COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 197
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 960
Ако е вярно това в линка за немските вирусолози, значи е добре да се носят маски. Пазят от въздушни капки.

Немските вирусолози пасти да ядат! Ние си имаме Мангъров:

"Хиляди пъти беше казано, че тези маски нямат особен ефект, освен психологически. Те създават измамно чувство, че човек е защитен, а това не е така. Но щом е издадена заповед, тя трябва да се спазва. Все едно да сложиш метална решетка на прозорец и да си мислиш, че тя пази от мухи."

# 18 961
Добре де, аз едно не мога да разбера. Чета някои пишат, че не могат да търпят маските, след една минута изпитват непреодолимо желание да ги махнат.
Вие същите замисляте ли се, че някои от нас нямат изобщо избор да ги махнат. А стоим с часове с маските. Има операции, които продължават 5, 6, 7 и повече часове, замислете се. А за тези от нас, които са на първа линия и са не само с маски, ами и с още хиляди катове предпазни средства, някой замисля ли се за тях?
Така че или си носете маските или си стойте вкъщи и спрете да се оплаквате за глупости.
Разглезен народ...
Сами сте избрали да работите това, което работите, нали!? Айде, стига сте се оплаквали, що за разглезени хора сте? Приятно ли е така? Сигурно, щом говорите.
Аз не мога да търпя маска, задушавам се, не ми достига въздух. Шал, поло, шапка, всичко ме души и стяга, не е от сега това, от цял живот е и когато съм била малка съм си ги сваляла сама. Днес излизах до магазина и ако се бях забавила и една минута още, щях да пукна, не ми стигаше въздух.

Радвам се, че Господ се е смилил над мен и не ми оставил главата празна. Една купчина тикви и вероятно още над 90% от населението няма как да ми казват какво ще правя и нося. Ако искат да нося маска, ще си нося памучната от 2 лв и толкова, ако съм болна пак ще си заразявам, а и мен може да заразят. Аз по 10 лв. на ден за маски, от голямата заплата, която те ми дават, 600 лв чисто, няма да отделя.

В момента не лекуват мой близък, болен от рак, както трябва, защото отвсякъде крещят COVID 19, друго не ги интересува. Ами и мен не ме интересуват половинчатите им мерки.

# 18 962
  • БГ
Държавата щяла да ни храни. Това са страшни фантасмагории. Ако се окажем заключени ще видим "кон боб яде ли" и кой как ще се оправя, но мога да ви уверя, че всеки ще се спасява поединично, както и до сега.
Обаче като почнат и тук да ни влачат като китайците и да ни заключват по разни Арени и халета и други места далеч от близките ни ще разберете какво си пожелавате. Обаче без маска ще сме там де, спокойно.

То по Арени могат да ни заключват и по други поводи, та не си го помисляйте. Със или без маски

# 18 963
Такъв превод са направили в линка. Може би разбират пръски, аерозоли, които излизат от устата на човек.

# 18 964
В параграф 22 ли са родителите на малки деца... Кой беше журналистът, който попита това, някой знае ли? Много беше интересен краят на пресконференцията.

# 18 965
Поръчах на 23-ти от тези, че тръгвам на работа скоро и ще ми трябват поне по 2 на ден:
https://www.tomtop.com/p-md846.html

Дойдоха днес с DHL, към 50 цента на маска..
Имат PayPal

Скрит текст:

Отмениха заповедта за маските.
Дано не сте се набутали с много, като мен.

Отдавна съм спрял да слушам какво препоръчва правителството, имам си глава на раменете.. Wink
Добре, по 2 на ден, защо не инвестирате в по-качествени с филтър. С тези маски сега знаете ли колко боклук ще се генерира?
Ние хората сме най-егоистичните същества. Затова и този вирус така ви тресе. След мен и потоп. Най-важното е да си спася задника. Природа, животни не са важни.

Е още много уроци ще ви се пращат

# 18 966
Държавата щяла да ни храни. Това са страшни фантасмагории. Ако се окажем заключени ще видим "кон боб яде ли" и кой как ще се оправя, но мога да ви уверя, че всеки ще се спасява поединично, както и до сега.
Обаче като почнат и тук да ни влачат като китайците и да ни заключват по разни Арени и халета и други места далеч от близките ни ще разберете какво си пожелавате. Обаче без маска ще сме там де, спокойно.

То по Арени могат да ни заключват и по други поводи, та не си го помисляйте. Със или без маски
Без маски ще се заразяваме по-бързо и съответно по-бързо ще стигнем до там. Просто е.

# 18 967
  • София - Рим и обратно
Маските са вредни за здрави хора. Не искам да си причинявам задух с дишане на въглероден диоксид и задържане на микробите с издишване, съжалявам. Ако съм болна - ще си сложа. Но другото е насилие. Нямам нищо против, който желае да си носи и вкъщи маска. Аз не искам. И не мисля, че пазя някой си с моята маска, защото не ходя да говоря с никого, нито да го целувам, да кашлям, да кихам, нито да го плюя.

