COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 307
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 310

За мен е нереално да те оставят без лекар точно когато най-много имаш нужда. Това е пълен абсурд. Ако трябва и джипитата да се облечат като космонавти, но да преглеждат като хората. Тези телефонни съвети са пълен фарс!
Те хубаво ще се облекат, но нали ще трябва някак да отидеш дотам, там да срещнеш други хора, по пътя също...Ето, заради това не се ходи никъде, а не заради лекарите само.
Ако трябва да направят екипи, които да ходят по домовете както в други страни. Ако трябва да направят един кабинет с екипирани лекари пред поликлиниката, които да ги отсяват. Да ги пускат един по един. Джипито да им дава час, ако трябва през един час, пак може да поеме някакви хора. На входа на поликлиниката охраната да ги пуска един влязъл - друг излязъл  - като в магазините. Защо в магазина можеш да влезеш болен, а при лекаря не? Все може да се намери решение. Не може на всички пациенти да им се спре достъпа до лекар. Абсурдно е, да не говорим, че не е нито законно, нито хуманно.

# 20 311
  • Пеликания
Скрит текст:
Е как, в лабораторията къде другаде. Няма кой друг да ми плати изследването, с някакво си главоболие и темература няма как да ме хоспитализат. Трябва вече да не мога да дишам. Тя ми го каза всмисъл, ако съм искала да разбера дали е било този вирус, защото можело да бъде и друг, нямала как да знае. Предпочитам един рентген да си направя, за по сигурно отколкото тея тестове.
Еми сама с колата екипирана като космонавт, ако изобщо отида, какъв друг начин има?
Тоест, да си направиш тест на частно ти самата, така ли?
Да.

# 20 312
  • София
Изорекс не е ли като вид имуностимулант, пък те в определени ситуации не бяха препоръчителни или се бъркам?

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 19:53 от bubanka

# 20 313
Меридит, не правя на никой на инат. Ама не съм наясно и си мисля, че ще съм смешна.
Да, имам нервен стомах по принцип и гастрит. Но чак пък толкова дълго да не мога да се храня се тревожа вече.
Не ме е страх за мен толкова (не, че съм бетон де), но гледам и тежко болен човек, алергичен към всякакви вече антибиотици.
Правих опит вчера, утре пак ще звъня да видя какво поне да пия. Иначе взимам някакви мерки, пазя се уж, пазя и другите донякъде, ама..в една къща не може съвсем. Другите са добре, само възрастния болен прояви , като моите симтоми и наистина се разтревожих, ама днес е добре и се храни.
Може и нервите да се ме избили, знам ли, уж не съм толкова лабилна, ама...напоследък много ми се струпа и затова и изчаквах уж... Както и да е, ще звъня. Благодаря.

# 20 314
  • sofia
Е това до 13 май как ще го изкараме не знам.На какво основание ,чак до 13 май.Много ме е яд.

# 20 315
  • София
някои може ли да ме насочи към линк с инфо с какви проценти е ръстът на заразяването при нас?

# 20 316
Аз пък въобще не очаквах да вдигнат извънредното положение по-рано от средата на май. С този пик, за който ни говорят точно около Великден...

Дано поне наистина се овладее ситуацията за 2 месеца и не се налага допълнително удължаване.

# 20 317
И аз мисля, че телефонните прегледи трябва или да спрат или да се модифицират по някакъв начин. Трябва да може човек да иде на лекар. Не можем два месеца да не се разболяваме от нищо. В момента има загриженост за личните лекари, но няма за пациентите. Да им осигурят защитно облекло. Стига с това вече - няма пари. Ми не е толкова скъпо да ги облекат със скафандри и тях. То бива бива... Сега ли ще пестят? Не е момента за това.

# 20 318
  • София
И аз го прегледах теста, основното е - ако не си пътувал в чужбина и не си контактен на доказано болен, значи не е короната. Което на този етап е несериозно.

