COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 313
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 275
Скрит текст:
Диорела, не разбираш ли, че не е въпросът в маските, а в това, че нито както трябва я направиха тази заповед, нито я мотивираха като хората, нито санкцията е съобразена. Какво, глобяват те 5000 лева и после ще се молиш да те хване вирусът, че няма да можеш да се изплатиш за години напред - няма да имаш пари за хляб, но ще си дърпат глобата, а ако не я платиш, и лихви ще текат.
Аз не разбирам. Не носиш маска, заразяваш се и след това заразяваш някой друг, който умира. Колко според теб трябва да бъде санкцията?

а санкцията на неадекватни управници, създаващи повече проблеми отколкото решават, каква ще е?
не може да изискваш без да подсигуриш наличност
ако всеки ще се оправя сам да си шие и не знам си какво, тогава всеки да си се спасява сам за всяка една ситуация
и ако си сложа някакво парче плат, което да е само колкото да не ме глобят и пак те заразя какво правим?
заразявам те - умираш, толкова
казах го преди - без диалог се стига до анархия
вместо да се решават проблеми ще си играем на стражари и апаши

# 19 276
  • Буркина Фасо
добре де, ако всички нахлузим бурките на главите си  и пак откриват положителни какво правим ?
не си подаваме носовете навън, с маски на главите ... и пак болни.

# 19 277
Пишете рискова група - възрастните. Днес не казаха ли, че вече рисковата група е друга - от 40 до 49 г. или аз съм разбрала погрешно Thinking
Игра на думи. Едните говорят за рискова група, при която е висока смъртността. Отговарят им за рискова група, която е с по-висока заболеваемост в момента. Нищо общо няма. Но удобно се правят така внушения. Същото е с рисковите фактори. От една страна имаме придружаващи заболявания, но от друга страна имаме и други фактори, които не са заболявания. Например наднормено тегло, тютюнопушене, употреба на алкохол. Казваме, че човекът не е бил с придружаващи заболявания, но не уточняваме, дали не са били на лице някои от останалите рискови фактори. И обобщаваме - ето, и младите и здравите не са застраховани. Дяволът си чете евангелието както си иска.

Абсолютно правилно и май е крайно време някой да го разкара този министър, защото глупостите му не спират.

# 19 278
  • Буркина Фасо
От сутринта до сега още 20 заболели, правилно ли разбирам?
Да.
не са ли 20 положителни?
Да, 20 положителни проби .
19 в София и 1 в Перник .

Средната възраст на заболелите е 46 г.
положителен не означава болен. правилно ли разбирам ?

# 19 279
Искам да забранят използването на думата "рекорд" в съобщенията за болни и починали.

# 19 280
  • София
не знам да ви кажа, сега гледам на на руснаците една дискусия. Същата като при нас. И там един имунолог, заслужил лекар и т.н. обяснява за пика - пик е когато броят на случаите на заразените всеки ден се удвоява или нещо близко до това. Питат го кога ще го стигнем и минем този пик - когато " всички дърва в огъня изгорят", т.а. трябва определено количество хора да го минат. Тук водещият изпадна в ужас и го пита какъв е тогава смисълът на мерките, щом
 трябва така или иначе да го минат и ще има пик - зелта на мерките е този пик вместо да е висок и наведнъж да се натовари всичко,  да е по-полегат и за по-дълго време. Щял пикът може би да бъде в края на април. Как да се разберяло колко души са заразени - да се умножавали откритите х10, х20 и дори х30, което показвало хората, които може да са минали безсимптомно.
Интересно, че никой не му възрази.
А техният Краснодарски край са си направили локдаун, защото ги е страх да не си внесат вируса, защото много от Московска област тръгнали натам. поне така разбрах за Краснодар, малко се разсеях в тази част.
В общи линии Италия и САЩ официално са плашилото - искате ли да станем като Италия, сега искате ли да живеете в Италия или САЩ?

# 19 281
За 2 седмици докретахме до 399 заразени, като в това число влизат и излекуваните, които колко са до момента, 30 ли? Ако ги приспаднем, стават около 370 заразени до момента.  И ко праим? Thinking
И ти си разочарована, че не е като в Италия, Франция, че дори и Германия вече и Холандия се катери си мисля.
Няма да сме по-назад за съжаление, а като знаем и какво имаме и на какво разчитаме , който оцелее да разказва после на поколенията.

Ние сме , като приклекнали зайчета и само мърдаме ушички и чакаме нещастни да не ни види ковидчето. Но..няма да се скрием, имахме шанс, но вече -не. Така аз мисля((
Други трябва да са доволни тук, ама..не ми се влиза в полемика.
Дано така вървим и приключим, дано не пострадаме, но наистина ли си вярвате, че ще минем метър и няма да ни засегне. Нали никой не си прави илюзия колко места имаме, апаратура, лекари и т.н.
Нали не мислите, че ще сте по-ценни от младите, от летящите, от тези дето са с претенции. Дано лекарите имат кураж, дух и сили (които останат) да действат твърдо и да не се поддават на нахалство, заплахи и наглост.
Кой си прави илюзия , че ще сме пощадени и специални.