# 18 968
  • БГ

Без маски ще се заразяваме по-бързо и съответно по-бързо ще стигнем до там. Просто е.

lovely, приемам че си роден/а в демократичните времена.

# 18 969

Индия взема крути мерки в борбата с корона вируса

# 18 970
  • sofia
Тотално съм възмутена от цялата ситуация. Това шикалкавене, това половинчато отношение към ситуацията, вменяването на права и задължения на гражданите...Това не е държава. Това не е правителство ...

# 18 971
Според мен това е правилно решение. Въпреки че е продиктувано под безпрецедентният натиск който упражни о-вото в соц. мрежи, защото просто не се прави така и никъде не се прави така в света а нямаше да бъде взето ако този натиск го нямаше. Разберете го всички вие които приветствате тази мярка и сега сте ядосани че я отменят. Естествено че ще я отменят, още снощи ви казах че очаквам редакция или отмяна на тая страшна тъпотия която сътвориха. Когато ти правиш нещо ако искаш да работи и издаваш заповед тя трябва да е издържана от всяка гледна точка, не само от епидемиологична. По тази причина снощи хората бяха бесни в соц. мрежи. Без да ги предупреждават утре ги чака глоба от 5 000 лв. при положение че днес стана ясно че в търговската мрежа няма наличност на маски. Щом ги чакаш утре с глобата ги чакаш и с маските. В противен случай правиш тъпоотия която ще падне. Това по повод тъпотията извън епидемиологичният смисъл на заповедта. А сега и другата тъпотия. Първо лекарите казват маска на открито няма никакъв смисъл, и аз съм на това мнение. Значи ти искаш да наложиш задължително маски навсякъде, тогава обаче ти ги осигуряваш а няма да се готвиш да храниш спекулата за да се носят маски навсякъде. Дори когато си сам и на открито което няма абсолютно никакъв епидемиологичен смисъл освен да храниш спекуланти. Това го казват лекари, а не бунтари, радетели за демокрация и т.н. Хората не са длъжни да правят това:
Цитат
Аз по 10 лв. на ден за маски, от голямата заплата, която те ми дават, 600 лв чисто, няма да отделя.
Което и вчера ви го обяснявах. Нали днес прочетохте в темата днес каква е била спекулата с маските днес веднага след заповедта тук и там. Вчера какво ви обяснявах, като иска държавата да прави маските задължителни, тя ги осигурява, а не храни спекуланти които да дерат населението. Посочих какъв е правилният начин да се въведе такава мярка без никой да роптае.

# 18 972
Скрит текст:
Починало е 12 годишно момиче в Белгия.

Иначе носенето на маски от всички пази всички, не разбирам защо е този спор?
Нали всички са съгласни, че който е болен, трябва да носи маска? По този въпрос мисля, че спор няма.
При това положение, ако всеки носи маска, ще бъдат обхванати дори тези, които са болни, но да речем не знаят или имат леки симптоми. Тогава те няма да разпръскват плюнки и аерозоли наоколо дори и при говорене. В този случай вече колко точно пазят маските останалите престава да има толкова голямо значение - дали 20% или 50%, ако по начало няма вирусни частици наоколо, тогава е 100%
Препоръчително - ДА, задължително със заповед - НЕ!
Скрит текст:
Пример - Предпазните маски могат да бъдат полезни според Лотар Вилер, ръководител на Института „Роберт Кох“, но той не смята да бъдат въведени задължетелно за Германия.

Atemschutzmasken können nach Ansicht von Lothar Wieler, Chef des Robert-Koch-Instituts, hilfreich sein, eine Pflicht sieht er aber für Deutschland nicht.

https://www.n-tv.de/panorama/11-45-Corona-Infizierter-bricht-Qua … icle21626512.html
Ако маските не се носят от всички, а само от тези, които искат, тогава този засилен предпазен ефект от носенето им, който описах, престава да функционира. С пожелания само е половинчата работа и сега както и министърът каза, вероятно вместо всички с маски, но свободни, ще се наложат други ограничаващи мерки, вероятно смс-ите, декларациите и т.н.

# 18 973
Не съм сигурна дали всички разбраха , че България има привилегията да взима всички възможни мерки за предпазване , не за “спасяване “ както е при нас например.

Дано си права, че мерките са дали резултат и бройката да остане малка в България.
А лично не вярвам само това да е причината...
Има доста време , за да дадем оценка на станалото...

# 18 974
  • София
Не знам кой беше, но беше доста глупавичък, според мен. Личните лекари не давали болнични на родители на децата от неработещите ясли и градини. Отгоре на какво да им даде болничен? Това значи цялата здравна каса да отиде за издръжка на родителите на деца в ДГ и ясли чрез болничните. Ами ПУК-четата? Ами първолачетата? И те не могат да стоят сами.
Не знам откъде му беше хрумнало, че се полага болничен при затворена детска градина.

Ред. Това беше към този пост:
В параграф 22 ли са родителите на малки деца... Кой беше журналистът, който попита това, някой знае ли? Много беше интересен краят на пресконференцията.

Общи условия

Активация на акаунт