COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 677
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 375
Скрит текст:
Стана ми любопитно твърдението отпреди няколко страници за конспиративнитв теории и тъпотата. Значи, правилно ли разбирам логиката му - ако си интелигентен, вярваш на медиите и това, с което решат да те залеят, безрезервно (или резервно, но все пак се доверяваш). А ако си подложил на съмнение, да речем една съществена част от 50-70 %, защото просто не пасва с нищо от личните ти знания, възприятия, обща култура, образование, критична мисъл - значи си безмозъчен полуидиот? Оставям настрана конспиративните теории, защото и там има сериозно разслоение. Не може да се каже - щом не вярвам на битиви, значи съм любител на конспирациЙте.

Логиката е, че ако си интелигентен анализираш проверените цифри и факти, ако не си вярваш в световната конспирация и отричаш примери и действителност до откат.
Да де, ама ето сега, Италия ревизира данните си за броя починали от короната... Та аз, като нискоинтелигентна, да питам :кои цифри да гледам и сравнявам, старите или новите? Simple Smile
На няколко пъти в последните 100 страници се обсъжда все едно и също: тези 12% са хората починали БЕЗ придружаващи заболявания. Нищо няма да преразглеждат, нито са грешни данните.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 18:18 от Не се сърди, човече

# 21 376
Тъкмо и аз отворих линка от Гардиън и си викам: къде е туй фиаско? То там има само предварителни дискусии и ЕЖК.
Като излезе официално СЗО с нещо, дайте го.

# 21 377
  • Пловдив
За Пловдив (тестове) намерих това:
https://www.omed.bg/Byrz-kryven-test-za-Koronavirus-Covid---19-o … lovdiv-p6198.html
и една пък е казала, че изобщо няма намерение да прави
https://www.synevo.bg/test-covid-19/

А тази, университетската, докато я сглобят, ще забравят за какво са я започнали Simple Smile

В университетската няма да можеш да си платиш и да се изследваш. Няма да е достъпна за това.

# 21 378
  • Другата България
Скрит текст:
Смятам, че не трябваше да затварят Банско, а Лом. Този в Монтана бил и той от махалата в Лом. Която е доста голяма всъщност.
И кой  ви е казал че Лом не е "затворен" условно казано ,  или не следят тези които са оставени под карантина?/
ми не е затворен, щом и сега може да се влиза в Лом. Примерно акл съм от някое ломско село кой ще ме спре ? В Лом няма КПП, не е областен град Wink
За карантината и следенето и нищо не съм казала.

Добре . Обяснявам .
Защото тези хора са чужденци.Един англичанин и придружаващото го дете и 2 самолета израелци . И ако аз управлявам  нашата държава ще искам да зная хотелиера ли ги заразил или са си дошли заразени .
Защото ако рекат тия туристи да съдят хотелиера че ги е заразил , ще му вземат всиките хотели .
А този хотелиер ми е данъкоплатец .
А тъй като е съвсем човешко поради някакви си лични подбуди  тези от Банско да се крият, за това и ги следя по мои си канали , за да си изпълня задъ;жението към собстввввените си здрави граждани  да ги запазя от заразяване .,
А тези в Лом са затворили "маалата" Имат им имената и адресите  и патрулират да ги проверяват  сигурно по 5 пъти на ден та и на нощ. . И за това казвам "условно затворилли"Защо да причинявам неудобство на другите граждани .
Никой не е "затварял" Хумата. Проверяват карантинираните, не всички, няма вечерен час или каквато и да е забрана все още.

# 21 379
Далеч не визирам единствено евентуалното им предстоящо становище. Още в началото на епидемията не си подбираха правилно думите, а предположенията им често бяха представяни като факти. Именно, защото вирусът е непознат би трябвало се внимава как се поднася текущата информация за него.

# 21 380
  • MI
Да де, ама ето сега, Италия ревизира данните си за броя починали от короната... Та аз, като нискоинтелигентна, да питам :кои цифри да гледам и сравнявам, старите или новите? Simple Smile
Новите. Тези дето включват и починалите вкъщи и невключени в статистиката. За справка - поста ми за Бергамо.

