COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 387
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 775
Проблемът е, че не знаем мотивите за удължаване на ИП.
Има ли такива ?

Лично аз ще се съобразя с разумно, научно и прогнозно обосноваване.
Ако няма, значи наистина ни правят на маймуни.
Естествено, че има. ИП ще е до края на епидемията, до юни вероятно. По Великден някъде ще е пика, но след това ще затихва изестно време.

# 20 776
  • BG
Ще забранят службите според мен, но ще го обявят като му дойде времето, ако го рекнат отсега, представям си какво ще чуят до Великден.

# 20 777
До СФ, твърдяща, че кадрите от Италия с ковчезите са стари.
Да, стари са. Никой не е луд да ходи там при тази епидемия за да снима ковчезите. Хората там нямат време за такива глупости.
Между другото - "В Италия всичко е тръгнало от думичката демокрация" .

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 23:51 от Vicky_P

# 20 778
Има ли такива ?

Мотивите са, че най-лошото при нас тепърва предстои, а предстоящите Великденски и Гергьовски празници, за съжаление, ще "спомогнат" за истинското разрастване на епидемията в страната ни! Дори преди Великден трябва да се наложи пълна карантина, защото бедна ми е фантазията, колко народ ще се заразят и умрат впоследствие покрай събирания, пътувания, гости..

# 20 779
Има ли такива ?

Мотивите са, че най-лошото при нас тепърва предстои, а предстоящите Велинденски и Гергьовски празници, за съжаление, ще "спомогнат" за истинското разрастване на епидемията в страната ни! Дори преди Великден трябва да се наложи пълна карантина, защото бедна ми е фантазията, колко народ ще се заразят и умрат покрай събирания, пътувания, гости..
Мотивите следва да се позовават на медицински факти и резултати. Към настоящия момент, няма такива. Прогнози не съм чула да са основание за удължаване на извънредно положение.
Бе кога го решиха това.
Щабът ли ?
Признавам си, че не гледам новини, а следя темата и брифингите.

# 20 780
Бледолилава, човек, когато не иска да направи нещо, си намира оправдания. Аз ако бях голкова убедена, щях да си направя сама и pcr теста, а не само да мрънкам какво ми дължи държавата.
Много работи ми дължи държавата, като на всеки данъкоплатец, но изобщо не става въпрос за това в случая. Става въпрос, че регламентът засега е необмислен, нямат време да го направят, разбирам ги. Но това не ми пречи аз да обмисля и да отложа теста. Само за да го развявам в бг мама ли да го правя сега? Ще го направя, когато има смисъл и пак ще е с пари от джоба ми, не от държавните.
Скрит текст:
Германия ще издава сертификати на преболедувалите с антитела, за да могат да се върнат на работа и към нормален живот:
https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/29/germany-will-issue-c … CuBKojiGmkg5dHFoo

Лили, нали питаше защо ние със съмненията не се тестваме? Защото в момента ще ни дадат не сертификат, а най-много да ни се полага 28 дневна карантина. Без изследване с PCR тест, за да се установи имаме ли още вирус или нямаме. За нас никой няма да отдели тест, като тия в болниците, дето ги тестват по 3-4 пъти. Когато кажат, че тези, които са само с G антитела ще се считат за оздравели, както в Германия, тогава ще се тествам.

Колко време се движим след Германия? Месец? И тук ще стане така, няма какво по-различно да измислим. Аз лично ще почакам. Здрава в карантина не желая да стоя.

Към какъв нормален живот да се върнат тези в Германия, като такъв няма и скоро няма да има. Иначе аз и без сертификат си ходя на работа, която нито е жизнено важна, нито е като да не може да се работи от къщи. Само че шефът ни нещо изперка. Но това е работене, не нормален живот, който просто вече не съществува.
Стига де, те и след ВСВ хората в Германия сред руините сигурно пак така са мислели, но са се изправили на крака. Животът винаги продължава, дори и след най-страшните бедствия.

# 20 781
А и така или иначе никой нищо не знае, никой в нищо не е сигурен, когато опре до Корона вирус.
Всички сме в Божиите ръце, това е сигурно.

# 20 782
Стига де, те и след ВСВ хората в Германия сред руините сигурно пак така са мислели, но са се изправили на крака. Животът винаги продължава, дори и след най-страшните бедствия.

За никакви руини не става въпрос, а за напълно липсващ нормален живот, за който ти каза че някой ще връща към него някого със сертификати.

# 20 783
Скрит текст:
Има ли такива ?

Естествено, че има. ИП ще е до края на епидемията, до юни вероятно. По Великден някъде ще е пика, но след това ще затихва изестно време.
Математикът от щаба в новините по нова каза, че както бил казал и преди, по Великден щял да ни каже хубави новини, ама не бързал засега.

# 20 784
Е те писаха че сърцето на човека  е спряло, светла му памет. Обаче в статистиката е жертва на Коронавируса.
А на какво да е жертва като тази болест така убива?