Тестът е за упояване на масите. Направих го от името на баща ми: 77г, с хоб, диабет, сърдечна недостатъчност, температура 38, втрисане, кашлица, болки в гърдите и задух и излезе: стой си в карантина 14 дни, ти си лек и нерисков, ще ти мине. Евала.

.  ЗАПАЗЕТЕ СПОКОЙСТВИЕ И СЕ ЛЕКУВАЙТЕ ВКЪЩИ.
Симптомите, които съобщавате отговарят на тези при COVID 19 и по-точно на леката му форма. Имайте предвид, че 80% от случаите протичат леко и не се налага болнично лечение. Такова се налага при около 15% от заразените. Тъй като вашите симптоми към момента отговарят на леката форма на протичане на заболяването, изградените до момента препоръки на СЗО сочат, че вие подлежите на домашно лечение. 

# 20 319
  422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е девет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 20. 

https://bgnesagency.com/bulgaria/422-%d1%81%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d … 0%bd%d0%b0%d1%81/

# 20 320
  • София
Добре де, нали това уж била целта на седенето по къщите - да не "задръстваме" здравната система и да прибягваме до нея само в краен случай, че иначе ще заемем мястото на някой на умирачка. Сега ново 20 - защо така?
Ами защото целият алгоритъм (или както там го наричат) е сбъркан. Пневмония можеш да имаш от дни и да нямаш симптоми. От пневмония може само да подсмърчаш, покашляш и да имаш температура, която ако не мериш редовно, няма и да я усетиш. Реално точно тук идва моментът, че докато се усетиш, нещата са вече много зле.
Личните лекари ако не им се чете и учи на стари години, смятай, че и те ще са като половината в тоя форум - коронавирусът е чума и нищо по-малко. Нормално е да ги е страх, те на страха очите са големи.
Извънредното положение можем да го бутаме и до 13 декември, няма грижи (има, но да не задълбаваме). Само че все повече хора ще искат цифри, а не "ама да не стане като в Италия". Каква статистика седи зад предложението ИП да е точно до 13 май? Реално - никаква. Пак се надяват бурята да мине, докато всичко е в миша дупка. Пък после ще му мислим.
Освен това на 14-ти май можем да сме спокойни, само и единствено ако границите ни бъдат затворени.

# 20 321
Бългаpия е блеcтящ пpимеp, че вкacината БЦЖ пази и от коронавирус.

https://m.24chasa.bg/mnenia/article/8392211

Моля тези които не ги интересува темата, да пропускат публикациите.
Постовете са за съфорумците които отчетоха инфото и следят мнения.

Добавям: БЦЖ ваксината стимулира имунитета, казва проф. Петко Минчев, специалист по педиатрия и белодробни болести. Проучване в САЩ наскоро излезе с извода, че в страните, където тази ваксина се прави масово, заболяемостта от новия коронавирус е по-ниска. Ето какво коментира проф. Минчев:

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 17:23 от Анонимен

# 20 322
Дори с космонавтски костюм да е личния лекар какво може да помогне?? Нито очи рентген има, нито със слушалка може да хване пневмонията. Даже казват, че и на рентген може да не се хванат измененията, а само на скенер. Ето че починалият е с личен лекар в семейството, сигурно е преслушван достатъчно, пил е лекарства, какво от това? Толкова млад!

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 17:35 от papi6

# 20 323
  • Пеликания

Изорекс не е ли като вид имуностимулант, пък те в определени ситуации не бяха препоръчителни или се бъркам?
И аз бях чела някъде такова нещо, ама какво друго да правя. Имам ли избор?

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 19:54 от bubanka

# 20 324
Е това до 13 май как ще го изкараме не знам.На какво основание ,чак до 13 май.Много ме е яд.
. На основание цифрите в ДРУГИТЕ държави. Simple Smile Това пише в статията. Дори няма логично обосновано основание... "... другите мрат като мухи, затова ние се навираме в миша дупка!" - това им е основанието.

Общи условия

Активация на акаунт