# 21 381
България въвежда задължителната ваксинация за всички след 1951 г. Досега, като цяло и минимално, ваксината не се е променяла. Тя съдържа Mycobacterium bovis BCG (Bacillus Calmette – Guerin) и се произвежда и разработва от Националния център по заразни и паразитни болести, София.

Осем са най-общо различните БЦЖ-видове ваксини, ползвани по света в момента, базирани на първата, разработена далеч преди Втората световна война: БЦЖ-Бразилия (ползвана само там), БЦЖ-България-Русия (ползвана в целия бивш Източен блок и Турция, както и в Мозамбик, Камерун, Кот Д'Ивоар, Еквадор, Колумбия, Боливия, Парагвай и Уругвай) БЦЖ-Япония (ползвана в Япония, Северна Корея, Тайланд, Нигерия, Ирак и Кувейт) са в първа категория и най-близки до "оригинала".

Имаме си и наше момиче част от екипа и бъдещ нобелист - Виолета Руменова, Институт по остеопатична медицина, Ню Йорк,

Повече - https://www.flagman.bg/article/211173

# 21 382
  • на пъпа на Златията
Друг признак на ниска интелигентност е повтарянето до безкрай на доводи, които са оборени нееднократно. Хората, които не могат да осмислят написаното много често го използват като похват, с надеждата другите да се откажат от отчаяние, че с тъп човек не се говори. Разбира се, говоря теоритично, но ако някой се познае е свободен да се сърди.

Така е, но в повечето случаи това не се прави нарочно. Повтаря се тезата, която би могла да бъде осмислена. Всяка надстройка или теза, изискваща повече разсъдък е неразбираема и следователно не съществува.
Тя такава теза се гради на индивидуалния интерес.
Аз например продавам чорапи , ама са наредили магазините  за чорапи  да не работят А аз искам да работят защото съм търговец на едро .
И крайната ми цел е да кажа че няма такова животно като вирус и тоя или оня лъже и  не знае как да управлява държава  а аз искам да си продавам чорапите а пък той не разбира .
И след малко ще се хванат пак за някоя нишка и пак крайната им цел - нема такова животно като вирус.  . Иаз трябва да се съглася непремонно защото   с такива мнения защото то е интелигентно  и т,н .

# 21 383
  • Пловдив
За Пловдив (тестове) намерих това:
https://www.omed.bg/Byrz-kryven-test-za-Koronavirus-Covid---19-o … lovdiv-p6198.html
и една пък е казала, че изобщо няма намерение да прави
https://www.synevo.bg/test-covid-19/

А тази, университетската, докато я сглобят, ще забравят за какво са я започнали Simple Smile
В Пловдив правят още PCR в "Пълмед" и "Рамус", а бърз тест в "Писанец" в ж.к. Тракия. С тестовете в "Св. Георги" е голям резил.
В София и "Бодимед" правят PCR, като ходят в дома на пациента.

# 21 384

Аз например продавам чорапи , ама са наредили магазините  за чорапи  да не работят А аз искам да работят защото съм търговец на едро .

Защо не си отворите интернет магазин? Тук само си губите времето, а хората имат нужда от чорапи.
ПП: Не знам някой да е нареждал магазините за чорапи да затварят, но ставаше дума за осмисляне, а това не всеки го може.

# 21 385
СЗО е организация с огромен ресурс - и като учени, и като мобилизационни ресурси, и като информация и като статистики. Как очаквате СЗО да препоръча каквото и да е, ако не е подплатено с достатъчно доводи. Да кажеш - не зная - не е извъртане. В случая с маските - ако кажат помагат - а се окаже, че не помагат и недай боже влошават нещата нали ще ги разчекнат! Това са доставки, пари, неудобства, загубено време (да идеш до аптеката) и т.н.

Може би примера с маските не е най-удачен, ама става. Просто не работят така сериозните организации. Все пак става дума за целия свят - пати си от грешна препоръка и много се внимава.