Белодробна, сърдечна, бъбречна, чернодробна или направо полиорганна недостатъчност може да предизвиква.
Нали затова сме по къщите, за да няма много опадали по улиците.

А в статистиката колко пък не влизат - мъжът на тази жена от Пловдив няма да влезе в статистиката, но е умрял от пневмония; жената от гарата; колко имаше на път за спешното, две жени, едната алкохоличка май даже, без промени в черния дроб при аутопсията, китаец с инфаркт, шофьор от Банско... Но то и в другите страни в статистиката влизат не всички, защото не всички ги изследват посмъртно.

# 20 785
  • София
До юни извънредно положени????
Чувате ли се какви ги говорите, два месеца здрави и самолекуващи се затворени по домове. Всички ще сме кекави, та кекави след това.

Добре е, че има и хора проглеждащи. До преди няколко дни се смеехте за призивите тестване на всички. Ей сега ще изгърмят поне едни 500х?теста,за целия парламент и администрация. Но вие продължавате да се кланята в захлас как ви пазят и мислят за вас.

По мои си причини следя Естония, с открит случай много преди нас, с по малко смърни от нас и с впрегнати сили да се издирват ВСИЧКИ контактни. Имат ИП, но то е къде къде по спокойно, без опашки по магазините, без масови истерии за маски. Нещата се случват контролируемо спокойно.
След няколко дни ще кажа и дали изобщо някой следи за задължителните карантини, защото подозирам, че отговора е Не.
Демокрация сме били, само на думи. Тоталитарното мислене не е изкоренено от управляващите, а народа облъчено, вярва и следва без грам мисъл.
Не знам за кой път - не съм против мерките, спазвам ги, но истината е,  че това е прах в очите.
И с тестването на н на брой наши, а хората самолекуващи се в къщи,  само при задух да ги тестваме, вече ме убеди, че гледаме един зле режисиран цирк.

# 20 786
Не се тества, ясно е вече и за децата.
Е за депутатите ще има,че за къде сме без тях.
А женичките от Кюстендил, много ми е мъчно за тях.Светла им памет!
Пазете се, кой както може и прецени.Въпрос на вътрешно решение и възможности .Нито политик,нито никой може да ви каже.Господ да ни пази!

# 20 787
Ха сега... какво стана...
Какъв късмет извадиха депутатите с коронавирус в парламента. Вече имат повод да си останат вкъщи, че с новите заплати е трудно да се ходи на работа.
Не че нещо, но в нормалните европейски държави, насочват бюджетът към бизнеса и обществото. Явно и наще за това го преразглеждат - 60 на 40 за депутатите. 60 от бюджет 2020 и 40 от 2021.
Ай честито на хората, които висяха днес пред Вива Кредит на Ломско шосе и за вас ще има, но може би 2070 Angry

# 20 788
4% са (евентуално) с рисковите групи.
За да се изгради стаден имунитет за този вирус трябва да преболедуват 60-70% от населението, а не 80%.
За миналата година 14.4% от населението ни е било на възраст под 14 години, 8.9% - 15-24 год., 35% - 25-49%, 20.4% - 50-64 год. (да допуснем, че 1/3 от тях са тези между 60 и 65 години, т. е. 7%); 16.5% - 65-79 год. и 4.8% са тези над 80 г.  Т. е. 28.3% са хората над 60 г. Да допуснем, че останалите рискови групи на по-млада възраст са още 10% от населението. Т. е., нерисковите групи сформират около 60% от населението.

Не знам доколко са актуални вече тези статистики, че са още от Китай, но ето смъртността по възраст:
https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/

Не намерих статистика какъв процент от хората под 60 години имат нужда от интензивни грижи и хоспитализиране. Както и какъв е процентът на тези, които изобщо не разбират, че са преболедували, който може да смъкне допълнително смъртността и процентът на нуждаещите се от хоспитализация.

Значи предлагаш да боледуват само тези, които не са в рисковите групи? Но това е просто неприложимо, в други коментари са изброили причините. Като започнем от това, че много домакинства са смесени и няма как да отделим близо 30% от населението и стигнем до това, че трайният имунитет е под въпрос.

Иначе 20% са без никакви симптоми. Това по данни от Южна Корея.

# 20 789
не знам дали някъде е обсъждано назад, че темата е огромна и върви във всякакви посоки, така че ако повтарям някой, ме извинете, но не мога да не споделя как си правят статистиката в Масачузетс - поглеждаш я и виждаш отговорите на повечето въпроси, които биха те вълнували - ясно и точно, подлежащо на анализ и интерпретации, без 2-3 щаба с разнобойни изявления

не знам дали другите щати я вадят по същия начин информацията, този ме интересува в личен план, а и е доста съпоставим с нас като население, така че биха могли да се направят аналогии за процентите на база извършени тестове (населението там е все пак по-малко от България и чисто пропорционално изглежда, че тестват около 10 пъти повече от тук), за да добием някаква представа за реалното състояние и при нас

https://www.mass.gov/doc/covid-19-cases-in-massachusetts-as-of-a … l-1-2020/download

Общи условия

Активация на акаунт