COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 898
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 355
  • Bulgaria
А, като не тестваме и "уж" оставяме хората вкъщи - какво правим? Тези хора няма да отидат да си купят лекарствата, които са им предписали и нямат нужда от храна? И с едно ходене заразяват още кой знае колко хора. А, тези, които ходят сами да се изследват? Хем да не излизат болните от вкъщи, хем някак си няма как да се случи.

# 20 356
Не само протоколите за действие са безобразие, а всичко случващо се. Дори и лекари от ВМА негодуват. Но поне разбирам защо хората системно вярват на врачки - от страх. Както и сега.

# 20 357
И още нещо пак за ОПЛ, не може в условия на пандемия, вместо да мобилизираш всичките налични медицински ресурси, ти да оставиш цяло едно звено  без защита и без работа де факто. Нямаме нужда от повече работещи медици ли?
Ходят на кабинет всеки ден (без събота и неделя, макар че покрай втората грипна се даваха дежурства и уикенда).

# 20 358
някои може ли да ме насочи към линк с инфо с какви проценти е ръстът на заразяването при нас?

5 до 9% последните 4 дни..

# 20 359
Ако вирусът се повлиява от БЦЖ ваксина, логично е да се повлиява и от медикаменти за туберкулоза, но няма такива опити.

Не, не е такава връзката. Някой да не почне да пие излишно медикаменти за туберколоза.
Хипотезата е, че БЦЖ обучава едни клетки се предполага, че имаш по-добра защита когато се срещнеш с вируса, т.е. ще го изкараш по-леко. Обеснявам го съвсем лаишки.

# 20 360
  • Пловдив
Може ли поне едно конструктивно предложение. Представете си, че от вас зависи какво трябва да направим. Вие сте ЩАБ-ът. Франсоаз и останалите????

# 20 361
Къде да ги преглеждат? В спешните отделения е лудница в момента, има достатъчно други болни, които постъпват там и се преглеждат, наистина ли мислите, че само с ковид пациенти се приемат там? Четох за палатки пред болниците....надявам се не е сериозно това. Ангина, бронхит и ларингит да се диагностицира в болница? Кога досега е било така, за да стане сега? Значи досега за тези състояния се ходеше при ОПЛ, сега вече и за тях да е в болница? Ами не е сериозно това.

Точно за ОПЛ говоря, да им осигурят защитни костюми и да си вършат работата на място, не по телефон.
Токуда от седмица правят тестове за коронавирус във фургон пред болницата, не е чудо невиждано.

# 20 362
  • Другата България
А, като не тестваме и "уж" оставяме хората вкъщи - какво правим? Тези хора няма да отидат да си купят лекарствата, които са им предписали и нямат нужда от храна? И с едно ходене заразяват още кой знае колко хора. А, тези, които ходят сами да се изследват? Хем да не излизат болните от вкъщи, хем някак си няма как да се случи.
Не разбирам написаното. Кого не тестваме, кого "уж" оставяме, защо да не си купят лекарствата и защо да заразяват? Кои болни да не излизат? Като си болен, и ти се налага да излезеш, слагаш маска и ръкавици и отиваш до лабораторията или ОПЛ. Във вас няма да дойдат. Нали затова ревахте, че маските не са за здрави, сега и за болни ли не са?
Моят ЛЛ по принцип много рядко си вдига телефона, ако към мен е въпроса. Ползвам я общо взето само като администратор ако ми е нужно направление. Близко ми е в общи линии. Това е всичко. Тя няма ни най-малка идея от здравословното ми състояние по принцип. Има си още хиляди пациенти записани и не съм имала изискване тя да ме знае какво ми е. При нея са половината квартал, другите са при друг лекар. Всичко е въпрос на това, че е на близко за повечето, затова сме записани там. Обикновено има опашки при нея, така че рядко изобщо ходя там освен ако не ми е нужно направление. Максимум един път, хайде два пъти в годината. Ако изобщо ми знае името даже ще се изненадам.
Ето че си избралаОПЛ, за да ти е удобен. Да ти е близо. Ама затова кой е виновен? Той ли?Ти самата не си имала изискване да знае какво ти е, но сега си недоволна от него и смяташ, че не става. Значи ти не искаш той да се интересува от твоето състояние, но той е длъжен да го иска. Не разбирам подобни постове, съжалявам. Всъщност разбирам ги, но за мен това не може да е критерий за работата на един лекар.