# 21 386
Скрит текст:
Стана ми любопитно твърдението отпреди няколко страници за конспиративнитв теории и тъпотата. Значи, правилно ли разбирам логиката му - ако си интелигентен, вярваш на медиите и това, с което решат да те залеят, безрезервно (или резервно, но все пак се доверяваш). А ако си подложил на съмнение, да речем една съществена част от 50-70 %, защото просто не пасва с нищо от личните ти знания, възприятия, обща култура, образование, критична мисъл - значи си безмозъчен полуидиот? Оставям настрана конспиративните теории, защото и там има сериозно разслоение. Не може да се каже - щом не вярвам на битиви, значи съм любител на конспирациЙте.
Ами то  не е само до това . А е до информация, например и спесифични знания за управление на хора ,
Колко пъти ви се  казва че това е война . А на война управляват и командват командири .
Скрит текст:
А не някой  с обща култура , несъгласие ,  интелигентност ,вяра в това или онова .
Имаш една цел и трябва да я постигнеш и не става  с такива качества  които вие смятате че ги имате .  .
..При такива случаи има едни други  неща за критерии ,  и тези качества  се и учат и практикуват .
Тук не важи интелигентността ти например че си прочел  един влак книги , или се наслаждаваш на една картина .
Изискват се интелигентност , да не ти се разтреперят краката например и да припаднеш .  . ,
Ох да не казвам какви качества  трябва да имате  че ще ме обвинят  че сея паника.
Аз бих искала такива като вас критикари да ги поставя на мястото на Мутафчийски . Да видя как ще си мерите приказките .

За мен е железен!

Кой на кого е обявил война, извинете? Вие ако попивате толкова лесно, на мен ми трябва малко повечко от това някой да ми говори по ТВ и аз да повтарям след него, като папагал. Все пак има мнения и на други здравни специалисти в обществото, които не са обявили война на никого все още и не влагат излишен патос изразявайки експертното си мнение.

# 21 387
  • София
Цялата сага около ж.п.гара "Илиянци" - Служителите на гара Илиянци най-после са тествани за коронавирус
11 дни след като служителката на гарата е била диагностицирана с вируса, започна изследването за коронавирус на персонала. А от регистрирането на положителна проба на починалата вече майка на другия служител на същата гара вече са изминали 23 дни.

# 21 388
Цялата сага около ж.п.гара "Илиянци" - Служителите на гара Илиянци най-после са тествани за коронавирус
11 дни след като служителката на гарата е била диагностицирана с вируса, започна изследването за коронавирус на персонала. А от регистрирането на положителна проба на починалата вече майка на другия служител на същата гара вече са изминали 23 дни.

А пътниците минали през гарата?! Не ми се мисли - загубена кауза е това...

# 21 389
Скрит текст:
The number of coronavirus related deaths in the Netherlands topped 1,300 on Thursday. Public health institute RIVM reported that another 166 people died of Covid-19, .. Rosss - разкажи нещо, как се чувстват хората в Нидерландия?

Тези в болница са 5784, като за един ден са се увеличили с 625.
Увеличават броя легла з интензивна помощ, ако има недостиг Германия е обещала да поеме в техните интензивни отделения.
Увеличават стремглаво и тестовете, които правят. Целта им е да започнат да тестват по 29000- не знам кога ще стане.

Иначе какво да видиш по улиците- изглежда пусто и спокойно. Работят супермаркети и големите строителни магазини, има задължителна дистанция от 1,5 м, която ако не се спазва има 181евро глоба ( създали са и ап за докладване на неспазващите)

Удължена е извънредната ситуация до 28.04, като една седмица преди това ще кажат какво очакват след това. Казват да не се правят планове за тукашната майска ваканция.
Очакват пик, края на май.
Страдат много бизнеси, както и има някой неуредици с другите заболявания
Може ли да повториш за глобата. Защото тук щяхме да се избием как може да се налагат глоби. В другите държави всичко е съвест и никой копче не може да ти каже. И това е Холандия. ЖДНБ. Имам приятели там. Отчаяни са от холандската безхаберност по принцип.

В супера, ако не спазваш отстояние 1,5 м- глоба 181 евро и забрана май да влизаш повече в този  магазин.
Попаднах и ан апп за снимане и докладване, но сега нямам време да търся подробности.
ето статия за дистанцията
https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/bam-geen-15-meter-afs … een-winkelverbod/

Общи условия

Активация на акаунт