COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 206
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 465
В момента ненужен е най -вече нискоквалифицирания персонал, какъвто лесно можее да се освободи и след това замени, като дори съвсем легално може да се дават по-ниски заплати, защото се предполага че пазарът ще се свие забележимо-
По взаимно съгласие (за по- умните от мен - съкращение) очаква минимум 1 млн. човека.

# 21 466
По бТВ разкази на лекари от първа линия - от България, от Ню Йорк и Барселона.
Лъжат та се късат.
Имало вирус, болестта била коварна, умират 20-30 годишни младежи. В Ню Йорк зад болниците сложили фризери- контейнери.

# 21 467
Освен всякакви заведения (не само кафенета и ресторанти), не работят и всички магазини в моловете (освен хранителни и аптеки), туристическите агенции (освен за да връщат пари, но приходи едва ли имат), фитнеси и всякакви спортни школи, детски школи, частни детски градини и центове, повечето хора в сферата на услугите също с огромен спад в работата, организатори на всякакви събития, културни дейци и сигурно още много пропускам. Хайде да не омаловажаваме ситуацията, защото за много хора е тежка.
Да, сериозно е положението. Затова трябва да сме стриктни и да правим всичко, което е във възможностите ни, за да спрем максимално бързо заразата. Ако сега почнем да живеем както допреди месец, заразените и починалите ще се увеличават главоломно, което пак ще доведе до спирането на този бизнес, че и на други, щото хората ще са болни и няма да могат да ходят на работа с месеци. Здравеопазването ни и то няма да издържи.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 21:08 от mmm75

# 21 468
В Норвегия закръглиха броя умрели на 50.

316 в болница.

Голяма част от последните жертви са възрастни хора с придружаващи заболявания в старчески домове.

# 21 469
Скрит текст:
В момента не е забранено да работиш или да започнеш работа без тест.

Това ми е ясно. Просто дадох предложение - така по-евтино ще излезе на държавата масовото тестване, мисля че го написах.
Отново не можах да разбера какво имаш предвид. Да са отменят всички мерки и навън да излязат само хора с тестове ли? Това мисля, че стана ясно, че е проблемно не от финансова, а от медицинска гледна точка. Този тест е само моментна снимка, в следващия момент вече не е актуален.

# 21 470
Лъжат та се късат.
Имало вирус, болестта била коварна, умират 20-30 годишни младежи. В Ню Йорк зад болниците сложили фризери- контейнери.

Добре е, че са сложили, предвидливо мислене е това. Дано да не ги напълнят.

# 21 471
  • София
И как ще се почне работа в хранителен магазин без здравна книжка?
Отговора е ясен.

# 21 472
Лъжат та се късат.

Добре е, че са сложили, предвидливо мислене е това. Дано да не ги напълнят.

Какво ти пука, важното е бизнеса да върви...
Сега да послушам и Кантарджиев как послъгва.

# 21 473
Отново не можах да разбера какво имаш предвид. Да са отменят всички мерки и навън да излязат само хора с тестове ли? Това мисля, че стана ясно, че е проблемно не от финансова, а от медицинска гледна точка. Този тест е само моментна снимка, в следващия момент вече не е актуален.

Две отделни неща предложих - едното беше да се отмени забраната на бизнесите, на които им се забранява в момента да работят и да могат да работят при прилагане на някакви ограничителни мерки, но все пак да работят. И другото беше всички работещи да се тестват за антитела за собствена сметка. Едното няма общо с другото, може би грешно съм се изразила.

# 21 474
  • София
Още 1 случай на Covid-19.
Кантарджиев по btv, който иска да гледа.

# 21 475
И много хора всъщност ходят и на работа.

# 21 476
Тия прословути хр. магазини сякаш до този момент са били без персонал 😁😁😁

А и скоро няма да имат клиенти. Хем с години наред.

# 21 477
  • София
А има ли вече тестове, които да си направиш? Не следях темата няколко дни. Simple Smile

# 21 478
Още 1 случай на Covid-19.
Кантарджиев по btv, който иска да гледа.

Не мога да гледам, какво казва?

# 21 479
А има ли вече тестове, които да си направиш? Не следях темата няколко дни. Simple Smile
Да, платени
https://www.facebook.com/207544111264/posts/10157849002946265/

Общи условия

Активация на акаунт