COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 987
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 520
  • Другата България
Дали не е крайно време да спрете да повтаряте, че пазиМ възрастните, респ.те са виновни, защото са недисциплинирани? Умират млади хора, последните два случая са показателни. ПазиМ всички нас, децата си, семействата си, възрастните са най-уязвими, но има и толкова млади хора, които са с хронични заболявания и дори такива, които не го и знаят. Диабетици деца има, те също са уязвими. Спрете с мантрата за възрастните, не са те проблема.

# 20 521
НЕЗАБАВНО ПОТЪРСЕТЕ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ!
Съобщавате за умерен или тежък задух в комбинация с други симптоми, характерни за COVID19 и/или за контакт с потвърден случай.

Моля, свържете се с личния си лекар или с горещата линия на Министерството на Здравеопазването (02/ 9301 152, 02/ 9301 253, 02/ 9301 259), за да бъдете насочени към лечебно заведение, в което можете да бъдете изследвани за COVID-19 и при нужда да бъдете хоспитализирани.

Това е моя резултат от "теста", като описвам симптомите си от края на януари, когато бях болна. Сигурна съм, че беше свински грип, а не корона. Сега се чудя има ли тест за антитела за грипа, както има за короната? Кой да си пусна?

# 20 522
В Индия ситуацията е под контрол и проблем с маските нямат.

https://www.youtube.com/watch?v=1QAWNautQMA

# 20 523
Още една жертва у нас. Кюстендил. 40 год, мъж

И все сравнително млади май

# 20 524
  • Мадрид / София
Дали не е крайно време да спрете да повтаряте, че пазиМ възрастните, респ.те са виновни, защото са недисциплинирани? Умират млади хора, последните два случая са показателни. ПазиМ всички нас, децата си, семействата си, възрастните са най-уязвими, но има и толкова млади хора, които са с хронични заболявания и дори такива, които не го и знаят. Диабетици деца има, те също са уязвими. Спрете с мантрата за възрастните, не са те проблема.
Процента възрастни над 70 г е най-голям затова се говори за тях. Има и млади, които пострадват, да, но общо взето младите го карат по-леко, а децата най-малко са засегнати.

# 20 525
В Германия нещата не са добре - икономически - аз това мога да ви кажа - затварят се производства, съкращава се персонал, спират с е поточни линии. Ние няма да си загубим бизнеса, защото са ни дългосрочни договорите, но за тях ще е тежко. За всеки, който не е учил достатъчно ще е тежко.

# 20 526

Те това е стерилна среда! Ужас!

# 20 527
Скрит текст:
НЕЗАБАВНО ПОТЪРСЕТЕ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ!
Съобщавате за умерен или тежък задух в комбинация с други симптоми, характерни за COVID19 и/или за контакт с потвърден случай.

Моля, свържете се с личния си лекар или с горещата линия на Министерството на Здравеопазването (02/ 9301 152, 02/ 9301 253, 02/ 9301 259), за да бъдете насочени към лечебно заведение, в което можете да бъдете изследвани за COVID-19 и при нужда да бъдете хоспитализирани.

Това е моя резултат от "теста", като описвам симптомите си от края на януари, когато бях болна. Сигурна съм, че беше свински грип, а не корона. Сега се чудя има ли тест за антитела за грипа, както има за короната? Кой да си пусна?
За корона. Ако е отрицателен, не те интересува дали е било грип А, Б или нещо друго, вече няма значение.

# 20 528
  • Мадрид / София

Дали данните са верни? Все повече се прокрадват данни, че истинското положение не отговаря на официалното.

# 20 529
# 20 530
  • Пловдив
И къде отиват другите пациенти на ВМА?
Оборудвани са им инфекциозното отделение и психиатричното, но второто е запазено за военни.
На първо място това е военна болница.

# 20 531
  • Варна
Скрит текст:
Скрит текст:
Може ли поне едно конструктивно предложение. Представете си, че от вас зависи какво трябва да направим. Вие сте ЩАБ-ът. Франсоаз и останалите????

За мен най-удачното решение в момента е сериозно изолиране на всички, попадащи в рисковата група - хора над 60 години (явно в България възрастовата граница за критичните случаи е по-ниска), такива с хронични и други утежняващи заболявания и състояния.
Останалите се връщат към нормалния начин на живот. Така ще се създаде имунитет в голяма част от населението, а тъй като няма да има толкова критични и тежки случаи (процентно във възрастовата група под 60 години са дори по-малко, отколкото при грипа), боледуващите няма да натоварят здравната система. А, едновременно с това, ще работят и учат, т. е. икономиката ще се възстанови по-бързо и няма да се стигне до гражданско напрежение (да не кажа "неподчинение", но то това е следващата стъпка).

Не виждам какъв пик се очаква с това изолиране в момента. Нито пък плато или каквото и да е. Масово тестване трябва, за да видим накъде сме. В момента правим половинчати работи с никаква информация, за да се анализира ситуацията. С тези мерки ще се влачим не до септември, а до края на годината... или до деня, в който гладните ще избухнат....

Удължаване на извънредното положение до след края на април (заради Великден) ми звучи абсолютно неоснователно.

И в този план има страшно много пробойни.
Нахвърлям няколко набързо:

-  къде да бъдат изолирани и за колко време хората, които попадат в споменатите от теб групи?