Четох , че в Света Гора на някакъв монах или там някой се появила Дева Мария, може и вие да сте видели . Да сме сложили кръст на вратата, щели сме да сме спасени повечето и т.н. Появил се кръст горящ над нашата страна и това било знак за благословия и пазене на българите в тези времена. Може и да сте чели из фейса, може и да не сте, ама реших да не го пиша тук, че ...ма то кат не мога да си мълча.

И , ако някой има съмнения каква съм и колко съм "докосната", да ви кажа , че си закачих едно синджирче с кръстче на вратата отвътре. Мда...

# 19 282
# 19 283
Не можем да спазваме правила, това е. Не са само маските, а принципно.

# 19 284
  • Пловдив
Преди малко чакам пред аптеката. Екипирана съм с маска, ръце в джобовете /нямам ръкавици/. Идва жена на видима възраст над 65, много жизнена. Без маска, влиза в аптека директно. Връщат я. На аптеката има надпис, да визаме по 1 и с маски, както 8,30 до 10,30 .... Жената започва да ми обяснява, че всичкото било отменено от министъра сутринта. ...
Леко извън основната тема. За маската и влизането по един не споря, аптеката би следвало да има право да въведе подобни правила за всички, но за хора над 60 НЕ Е забранено да влизат в магазините и аптеките извън 8,30-10,30. Не е редно да я връщат заради часа. Единствено на по-младите им се забрани да влизат в магазини и аптеки в този интервал.

# 19 285
  • Ispania
Скрит текст:
Актуални данни от Испания .
Заразени : 94417
Оздравяли: 19259
Починали: 8189
В последните 24 часа “заразените “са 9222😳😞😞😞.
от къде тез цифри?
Spain   94,417   +6,461   8,189   +473   
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
От официалния сайт на министерството по здравеопазване в Испания
https://covid19.isciii.es/
Е как тогава в двата сайта общ брой заразени 94417 и общо починали 8189 са еднакви, ама за 24 часа нови заразени доста различни ??? https://twitter.com/SaludPublicaEs/status/1244921758739767296

Най-вероятно защото в двата сайта данните се обновяват по различно време през деня .

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:49 от bubanka

# 19 286
Гледам по БТВ едно момче от САЩ, с триминутната му слава, което разправя, че болниците в Ню Йорк били препълнени с "корона-вирусни". Ами че те болниците в Ню Йорк са си препълнени винаги...
Прочетох наскоро молба от щатски (за яснота - не федерален) американски политик, който помоли едни по-мургави хора в едни гета, които обитават, да спрат да се стрелят, че да има места в болниците за корона-вирусни...

Вие кога бяхте в болница в Ню Йорк, че сте толкова компетентна/компетентен?
Определено не разбирам хора, които могат да си позволят да се подиграват с нечие здраве.
Болниците им приличат на луксозен хотел и не знам да са страдали от препълване.
В момента има строени хладилни камиони между тях. Полеви болници две, че и едната им от двете военни болници-кораб е там, за да помага.

Какво ви помага на душичката така да преиначавате нещата?

# 19 287
# 19 288
положителен не означава болен. правилно ли разбирам ?
Казаха положителни проби.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3281994951824493& … or_composer=false

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:49 от bubanka

# 19 289
  • София
И не са хора които не обичат да им се налага какво да правят а от хора които не обичат идиотски дейтствия.

А, точно казано! Нито се чувствам репресирана, нито ще ми се счупят ръцете да си ушия някаква кърпичка, колкото да не ме глобят. Възмущава ме дълбокото безсмислие на едно такова правило. Още повече, че било "по идея" на генерала, който половин час по-късно сам заяви, че то имало главно "психологически ефект". Вие как наричате въвеждането на правила, за които самата власт съзнава, че са безсмислени, но ги въвежда за идеята "нещо да се прави" и "да ги плашим с едни глоби"? Аз го наричам милиционерщина. Хайде да се върнем към задължителната казарма по заповед на генерала, искате ли? До обед да копаем дупки, а следобед да ги зариваме и така да преборим коронавируса? "Задължителни маски... Ама те всъщност не са ефективни... Добре де, измислете нещо до събота... Ох добре, отменяме ги..." Такъв човек не знам какво прави начело на борбата с коронавируса, нито колегата генерал-премиер какво прави начело на държавата. Поредна некомпетентност!

Общи условия

Активация на акаунт