COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 758
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 460
И друго ми е интересно. Грипна епидемия - поне в БГ се обявява при 200 заболели на 10 000. Сега с няма и общо 500 случая - бам - взЕми това извънредно положение до шестък. Някой да вземе да ни обясни на по-простите от нас - що така? Че и го удължават - не до шестък, ама до 13ти Май?
Викаш първо да оставим заболелите да станат колкото тези при грипа и чак тогава да реагираме, така ли?
Съвсем логично ми звучи
Не се и съмнявам.
Или аз съм безумно тъп, или нещо изтрещело ми се вижда всичко...
Първото е.

# 20 461
Скрит текст:
.....сега можем спокойно да си плюем от вкъщи, което е по-добре от това да броим трупове.

Не разбирате ли? Сега пак има трупове просто не се броят и ги няма в статистиката. Не си ми Ал тест, не си бил в интензивното - умрял си от друго.
От девет починали 4 са от закъснели мерки. Ако продължава така - стойте си у дома, докато можете да дишате, може наистина смъртността от КВ да е нищожна, щото няма да бъде доказана на повечето.
И е така, и не е така.
Хора са умирали и преди, умират и сега. От какво ли не. Не може, не е редно и не е правилно всеки починал от сърдечна недостатъчност, ХОББ, или каквото и да е друго заболяване, свързано със затруднено дишане, да се третира като починал от коронавирус. Защото може и да не е. Как да се доказва, на всеки починал да се прави тест посмъртно? Кому е нужно това? То няма тестове за здрави, ние ще тестуваме умрели....
Толкова паникьосани хора има, всякаква симптоматика се свързва с коронавирус, всеки мисли, че го има и затова и лекарите не знаят в определени моменти с кого как да процедират. Та и една паник атака е със задух, а такива има много сега, паникьосани млади хора, които си мислят, че са с коронавирус и от самата мисъл не могат да дишат, невралгии се приписват на короната, стари болежки....и на този фон се иска всичко това да се установява в болница. Няма как, ако останат наистина болните, които имат нужда от помощ, може и да се случат нещата. Сега заради напливът от желаещи и наистина нуждаещи се не стигат до болнично лечение, за съжаление. Поне първоначално.
Няма нужда да тестват никой. Последния починал 57г, ако наистина жена му е била ОПЛ и не е могла да разпознае пневмония /не я обвинявам в некадърност в никакъв случай, има много случаи на вирусни пневмонии, хванати само със снимка/ очи в очи, как да стане това по телефона от ЛЛ или от самия болен.
Това става сега, когато няма масирана атака, ами ако натоварването на безсистемната ни система стане повече.
С пълно разбиране, повечето хора спазваме мерките, за да запазим системата, но за кого/какво!

# 20 462
залагам живот и здраве,догодина чисто нов,модерен вирус.
А, не вярвам да е другата година. Първо ще ни оставят да съберем пари, че тази година ще стържем на всички фронтове.

# 20 463
  • София
112, освен всичко изписано в закони, наредби и структури, е номерът, изписан върху държавните спешни линейки.

Благодаря за лекцията какво е 112.

# 20 464
На фона на 400 заразени, 20 000 безработни не е ли по-големият проблем?!

# 20 465
  • MI
Беларус казваш?
https://charter97.link/ru/news/2020/3/30/371323/
Не говоря за свободно разпространение, но да хванем един Беларус примерно....
Георги Дяков, ще кажеш ли кои конкретно са тези бивши соц държави, в които ковид19 се е разпространил свободно и откъдето черпиш данни и екстраполираш?Sleeping

(Аз ви казах, че е по-лошо от хорър)

# 20 466
Италия
Цитат
Yesterday
New cases: 4.053
Test: 29.906
13.55%

Today
New cases: 4,782
Test: 34.455
13.87%

Stable, no increase.

# 20 467
  • Другата България
112, освен всичко изписано в закони, наредби и структури, е номерът, изписан върху държавните спешни линейки.

Благодаря за лекцията какво е 112.
Каква лекция бе жена, зададох ти въпрос, на който удобно не отговори, но пък говориш за лекции....това за "триажа" можеш ли да го обясниш, и откъде ти е инфото? Или и то е от "един познат лекар"? Защото не е вярно.

# 20 468
И друго ми е интересно. Грипна епидемия - поне в БГ се обявява при 200 заболели на 10 000. Сега с няма и общо 500 случая - бам - взЕми това извънредно положение до шестък. Някой да вземе да ни обясни на по-простите от нас - що така? Че и го удължават - не до шестък, ама до 13ти Май?
Викаш първо да оставим заболелите да станат колкото тези при грипа и чак тогава да реагираме, така ли?
Съвсем логично ми звучи
Не се и съмнявам.
Или аз съм безумно тъп, или нещо изтрещело ми се вижда всичко...
Първото е.

Лили ли си ква си. Първо аз съм икономист. Гледам цифрите и се мъча да спася доходите на семейство, вероятно като твоето - затова - не ме нападай. На въпросите ти: Нищо не викам - ти точно как ще реагираш и ще ни спасиш - нямам идея, а дали съм тъп - може да преценят и останалите, ако може.

Цифрите са си цифри. За сега е едно нищо, акО да не се тества повсеместно, но 8 починали за да спреш всичко си е Бай Ганьощина от всякъде. А мерките са привнесени, но от други общества, с различен манталитет и възможности, ако ме разбираш. Едва ли. Успех с този начин на мислене и плюене ти желая

# 20 469
  • София
Едно интересно становище на Мадлен Алгафари. Струва си да се прочете.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3101767356554616& … d=162850890446292

Тя това го разказва, едно към едно, в студиото преди две седмици, когато беше гост тя и един психиатър.

# 20 470
Сравнение Covid19 - САЩ до 5 европейски държави и Канада към 31 март
https://pbs.twimg.com/media/EUh4_maXYAI39J7?format=jpg&name=4096x4096

# 20 471
  • София
Интересното ще дойде след филма с короната. Който не е чак толкова психясал ще ме разбере.

# 20 472
  • на пъпа на Златията
Ммм даа , пак мърморисвате .

422 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по последни данни на Националния оперативен щаб, от които 207 са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. Оздравели и изписани след болнично лечение са 20.

Това от отчета на Щаба .
От 420 - 207  са в болнично заведение под наблюдение . Как не се грижи държавата за болните си .

# 20 473
Прочетох сега в dnes.bg за двете жертви в Благоевград от онзи ден. Значи от 19.03 до 24.03 тези жени са сновали между Разлог и Благоевград и не са ги приемали, защото болницата изисквала тест, и то не бързия. Бърз си направили, но бил отрицателен.

# 20 474
  • Мадрид / София
Здравейте, от репортажи и видеа виждам, че мерките са слаби. ИП само ще ви затрудни финансово, но не ви предпазва истински от вируса. Затова и ИП ще си го удължават, защото очакват бум от заразени. Още сте в началото, когато изглежда като шега. Защо е така?- защото инкубационния период е дълъг и докато се проявят симптомите, вече ще имаме още поне 3-5 нови човека заразени. И така се предава щафетата. Като гледам как свободно се разхождат хората по улиците се ужасявам какво може да се случи след по- малко от месец! Нямате представа колко е опасно това свободно движение. Дано имате късмет да ви се размине и ви го пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт