дишат .

Общи условия

Активация на акаунт