# 20 363
  • София
Омагьосан кръг е защото няма тестване, изолиране и лекуване .След 13 май като се втурнат всички, тогава всичко ще излезе наяве. И аз не знам как ще издържа още месец и половина, със срината имунна система след 2 месеца и половина. Тогава вече ще говорим за препълнени болници.

Е, аз писах за унищожения черен дроб, високото кръвно и затлъстяването - "изядоха" ме, нямало как за два месеца нещо такова да стане. Писах за смазаната психика, стреса, депресиите и агорафобията - глезотии било, нямало такива неща, младите били много лигави.
Още в първата тема предположих, че ние сме с по-устойчив ген. Не било вярно, ние и италианците сме си били биз-бизе, направо сме си кръвни братя почти. Да, ама все повече се прокрадва такава теза, а и доказателството, реално погледнато, е пред очите ни.
Поне се чуха и различни мнения в тази тема...

# 20 364
Може ли поне едно конструктивно предложение. Представете си, че от вас зависи какво трябва да направим. Вие сте ЩАБ-ът. Франсоаз и останалите????
Хората над 65 - вкъщи, останалите да се опитаме да спасим каквото е останало от “икономиката”
Който е много паниран - спокойно да си напусне работата и да се барикадира. Но това е от моята позиция на никоя.

# 20 365
По новините на Нова съобщиха, че депутатът е в добро състояние. Защо тогава е в болница?!
А умират млади хора: визирам жената на 51г и мъжът на 57г. мн тъжно и жалко.
Това е чудесен въпрос за към генерала. Същият генерал, в когото масовката е влюбена, а той реди речи за отговорност към възрастните и беззащитните. Не знаех, че най-беззащитни са тези, които яко ги бие парАта - задължително в болница и задължително скорострелно излекувани. Докато хоспитализираните в Благоевград и Кюстендил измряха за отрицателно време, за часове.

# 20 366
  • на пъпа на Златията
Това изгледахте ли го ??
https://www.youtube.com/watch?v=ilUfmZVTfCA
Още ли ще говорите че няма нужда  от защини средства и от мерки ?

# 20 367
Аз си го представих. И най-тежкия хорър изглежда като лека забавна комедия на този фон.

# 20 368
  • Другата България
Къде да ги преглеждат? В спешните отделения е лудница в момента, има достатъчно други болни, които постъпват там и се преглеждат, наистина ли мислите, че само с ковид пациенти се приемат там? Четох за палатки пред болниците....надявам се не е сериозно това. Ангина, бронхит и ларингит да се диагностицира в болница? Кога досега е било така, за да стане сега? Значи досега за тези състояния се ходеше при ОПЛ, сега вече и за тях да е в болница? Ами не е сериозно това.
Точно за ОПЛ говоря, да им осигурят защитни костюми и да си вършат работата на място, не по телефон.
Токуда от седмица правят тестове за коронавирус във фургон пред болницата, не е чудо невиждано.
А, разбрах. Съгласна съм. Въпреки че и сега без защитни костюми много ОПЛ работят, и преглеждат на място. Много. Пак ще кажа - в малък провинциален град съм, моята лична не е спирала да работи, колегите ѝ също.
Сигнали за неработещи ОПЛ-та подавайте в ЗК и дирекция "Медицински надзор".
Фургон е едно, палатка друго.

# 20 369
И аз мисля, че е по добре да хванем шведския модел, и на Дарвинов принцип да оцелеем. Не виждам смисъл от това ИП, необосновано никак, отделно всичко се блокира и много народ остава без доход. А като откараме и Май, отиде коня. Самия вирус е опасен, не споря, но е далеч от смъртността на много други болести! Ако теглим чертата на края от рак ще са умрели повече хора в БГ за ИП, отколкото от корона. И то щото няма да са имали възможност да получат адекватно лечение, а не нещо друго!

Общи условия

Активация на акаунт