- повечето 60-годишни, дори и с хронични заболявания, все още работят. Кой ще поеме техните разходи, които предвид възрастта и заболяванията им ще са доста, заради нужния редовен прием на лекарства

- много млади хора също имат хронични заболявания, които биха утежнили протичането на вируса. За тях какъв е варианта? Към тях отнасям и първите два въпроса.

- ромите. Те не могат да бъдат озаптени да спазват карантина или каквито и да е правила, а сред тях има заразени. В един момент ще се срещнат с някой здрав българин, който свободно си ходи на работа, щото нали е млад, здрав, вероятно тестван отрицателно. Оттам по поточната линия в риск се поставят още хора.

Какво правим? Не се заяждам.

Изобщо не го приемам като заяждане, напротив смятам, че е много хубаво да дискутираме точно по този начин.
В последно време темата е като истерясал кокошарник, та това ми действа добре.

-  къде да бъдат изолирани и за колко време хората, които попадат в споменатите от теб групи?

В къщите си, стига да могат. Според мен трябва да спазват същите мерки, като тези за всички в момента. Не пречи да продължат да имат осигурен коридор за пазаруване. Не мога да кажа за колко време, но, колкото по-бързо се изгради масов имунитет на голяма част от населението, толкова по-скоро ще могат да бъдат премахнати всякакви ограничения по отношение на всички.  

- повечето 60-годишни, дори и с хронични заболявания, все още работят. Кой ще поеме техните разходи, които предвид възрастта и заболяванията им ще са доста, заради нужния редовен прием на лекарства
Да кажем, че държавата ще понесе много по-малка тежест, субсидирайки тези хора, които са в рисковите групи за определен период, отколкото компенсиране на голям брой работодатели, които обявяват престой или непълно работно време за три месеца. Да не говорим, че икономиката няма да е в ступор, както е в момента, т. е. в хазната ще има постъпления.

- много млади хора също имат хронични заболявания, които биха утежнили протичането на вируса. За тях какъв е варианта? Към тях отнасям и първите два въпроса.
Отговорът ми е същият, като на горните два въпроса.

- ромите. Те не могат да бъдат озаптени да спазват карантина или каквито и да е правила, а сред тях има заразени. В един момент ще се срещнат с някой здрав българин, който свободно си ходи на работа, щото нали е млад, здрав, вероятно тестван отрицателно. Оттам по поточната линия в риск се поставят още хора.
Ще намерят начин да карантинират тези от рисковите групи и сред тях, ако трябва с помощта на полицията.

# 20 532
  • Другата България
Скрит текст:
Angela61, в коя държава си?
В Испания, Област Мадрид - най-засегнатата от Испания.
Angela 61, a ходите ли на работа в Мадрид или вече само лекари, магазинери, касиери, фармацефти, ВиК и енерго само? Тук все още се ходи на работа, без барове и ресторанти, кина и театри.
Не се "шляят", нито разхождат много, вие къде ги видяхте? Изключвам сиганите, каквито техни мургави братя има навсякъде.
Днес пък нас ни уверяваха по ТВ, че и от СЗО, че и тук в темата, че по въздуха току-така не се предавало? Какви са нагласите в Мадрид?
Работят болниците, магазините за хр. стоки и техника, съда, службите за охрана и поддръжки - общо 40 типа работа. Аз работя в магазин, затова ходя на работа. И сме изложени всекидневно на риск от зараза, въпреки, че вече масово носят маски и ръкавици.
По най- нови данни вируса се задържа във въздуха 2-4 часа преди да падне на земя/ повърхност. Затова ако някой заразен мине преди вас и разпръсне вируса във въздуха, а вие минете след това ( дори да не виждате никого) поглъЩате  доза вирусчета.
Гледах едни българси новини и там даваха хората по улицата. Ни разстояние спазват ни нищо. Това си е бомба със закъснител.
Силно се надявам потребителката, която твърдеше, че в Испания е като "у нас", да го прочете това.
И още по-силно се надявам у нас да стане като в Испания. Това, което правим сега е половинчата работа. По-добре за по-кратко време по-затегнати мерки и карантина, отколкото да влачим два или три месеца нещо, което има пропуски, пробойни, тълкува се от всеки различно, заобикалят се правила, като се разчита именно на неуточнение и неразбиране, и всъщност правим дупка в морето.

# 20 533
Работя за чужда компания, която каза от Януари - Бизнес парк София не е Сейф - и си отидох у дома. Само онлайн купувам всичко - на прилеп съм се обърнал, никого не застрашавам, никого не пазя, нищо не дезифекцирам (щот няма и нужда). Общо взето като в Гатака - който помни - буквално перфектния спесимен съм сега. Та без упреци. Но това не ме спира да мисля, да си търся правата и да не се занимавам с елементаризми, като например LillyM Simple Smile
Какви права си търсиш, правото да убиеш някой ли? Ако не беше възможно да заразиш някой изобщо нямаше да ми пука къде ходиш и какво правиш.

# 20 534

Дали данните са верни? Все повече се прокрадват данни, че истинското положение не отговаря на официалното.
Даже вече си купихме от тях по 3 лв парчето. Какво му даваш, кутия цигари е 5 лева.

Общи условия

Активация на акаунт